Čipiranje mačk
Anonimna521, 25.04.2025 ob 09:56
Tudi jaz sem odgovoren lastnik, pa ni cipirana in tudi ne bo. Vsi sosedje vejo cigava je, jaz vem cigava je in za naju je to dovolj. Nima se kdo vtikat. Naj se vtaknejo tam, kjer se za zivali in otroke ne skrbi.
Kako se naj vtaknejo, če se pa ne ve, da žival sploh obstaja in se jo zlorablja? Če bo dokumentirana in je treba prijaviti njeno smrt in lahko preverijo, to marsikaj spremeni.
Sami hinavci ste, isti kot Jankovič, ko je rekel, da ne bo še več denarja šlo za zapuščene živali, ker tisti, ki imajo svoje živali radi itak skrbijo zanje.
Zakaj so bile pa zapuščene? Zapuščene živali imajo lastnika? Isti debili ste kot Jankovič.
Če sam tole bereš, 25.04.2025 ob 10:14
Mačka ne moreš zapret med štiri stene,če nočejo bit notri in tudi pravice nimamo tega počet živalim. Neki luzerji,ki se imajo za zaščitnike živali jim jemljejo pravice. Še nobenega od teh človek ni videl delat,dobr jim pa jezik teče pa radi so v medijih. Eni s tem tud dobro služijo. Pri nas izven mest mački ne bodo čipirani. Dobijo pa za jest pri vsaki hiši,tudi če ni njihov. Vsi jih poznamo.Včasih gredo tud na lov za dlje časa,pridejo mal popraskani domov,pa se sami pocajtajo. Ko so stari se sami umaknejo in nekje umrejo. To je življenski ciklus. Grozno ane.
Ja, tako je.
Če morajo biti psi, ne vem, zakaj ne bi smele biti mačke. Če morajo lastniki psov pobirati dreke, ne vem, zakaj tega lastnikom mačk ni treba. Če so hoteli odgovornim lastnikom psov nabiti davek, ker lahko, ne vem, zakaj ga ne bi tudi tistim, ki imajo mačke. Sploh glede na to, da je po zavetiščih več zapuščenih mačk, kot psov.
Če pes ne sme biti brez povodca, ne vem, zakaj lahko lastniške mačke mirno same šetajo okoli in pobijajo ptičje mladiče za zabavo. Sploh glede na to, koliko opozoril je, naj se ima pse v gozdovih privezane, ker motijo divje živali.
Najraje imam pa take odgovrneže, kot sami sebe opisujete tukaj, ja.
rtzuio, 25.04.2025 ob 14:06
Levičarji hočejo imeti popolno kontrolo, celo nad vašimi mačkami. Pa še drago vas bodo zaračunali čipiranje, haha.
A otroci te pa nič ne stanejo?
Zunanje mačke, 25.04.2025 ob 13:37
Ja, tako je.
Je tako, dokler se ne pojavijo takšni kot tisti mulci, serijski morilci iz Kranja in pobijajo mačke za katere se državi jebe in imajo hujši status kot izbrisani in so prepuščene na milost in nemilost psihopatom.
crazyfrog, 24.04.2025 ob 16:45
Juhej. Vlada dela dobro
a po novem, če prinesem 4 mačke v sterilizacijo, ki se vlačijo okrog moje hiše in NISO MOJE, bodo postale moje…..ker bom za njih plačala sterilizacijo, da mi ne bodo vsako leto NAVLEKLE PO 8 mLADIČEV V DRVARNICO….
Jah jih bo treba odstrelit ali kaj???
butasto, 25.04.2025 ob 16:36
a po novem, če prinesem 4 mačke v sterilizacijo, ki se vlačijo okrog moje hiše in NISO MOJE, bodo postale moje…..ker bom za njih plačala sterilizacijo, da mi ne bodo vsako leto NAVLEKLE PO 8 mLADIČEV V DRVARNICO….
Jah jih bo treba odstrelit ali kaj???
Jah nvem, js nimam pojma.. bo treba vprašat koga, ki zba zakone dobro brat. Kaj doživljamo nima teže. Upam in držim pesti, da se pojavi kak višek inteligence s skopiranim zakonom in nas razsvetli..
Če se ti mački prtepejo in se klatijo okol bajte jih društvo odlovi in pelje na sterilizacijo in kastracijo. Tebe ne stane pod milim kurcem nič. Pa s kakšnih vukojebin se to oglašate da niti tega ne veste
Eni tule imate 1000 in 1izgovor da sami sebe hajpate kolk ste normalni in oh in sploh, ste pa isti kot balkanci s zapuščenimi cucki. Intelekt človeka se kaže v odnosu so živali in v skrbi za njih.
Dej ne nabijej glupača, 25.04.2025 ob 16:49
Če se ti mački prtepejo in se klatijo okol bajte jih društvo odlovi in pelje na sterilizacijo in kastracijo. Tebe ne stane pod milim kurcem nič. Pa s kakšnih vukojebin se to oglašate da niti tega ne veste
Eni tule imate 1000 in 1izgovor da sami sebe hajpate kolk ste normalni in oh in sploh, ste pa isti kot balkanci s zapuščenimi cucki. Intelekt človeka se kaže v odnosu so živali in v skrbi za njih.
“Dej ne nabijej glupača” tvoj odgovor jasno odraža nivo tvoje inteligence.
V življenju še nisem videla društva, ki bi prišel kako mačko pobrat samo za sterilizacijo.
Malo se izobrazi. Sterilizacija se PLAČA.
