Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cipralex teblete….Izkusnje prosim…

Cipralex teblete….Izkusnje prosim…

Pozdrav!

Zanima me zakaj vam jih je zdravnik predpisal, kako ste jih zacele jemat, koliko casa ste jih jedle in seveda rezultati/posledice…tablete “Cipralex”…

Res hvala za vsako info…

Lp

A niso to tablete za depresijo. Sem na forumu zasledila ko je ena o njih spraševala. Zakaj pa jih je tebi predpisal? Ali trpiš za depresijo? Jaz sem slišala, da imajo vsi ti antidepresivi hude stranske učinke in eden izmed njih je tudi prekomerna teža.

Cipralex je antidepresiv in v bolnici so ga predpisali moji mami. Prej je jemala Cymbalta. Nekaj časa jih je pila, potem pa ji je njena zdravnica ponovno predpisala Cymbalta, ki imajo poleg tega, da izboljšujejo razpoložanje, tudi protibolečinski učinek.
O Cipralexu kaj več ne bi vedela povedati. Lp!

Povsem ok, brez stranskih učinkov, shujšala za 6kg v pol leta.

je vrsta antidepresiva.pospešuje proizvajanje seratonina v možganih.pomankanje le tega vodi v depresijo.mislim,da so bolj primerni za ljudi,ki kažejo prve znake stresa kot so nespečnost,stiskanje v prsih,razne bolečine,pomankanje apetita,nizka koncentracija,pozabljivost…..

Dobila za zdravljenje depresije.
Stanje se je izboljšalo, ampak pa nekaj mesecih se je začelo zelo slabšati spet.
Sem prenehala.
Teža je šla v nebo v zelo kratkem času. Libido na nuli, orgazem popolnoma nemogoč.
Ne bi več, hvala lepa.

Meni ful pomagajo, sicer so pri meni bolj fizični simptomi.

ali pomaga cipralex pri strahu – pred potovanji, nastopi, pomembnimi dogodki … Prosim za vaše izkušnje.

Jaz sem začela z Zoloftom. Po prvi 50mg me je vrglo – obupno potenje ponoči, nespečnost, omotičnost, driskica.

Naslednje tablete nisem vzela, ker si ne morem privoščiti bolniške.

Potem pa sem začela s postopnim doziranjem in ni bilo stranskih učinkov.

Četrtinka, polovička, tri četrtinka, vsakokrat po en dober teden itd. Zdaj sem na 100mg in ne čutim nobenih stranskih. Ostala mi je le hitra prebava ( večkrat kakam, kot sem prej ).

Cipralex spada med inhibitorje ponovnega privzema serotonina. Uporablja se za zdravljenje depresivnih motenj, anksioznosti.. kot pri vseh antidepresivih se njegovo delovanje pokaze sele cez nekaj casa, lahko traja tudi do 1 mesec. Ne povzroca odvisnosti. Zacne se z malo dozo nato se preide na vecjo, prav tako se ga tudi ukinja, ko je cas za to. Pomaga tudi pri strahu-ga zmanjsuje ,vendar bi za pomiritev pred stresnimi dogodki kot je nastop ali kaj pomembnega priporocila kaksno drugo zdravilo, ker takih stvari je strah veliko ljudi.Dobro je zraven imeti se psihoterapijo predvsem pri motnjah kot so depresija in anksioznost.

Sem jemala že Cipralex in Cipramil in ni bilo nič bolje, pomagala pa je Asentra.

Jah, jemati je treba pa kar eno leto do dve.

Odgovor na objavo uporabnika
negovallka, 24.06.2014 ob 07:43

Cipralex je antidepresiv in v bolnici so ga predpisali moji mami. Prej je jemala Cymbalta. Nekaj časa jih je pila, potem pa ji je njena zdravnica ponovno predpisala Cymbalta, ki imajo poleg tega, da izboljšujejo razpoložanje, tudi protibolečinski učinek.
O Cipralexu kaj več ne bi vedela povedati. Lp!

Slovenci tablete jemljemo in ne pijemo. Pijejo jih južno od Kolpe.

Antipsihotik olanzapin me potisne v depresijo zato jemljem še antidepresiv cipralex. Vsi psihiatrični tableti so sranje. Najbolje je brez tablet.

New Report

Close