Čiščenje avtomobila
Naš avtek je potreben generalnega čiščenja. Otroci so na zadnjih sedežih naredili svoje (madeži od svinčnika in vse mogoče se najde). Rada bi torej, da bi mi nekdo avto lepo spoliral in notri globinsko, kemično očistil.
Kje na Dolenjskem ali v Ljubljani to naredijo dobro in koliko približno stane?
Hvala!
Globinsko čiščenje na Dolenjskem stne približno od 60 do 100 evrčkov, odvisn kaj maš za sčistit pa ti čist realno povejo in zaračunajo. Pa res dobr zrihtajo.Avto je poleti suh v 3 urah, pozimi pa po 8ih urah če ga posušiš pri njih. Pri meni je šlo vse stran. Dva dni s sušenjem vred, ampak moj avtučk je bil pa spet tak kot sem si želel.
Tukaj je nekaj ponudbe – za ceno pa pošlji povpraševanje: http://www.informacija.net/za-vasa-vozila/avtohisa-in-avtostoritve/avtopralnica?t=ind
Temu se pravilno reče ekstrakcija, to je poseben moker postopek za odstranjevanje nečistoče iz tekstilnih površin. učinek: manjši oziroma večji medeži se odstranijo, vonj cigaretnega dima izgine, pršice in drobni prah so v celoti odstranjeni, barve tkanine so osvežene, tkanina dobi prijeten vonj….
Vem, ker se ukvarjamo s tem in ta postopek pri nas stane od 33 € za osebna vozila in 40 € za malo večja osebna vozila.
Če koga zanima nas lahko kontaktira na mail: [email protected] ali pokliče
na tel.št. 040/512-205 ali 040/124-380
Zunanje čiščeje avtomobila vedno prepustim avtopralnici v Mecator centu v Šiški, notranjosti pa se običajno lotim kar sam. Armatura se lepo sčisti s kakšno antistatično krpo, za čiščenje zračnikov in ostalih predelov, ki se jih s krpo ne doseže, pa sem našel eno super zadevo, ki se ji reče Cyber Clean. Izgleda kot neka spužva, ki deluje dezinfekcijsko in nase potegne vso umazanijo iz razno raznih kotočkov. Težko je opisat, kako dobro deluje, predlgam, da si raje pogledate: http://www.youtube.com/watch?v=tS5M6xh8V7k; Na otip je sicer na začetku mal neprijetna, ko pa se navadiš, je super. Smola je samo ta, da mi je to zaplenila žena in čisti celo hišo s tem. Bo treba kupiti še kakšno:)
Sam moram pohvaliti avtopralnico Barion – Ulica Jožeta Jame 12, kjer so mi mojega Renaulta tako spucali da je notri kot nov, zunaj se pa menim za poliranje zdaj… skratka zadeva perfektna cena zelo dobra in fantje prijazni… do njih prišel po priporočilu Mareta iz tega foruma, za kar se mu zahvaljujem ker so mi res zrihtali avto. Kot vsi tukaj sem tudi sam starš in naši sedeži so imeli packe od pijače in hrane tako da me je bilo kar sram če je kdo bolj natančno pogledal po sedežih. VSE JE ŠLO VEN! Sem kar debelo pogledal… zdej je spet kot nov pa lepo diši… priporočam globinsko čiščenje v takem primeru – res pomaga…
še stran če kdo rabi info:
Globinsko čiščenje avtomobila
lp
Tonc3k
ps: Marko še enkrat hvala – so res majstri
Pri nas za globinsko čiščenje računamo od 80 eur naprej odvisno kako umazan je avto in kakšen material ima, osnovno poliranje avtomobila je tudi od 80 eur naprej.
Dostikrat avtopralnice pri čiščenju uporabljajo vodo in čistila za globinsko čiščenje, kar pomeni, da je avto v notranjosti sedežev po končanem postopku lahko še vedno moker. Če se avto v celoti ne presuši pomeni, da lahko ali začne smrdeti ali pa se pojavijo madeži. Pri nas uporabljamo postopek, kjer se sedeži ne napojijo z vodo tako, da je avto naslednji dan suh. Sam postopek čiščenja traja nekje 3 ure je pa dobro potem avto pustiti, da se v celotu presuši. Z globinskim čiščenjem se v celoti lahko odstranijo nečistoče kot so cigaretni dim, polita pijača, hrana, tako je avto po čiščenju videti kot nov. Za končno ceno je najbolje, da se oglasite in vam glede na umazanost avta lahko povemo končno ceno čiščenja. Za dodatne informacije nas pokličite na tel 051-670-751.
/http://www.avto-poliranje.biz/
najceneje boste prišli skozi, če kupite res preverjeno kvalitetna čistila in avto sami očistite…tako boste imeli čistila za dalj časa in boste lahko avto redno vzdrževali (ne samo 1x ko vam ga nekdo temeljito očisti)….za vse takšne priporočam nakup profesionalnih čistil:
http://spletnatrgovina4c.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wID=3758&ime=istilazazunanjostavtomobila
najboljša rešitev za vso umazanijo, tako za zunanjost kakor notranjost avtomobila, pa še dobro se boste počutili, ko boste sami nekaj dobrega storili in se malo razmigali!!!!
odvisno kako hiter si…meni je prav filing svoj avto spedenat v nulo, ker me to veseli….ko pa velikokrat gledam kako to počnejo v nekaterih avtopralnicah, me kr mine…kr neki razmažejo brez vsakega filinga,…ne vem, jaz nisem za to….
raje si vzami 2x na mesec čas in verjemi, da te bo čiščenje sproščalo in se boš prav s filingom potem popeljal okoli… 😉
Ko imaš že vse pripravljeno, torej, da že začneš s čistilom škropit sedeže in potem z globinskim sesat je to okoli 1 uro dela. Kärcherjev najcenejši globinski pride okol 300 eur, al pa še mal manj. Za ta denar ti drugje že prbližn 6X spucajo, ampak to kar oni nardijo je bolj tko. Sem 1X peljal globinsko čistit samo sedeže pa je bilo narejeno v pol ure, s tem, da je sedeže pošprical, kar mu je vzelo največ 2 minuti, potem je vmes, da je čistilo umazanijo razmehčalo, čistil drug avto, potem pa je še na hitro letel čez sedeže, nevem če je sesal 5 minut in to je stalo 50 eur. Mene tam in drugje globinsko čistit najbrž ne bodo več videli. Jaz sem dejansko mislil, da ti vsaj pol ure avto sesajo, je pa pol ure tam, dela pa na njem največ 10 minut, računa pa fajn, s tem, da vmes še pri drugem pokasira, navadna lopovščina. Zato raje dam 300 eur za tak sesalec enkrat, pa ga doma sčistim kot je treba pa si vzamem čas. S tem, da potem lahko z njim doma čistiš še preproge, pa sedeže in ostalo.