Chlorella
Se strinjam, he, he….
Ampak, po drugi strani, mogoče je pa ravno zaradi vpliva radiaoaktivnosti tako posebna in koristna? Saj veš, nikoli ni vse samo belo in samo črno … No , saj ne mislim zares, pomoje je to itak spet en marketinški nateg – karkoli na tem svetu bi takole promoviral, bi ljudje tekli kupit….
No, no, no.
Kot prvo: Klorel je več vrst in tudi več različnih proizvajalcev jo prodaja. Jaz poznam vsaj 3 različne firme:
– ta iz Japonske, ki jo gojijo v naravi
– Algea, ki se dobi npr. v lekarnah, DM, pa še kje in jo gojijo v laboratoijih, se pravi v umetnem nadrozovanem okolju
– Algomed, prav tako iz laboratoija, ki je v Nemčiji
Jaz jih jemljem in nekateri rezulati vsekakor so. Npr. to, da sedaj hodim ponavadi 2x na dan na WC. :-))
naj bi imele veliko sposobnost razstrupiti organizem, zato jih priporočajo recimo takrat, ko si daste odstraniti amalgamske zalivke! Mislim da je o tem tudi Dominik Golenhofen precej pisal na svojem forumu, na kak način in kdaj jih je treba vzeti, da ne nastopi kronična zastrupitev živcev z amalgamom!
Veš kje gojijo solato in paradižnik, ki ju mi kupujemo v naši veleblagovnicah in tudi na tržnici? Na nizozemskem, v platojčkih brez zemlje, samo z vodo in kemikalijamo.[/quote]
Ti pa res veliko veš o hidroponiki!!!! POJMA NIMAŠ!!!
Če mene vprašaš, je tista solata, ki jo ti kupuješ v trgovinah in je vzgojena s hidroponiko, bolj zdrava, kot pa karkoli kar pride iz Japonske!!!
Če bi poznal/a problem onesnaženja na Japonskem ne samo zaradi radioaktivnosti, temveč tudi zaradi onesnaženja s težkimi kovinami, bi se malo zamislil/a.
Boja Moja ima tukaj po eni strani čisto prav.
Aja – še to. Mogoče kdaj spiješ kak kozarček Fructalovega odličnega borovničevega nektarja?
Te zanima, kje dobijo borovnice? Ti povem?
V UKRAJINI. To verjetno ni nikjer niti blizu Černobilu. A ne?