Čipiranje mačk
Ta pikra, 24.04.2025 ob 16:48
In kaj je narobe s tem?
Bodo vsaj vedeli, čigava je palačinka na cesti.
Pa tok dela majo najprej pa tako kot ono štempljanje, take impulzivne fore so mi to. Spremljajmo js grem stavit, da bo spet vse ena vlka zmeda, ker so ideje snovane tk otroško brez konkretizacije. Pa bi malo to pa malo tist, pa djmo to pa to.. keš za čipe je, vsa leta za zavetišča zlo švoh, velik delajo od prostovolnih prispevkov. Birokracija povsod omejuje normalnost ljudi.. tole je pa zdaj briljantno bo zaživelo in imelo same ++++.. ne ga srat no.
crazyfrog, 24.04.2025 ob 16:55
Pa tok dela majo najprej pa tako kot ono štempljanje, take impulzivne fore so mi to. Spremljajmo js grem stavit, da bo spet vse ena vlka zmeda, ker so ideje snovane tk otroško brez konkretizacije. Pa bi malo to pa malo tist, pa djmo to pa to.. keš za čipe je, vsa leta za zavetišča zlo švoh, velik delajo od prostovolnih prispevkov. Birokracija povsod omejuje normalnost ljudi.. tole je pa zdaj briljantno bo zaživelo in imelo same ++++.. ne ga srat no.
Več kot 10 let star članek
Ta pikra, 24.04.2025 ob 16:57
O čipiranju mačk se govori že leta, pa se odlaša z uvedbo.
Štempljanje v službi je pa obvezno že kakih 20 let.
Kaj točno si se oglasila v temi? Ker tvoji dodatki nimajo teže. Govori se leta že tut o resnih problemih. Zakaj točno zdaj tu paseš tačke? Kaj želiš izblebetat? Da je to zate vse smiselno in sila potrebno. Da bo doprinos 100% dober in da ni potrebe po akciji kje drugje?
Iz arhivov, 24.04.2025 ob 17:00
Več kot 10 let star članek
A bejž. Še dobr, da mate eni gugl. Js pč menim, da bodo zopet šla sredstva v jalov projekt. Govori se .. povedlo se je pa prekleto malo. Ta problem ni minimalen. Čipi si pa poceni
crazyfrog, 24.04.2025 ob 16:45
Juhej. Vlada dela dobro
Mene pa skrbi zaradi brezdomnih muc. Po novem zavetišče, ki S/K brezdomno žival ne bo več dolžno vračati v njeno okolje, v nepoznanem okolju pa se revčke ne bodo znašle in bodo zaradi lakote pomrle. V starem okolju se vsaj malo znajdejo kje in kako do hrane. Vedno, ko nekaj naredijo dobro nekaj drugega pokvarijo.
Anonimno 8622, 24.04.2025 ob 17:09
Mene pa skrbi zaradi brezdomnih muc. Po novem zavetišče, ki S/K brezdomno žival ne bo več dolžno vračati v njeno okolje, v nepoznanem okolju pa se revčke ne bodo znašle in bodo zaradi lakote pomrle. V starem okolju se vsaj malo znajdejo kje in kako do hrane. Vedno, ko nekaj naredijo dobro nekaj drugega pokvarijo.
Ja saj tk.. impluzivno in površinsko. Ni gre se za dobro živali..
Zelo me skrbi tudi zaradi samega čipiranja. Kakšni bodo ti čipi?
Tudi teliček nekaj časa tuli in se več dni otresa glavico od bolečin. Kako bodo mačke to prenesle sam vbod in prenašanje čipa na sebi?? Mačka je divja in ni ubogljiva kot je pes. Moja mačka ni šanse!
Čipiranje bodo kora izvajali neprofesionalni ljudje brez veterinarske izobrazbe in izkušenj.
ZELO ME SKRBI DA BI MAČKE DOBILE ČIP V BOLEČE IN MOČNO OŽIVČENO TOČKO V ŽIVEC IN TRAJNO TRPELA HUD STRES IN BOLEČINE!!!
Anonimno292, 24.04.2025 ob 17:25
Dela dobro… Zadnji cajt, da se je nekdo spomnil tega in bodo lastniki odgovorni za mačke. Tudi zanje ne bolje… Ne pa da je polno potepuških, ki se sprehajajo povsod
Pa kje si ti budalo se ppjavilo tu s to svetniško noto. Ti ni jasno, da dobr lastnik je dobr slab je slab in kako pr milem nebu boš s tako potezo meu nadzor nad leglom itd. Bodo inšpektorji lazli v vukojebine in v mačjejeziku izpraševali mucke kam sodijo??! Kk ste to eni res na izi. To bo iz kurca delali kapelco res.
crazyfrog, 24.04.2025 ob 17:07
No moje mnenje je, da je vse spet bullshit! Tisti, ki smo resni bomo resni, tistim ki se jebe za živali se jim bo jebalo še naprej. Nad legli ne bo nadzora in nič se ne bo s tem zmanjšalo. Samk pobralo se bo od tistih, ki so tako že skrbni in še malo naivni verjetno zravn.
Žal tako je. Zakonov se držijo samo taki, ki jih ne rabijo. Tisti, zaradi katerih so pisani, bodo problem še naprej.
Zelo me skrbi, 24.04.2025 ob 17:26
Zelo me skrbi tudi zaradi samega čipiranja. Kakšni bodo ti čipi?
Tudi teliček nekaj časa tuli in se več dni otresa glavico od bolečin. Kako bodo mačke to prenesle sam vbod in prenašanje čipa na sebi?? Mačka je divja in ni ubogljiva kot je pes. Moja mačka ni šanse!