Ahh, jej. V tej temi ste, vecina, zasli.
Dejstvo je, da so macke v ruralnem okolju problem.
Vsak dan hranim 2.
Moj pes s priprtimi vekami gleda to konkutenco
Ko so dopusti, sploh poleti, hranim 5 mack!
Cigave so, pojma nimam. Pa to ni najvecji problem.
Problem je, ko vzames macjo “pocestnico” se nanjo naveze cela druzina + pes in cez 3 leta lepega sobivanja in navezanosti macek pogine zaradi macjega aidsa! Da ne govorim o prenosljivih bolezni, ce macek ni veterinarsko pregledan, preden pride v vas dom.
TO JE PROBLEM.
Vse rodovniske macke so cipirane, veterinarsko oskrbljene in pod nadzorom.
Kako bo pa ta zakon uvedel cipiranje vseh mack v okolju… haha, ne me smejat.
Ni dovolj inspektorjev za krotenje delovnega prava, imamo jih pa dovolj za nadzor, ce so macke cepirane?
Se to: VSAK, vsaj custveno odgovoren lastnik, kakrsnekoli macke, jo bo dal sterilizirat/kastrirat in vsaj 1x letno peljat do veterinarja!
butasto, 25.04.2025 ob 17:00
“Dej ne nabijej glupača” tvoj odgovor jasno odraža nivo tvoje inteligence.
V življenju še nisem videla društva, ki bi prišel kako mačko pobrat samo za sterilizacijo.
Malo se izobrazi. Sterilizacija se PLAČA.
Žverca je eno tako društvo. Pridejo in nastavijo živolovke, ali pa posodijo , da jih odloviš. Občina plača sterilizacijo in kastracijo. Nič ne stane najditelja. Ravno tako zapuščene pse , pridejo iskat iz zavetišča Horjul , če mu lokalni veterinar ne odčita čipa in kontaktira lastnika . Nikoli še nihče ni plačal ničesar.
Ravno tako bi lahko v primeru čipa kontaktiral in obvestil lastnike mačke če bi bila izgubljena.
Stavim, da bo kmalu po čipiranju še register (mačk). In pa zakonodaja, da več kot 1 leglo mačka na leto ne bo smela imeti. Kar je načeloma že zdaj, samo potem, ko bo enkrat počipirano in v registru, se bo lahko spremljalo, koliko mladičev je od katere mačke. In boš odgovarjal, če jih bo mačka imela več, kot 1 leglo. Pa vsi vemo, da jih ima na leto lahko 3.
Bo zanimivo tole.
DebelaKrota, 25.04.2025 ob 17:17
Ahh, jej. V tej temi ste, vecina, zasli.
Dejstvo je, da so macke v ruralnem okolju problem.
Vsak dan hranim 2.
Moj pes s priprtimi vekami gleda to konkutenco
Ko so dopusti, sploh poleti, hranim 5 mack!
Cigave so, pojma nimam. Pa to ni najvecji problem.
Problem je, ko vzames macjo “pocestnico” se nanjo naveze cela druzina + pes in cez 3 leta lepega sobivanja in navezanosti macek pogine zaradi macjega aidsa! Da ne govorim o prenosljivih bolezni, ce macek ni veterinarsko pregledan, preden pride v vas dom.
TO JE PROBLEM.
Vse rodovniske macke so cipirane, veterinarsko oskrbljene in pod nadzorom.
Kako bo pa ta zakon uvedel cipiranje vseh mack v okolju… haha, ne me smejat.
Ni dovolj inspektorjev za krotenje delovnega prava, imamo jih pa dovolj za nadzor, ce so macke cepirane?
Se to: VSAK, vsaj custveno odgovoren lastnik, kakrsnekoli macke, jo bo dal sterilizirat/kastrirat in vsaj 1x letno peljat do veterinarja!
In se ravno tako sprašujem če bo to izvedljivo. Sploh ko berem tole temo. In splošno mišljenje, futramo jih, se potepejo, se stepejo se zližejo se zsvlečejo in crknejo. Naravni cikel . Lovili jih pa ne bodo da ne bo treba kaj plačat
Glede čipiranja, ker ste nekateri natrosili kar nekaj bedarij…
Čipira se ne v uho ali pri ušesu, pač pa se čip vstavi pod kožo na levi strani vratu ali med lopatici – torej na predelu med vratom in rameni (lopaticami). Postopek je hiter, podoben cepljenju, torej ne paničarite.
Čipiranje opravi veterinar.
Mikročip je velik približno kot riževo zrno.
Vsebina čipa: unikatna številka, ki jo lahko preberejo s posebnim čitalcem.
Podatke o mački in lastniku se nato vnese v Centralni register psov in mačk.
Če se tvoja mačka izgubi in jo kdo najde, lahko veterinar ali zavetišče s čitalcem prebere čip in te kontaktira.
Kaj ima to veze zt označevanjem uhljev pri rejni živini, kot ena psihira, pa ne vem.
Ej ej, kaj to piše v zakonu, res?? Če se tuja mačka šeta pri meni, da jo lahko odlovim in predam društvu???
To bi bilo super. Konec sranja na mojem vrtu od mačk, ki se najdejo od kdovekje. Pojma nimam, čigave niti kdaj, ker se ne naserjejo, ko smo mi na vrtu.
Če bo zakon uredil to, da mačka postane hišna žival (noro!), morda nj tako noro, bo vsaj solata rastla v čisti zemlji…
Dej, kopiraj mi člen zakona