Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čiovo,Trogir

Čiovo,Trogir

Živjo, zanima me, če je kdo že letoval na omenjenem polotoku ali v Trogirju. A je gužva, je voda čista, je kaj življenja recimo v Arbaniji, Slatinah ali Gornjem okrugu? Hvala za odgovore.

Poskusi z iskalnikom. Meni se ne da več razlagat 🙂
Samo to: promet v Trogiru je katastrofalen.

mi smo bili pred leti v gornjem okrogu, pa mi razen plaže ni blo nič všeč. Življenja ni, maš eno vaško gostilno, ki je zvečer polna, sprehajat se nimaš kje k je povsod cesta, če pa želiš it v trogir zvečer pa se pripravi na gužvo. Tko kot je rekla metulka, promet je katastrofa.

Je zelo lepo za mirne družinske počitnice, če se znate zaposlit drug z drugim, drugače neke zabave ni. Super je v samem Trogirju, vendar do tja moraš z avtom, kar je pa precejšen podvig. Promet je res katastrofalen. Voda je čista, da bolj ne more biti, lahko kupuješ sveže ribe zjutraj pri ribičih, veliko lepih apartmajev se najde. Mi smo bili lani in nam je bilo všeč, ker ne maramo “zabavnih krajev”, amopak iščemo samo mir in kakšne kulturne znamenitosti za pogledat, teh pa v Trogirju ne manjka.

Jap… tisti ki smo doživeli prometni infarkt na Čiovu, ne bomo šli v tisti konec nikoli več… niti pogledat.

Arbanija gleda proti Splitu. Ce je veter, prinese na plazo vso umazanijo in smeti, ki jih odvrzejo v morje.

Je pa plaza tako tako, nikakor pa ne pescena. Oni temu recejo sljuncana plaza. Mene je motilo tudi to, da je takoj za plazo cesta (po njej ful norijo), potem pa je naselje vedno zelo v hrib.

Imajo nekaj manjsih trgovin in bifejev, ampak za vse vecje nakupe razen jutranjega kruha potrebujes avto do Trogira, kjer pa je parkiranje utopija.

Voda je pa krasna na zahodnem in juznem delu otoka.

No, Čiovo je otok. Sile zabave tam res ni, kje so tisti časi, ko je bila na vsakem vogalu muzika in se je plesalo.

Za sprehode je bolje iti bolj “na divje”, po vrhu otoka. Pelješ se do Žednog ali Slatin in potem se sprehajaš po kolovozih. Čudovit pogled je na Brač, Hvar, Šolto, … Malo naprej od Slatin in v hrib prideš do cerkvice Gospe od Prizidnice – na drugo stran. Je čisto na samem, vendar vodi do nje pot.

Če greš v Trogir raje parkiraj pred mostom na Čiovu. To je čudovito mesto, že nekaj let ga obnavljajo pod okriljen Unesca. Imajo zanimiv muzej, v samostanu zbirko Kairos, zbirko dalmatnskih glasbil v majhni trdnjavi. Oglej si katedralo in se povzpni na zvonik. Lahko si ogledaš tudi večjo trdnajavo Karmelengo. Malo naprej proti Kaštelam so “mlinice Pantan” z ornitološkim in ihtiološkim rezervatom.

Še bi lahko naštevala. Ampak “vsake oči imajo svojega malarja”.

Arabanija in Slatine gledajo proti Splitu, Okrug Gornji pa proti odprtemu morju (tam je vsaj kolikor jaz vem nekoliko živahneje) Sama dobro poznam Slatine in sicer čisto na koncu otoka- življenja tam res ni nobenega – ampak tam je res mir, še posebej na tistem koncu, kamor se vračamo tudi letos, saj je tam res čisto konec naseljenega dela otoka.

Po lanski Makarski (Tučepi) si ne želim več nič drugega kot svoj prostor pod soncem, za kakšno pivo pa se tudi tukaj najde kakšen mali kafič.

Torej – če želiš mir in tišino in se ne boš prepogosto odločala za obisk Trogirja (kamor res prideš/se pripelješ s precejšnjo mero potrpljenja) potem je to pravi kraj, če pa od dopusta pričakuješ še zabavo in kja več kot počitek in sprehode, pa nikar – po eni strani ti bo dolgčas, po drugi pa boš dobila sive lase zaradi gužve na cesti do Trogirja.

Poznam dve krasni lokaciji v Slatinah – lastniki super, apartmaji lepi in udobni, plaža urejena.
Če rabiš kontak, mi javi,

LP Hanci

Evo še moje mnenje, lani bili v Slatinah, plaža ok, apartma in lastniki super. Zvečer smo šli v Trogir, dostikrat pa tudi v Split, ki je zelo blizu.Nam je bil dopust všeč, tako da smo letos isto rezervirali. Ne vem ali smo imeli srečo ali kaj, prometnega zamaška ni bilo, razen čez vikend zvečer . Skratka nam je blo super in upam, da nam bo tudi letos.

Hvala vam za mnenja. Ma mi imamo malo dete in nam za kakšno pretirano zabavo itak ni. Samo, da lahk gremo na kakšno kavico in sok pa itak bomo imeli kolesa s sabo. Na severno stran, ki gleda proti Splitu sigurno ne bomo šli, ker vem, kako je bilo na Šolti, kamor je nosilo svinjarijo iz Splita. Mogoče Gornji okrug, za Donjega še nisem ziher.

Samo ne v Okrug Donji, če maš malega otroka. Tam je pa res vse v breg. Tam tudi trgovine nimajo. Vsak dan pripelje v vas kombi z nujnimi stvarmi.
Plaža je samo ena beri- ful gužva. No sicer je res še ena ampak samo na eni imaš senco do 15 ure, pol pa tudi ne. Mi smo se lani nasmolili, ko nam je lastnica rekla da je 30 m do morja, da se plaža vidi s hiše, da je primerno za male otroke itd… Smo bili razočarani, z vozičkom nismo mogli na plažo, ker so bile nekje stopnice, cesta je pa navpično do plaže. Pa še velik problem je v tem, da ima redkokateri apartma klimo. Mi smo imeli 32C ponoči v spalnici. Možu, ki težko prenaša vročino se je skor zmešal. Mi na Čiovo sigurno ne bomo šli. Veliko je lastnikov apartmajev, ki olepševalno opišejo svoj apartma, morje itd… Pridejo prvi dan poberejo denar in pol se žali komur se hočeš. Čisto ni ravno najbolje, niti vzdrževanje apartmajev. Mi smo potem raje poiskali aprtma v Trogirju, 5 min iz centra ven. Na plažo smo se pa vozili z avtom.

Res je tako.

Slatine so zelo mirne, plaža na doseg roke, morje čisto, skratka se splača.

Mi smo v Marinovih dvorih.

Prosim za vaš kontakt.

Slatine so uredu. Vse ostalo pa, ne hvala.

ko letujemo vedno v okrug gornjem. ampak ne v top sezoni, ker takrat je res ogromno ljudi. maj junij in september oktober. imamo sva psa in smo že prvo leto našlo ogromno enoh poti po bližnjih gozdovih, kar nam je zelo pomembno, da se psa sprehodita. tudi v druge konce čiova vemo na sprehod in moram rečt, da nam je otok kot tak všeč. plaža peščena, čista, urejena, ogromno kafičev, neaki manjših in ena večja trgovina, ampak to gremo ponavadi v lidla ali kaufland na večji nakup, ostalo kruh in to pa spotoma na sprehodih.

nam je res zakon tukaj.

New Report

Close