Čipiranje bodo kora izvajali neprofesionalni ljudje brez veterinarske izobrazbe in izkušenj.
ZELO ME SKRBI DA BI MAČKE DOBILE ČIP V BOLEČE IN MOČNO OŽIVČENO TOČKO V ŽIVEC IN TRAJNO TRPELA HUD STRES IN BOLEČINE!!!
Čipi bodo takšni, kot so bili do sedaj. Čip se vstavi z iglo pod kožo, ne vem, kakšne živce naj bi se poškodovalo. Tako se čipira pse in mačke že 20+ let (in kunce in bele dihurje itd.). Žival čipira veterinar, kdo pa misliš, da bo čipiral? Čevljar? Odgovorni skrbniki imamo mačke že leta čipirane, prav tako so čipirane tiste, ki se oddajajo preko društev in zavetišč. Ni treba travmirat in iskat izgovorov.
In še za tiste, ki imate zunanje mačke, pa “divje” mačke, pa en kup mačk, ki se naj jih ne bi dalo čipirati – imam eno vprašanje.
Kako pa jih spravite do veterinarja, če zbolijo ali se poškodujejo? Kako jih spravite do veterinarja na sterilizacijo ali kastracijo?
Jih ne? Potem je res skrajni čas, da se najprej mačke počipira, potem pa tudi začne ugotavljati, kje in kdo je izvor problema.
za Zelo me skrbi, 24.04.2025 ob 19:09
In še za tiste, ki imate zunanje mačke, pa “divje” mačke, pa en kup mačk, ki se naj jih ne bi dalo čipirati – imam eno vprašanje.
Kako pa jih spravite do veterinarja, če zbolijo ali se poškodujejo? Kako jih spravite do veterinarja na sterilizacijo ali kastracijo?
Jih ne? Potem je res skrajni čas, da se najprej mačke počipira, potem pa tudi začne ugotavljati, kje in kdo je izvor problema.
No saj čipirajmo še vso divjad, ker se nč ne rešuje nkol v naravi in od bitja samo, človek je bog. Dejte no svojo sprijenost v umetnem svetu malo manj krpat z kvazi božanskostjo.
Anonimno292, 24.04.2025 ob 19:06
Kaj potem predlagas, da ukinejo vse zakone, ker so po tvoje brezveze?
Ogromno njih je kontradiktornih, pomankljivih, nelogičnih, nepotrebnih in zlo zahiran je kje drugje svet, kjer bi bli dobrodošli. Se nisi opazil/a tega? Pojdi v svet, enkrat brez rožnatih očal in me ne sprašuj bedarij
Smo na podeželju. Muce so, pridejo, gredo, se vrnejo, jih spet ni. Večina se niti ne pusti uloviti.
Ne vem, če so ravno naše. Muce so od nekdaj. Dano jim pa jesti, to pa. Ob štali je en nadstrešej, tam imajo posodice. Dobijo sveže namolzeno mleko in ja, tudi brikete kupujemo.
- Jedo sir, ga sami delamo, včasih ostane. In zdaj naj vse te muce lovimo? Se selijo. Malo so na naši kmetiji, malo gredo drugam,…
Tako je685, 24.04.2025 ob 19:15
Smo na podeželju. Muce so, pridejo, gredo, se vrnejo, jih spet ni. Večina se niti ne pusti uloviti.
Ne vem, če so ravno naše. Muce so od nekdaj. Dano jim pa jesti, to pa. Ob štali je en nadstrešej, tam imajo posodice. Dobijo sveže namolzeno mleko in ja, tudi brikete kupujemo.
- Jedo sir, ga sami delamo, včasih ostane. In zdaj naj vse te muce lovimo? Se selijo. Malo so na naši kmetiji, malo gredo drugam,…
V tej temi se zlo opazi dvoje. Kot vedno na monu. Ste tisti, ki pravite iz prakse in tisti, ki mislijo, da je teorija večina lajfa. Slednji so avtomati in je res vseeno,če jih ai menja.
Upam samo da se bo izvajalo. Da ne bo spet tresenje gore in rojstvo mravlje.
In ja ! Kot je nekdo napisal. Vedeli bomo čigava je palačinka na cesti. In ker je mačka domača hišna žival – po zakonu definirana , upam da bo lastnik tudi odgovarjal za nevestno ravnanje – in namerno ohrožanje in zapustitev . In da ga bo država fajn kresnla po žepu za vsako palačinko , ali vsako potepanje in klatenje okoli.
Vestni lastniki se tega ne otepajo/ mo ker imajo- imamo svoje živali doma in čipirane ter cepljene. In jih imamo zaradi sebe ne zato da z njimi obremenjujemo druge.
Samo nevestni šintarji so mnenja, da je normalno ,da se njihova žival klati okoli, serje in ščije po vseh vrtovih , ter da se zliže brez veterinarske oskrbe ali pa raznaša bolhe, garje, hiv, mikrosporijo itd . In je popolnoma normalno da jo pobije lisica ali povozi avto .
Imam in psa in mačka, maček je doma , cepljen čipiran. Pes ravno tako. Na sprehodu vestno pobiram za njim, edina v moji okolici ….večkrat nagazim tuj pasji drek medtem ko pobiram za svojim.
In če je kdo v prvi vrsti zato da se začnejo medkrajevni inkasanti ukvarjat s pisanjem kazni nevestnim lastnikom tudi zaradi nepobiranja dreka (kot je to v zakonu) , sem to jaz !