Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute CHF vs EUR

CHF vs EUR

Referentki povejte, da nima pojma kaj dela – stroški zavarovalne premije za 20.000 EUR niso v bistvu nič nižji, kot stroški povezani s hipoteko v višini 35.000 EUR – možno, da je zavarovalna premija celo višja – odvisno pri kateri banki.

Če pričakujete, da se vam v bližnji prihodnosti sprosti večji znesek depozita in če ste se fiksno odločili za poplačilo – potem jaz ne bi poplačeval kredita s temi 2.000 EUR, ampak bi s poplačilom počakal, da se sprosti večji znesek in bi uredil z enim aneksom. 2.000 EUR tudi ni znesek, ki bi nekaj bistvenega spremenil pri kreditu. CHF pa ne kupovat – igranje z valutami je tvegano, ne glede na trenutno situacijo.

In ne pozabiti – kredit vezan na CHF je še vedno zelo ugoden kredit in s spremembo na EUR imate dvojni negativni učinek – prvi zaradi trenutno slabega razmerja in drugi zaradi višje obrestne mere pri kreditu vezanem na EUR. Jaz s konverzijo, v kolikor nimate težav z odplačevanjem, ne bi hitel.

A tako je to. Banke grabi panika da tisti ki imajo kredite v CHF ne bodo mogli več plačevati in jim zato ponudi kredit s katerim nič ne zaslužijo. Zdaj razumem. Ti imaš fantastičen kredit sedaj.

To mi pove da so banke še bolj na psu kot sem mislil.
Svašta.

Točno tako! In še notarja plačajo.

Mnenje je pač bilo takrat, vendar je CHF padel na 1,2 in še to so ga morali fiksno zablokirati dve leti nazaj, da je vsaj na tem ostal. Ker bi nas ti krediti predrago stali. Napram situaciji z evro so le ti sedaj bolj ugodni, saj evribor pada, švicar je pa stagniral kar drago.

Tako da, je najbolje, da se nekateri vzdržite predvidevanj, ki pač ne morejo biti predvidevanja in se zaradi tega celo kregate.

New Report

Close