Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čiščenje bojlerja

Čiščenje bojlerja

Pozdravljeni!

Ali je kdo že šistil bojler? Koliko ste plačali. Z možem sva danes plačala 6.000 SIT in to po pregovarjanju. Tip je najprej hotel 10.000 SIT. Potem je pa boljše, da kupuješ bojler na dve leti. Halo? Kako dragi so serviserji.

Pika

O, dobro, da vem, ker smo ravno razmišljali o čiščenju bojlerja. Ja, 10.000 je res nekam dosti.

Mesec nazaj 6.500 sit!

V nasem kraju te dni poteka akcija ciscenja bojlerjev. Poklicejo na dom, se zmenis za dan in uro, pridejo, prinesejo lastno zascitno plahto, ocistijo bojler, pospravijo in pocistijo za sabo.. Zelo zadovoljna z opravljenim delom.

Zaracunajo 4.000 sit. Lp

Moj ga pa sam čisti. Pa menda ni nobena velika umetnost.

LP!

Tudi jaz sam čistim bojler. Saj električarja tudi menda ne kličete, če žarnica pregori, ali pa za zamašene sifone vodovodarja…

Kot je za žensko kuhanje, pranje perila, likanje, pospravljanje stanovanja….. je za moškega čiščenje bojlerjev, štedilnika, popravljanje vodovodnih pip, menjanje žarnic, vtičnic, ….

Vsak svoj mojster… :)))

in kako se ščisti bojler? Če je tako preprosto pa še nam razloži, tudi,če smo v večini ženske.

Enostavno…najprej izklopiš elektriko…iztočiš vodo iz bojlerja…odviješ vijake…izstakneš el. žice, …ven potegneš grelec, ki ga očistiš vodnega kamna, tudi pregledaš in po potrebi očistiš notranje stene bojlerja. Nazaj pa po obratnem vrstnem redu. Vendar moraš paziti, da el.žice pravilno na isto mesto nazaj priklopiš. (ce ne gre drugače, si pa označi).

No, jaz bi tudi znala, sem natančno opazovala kako je delal mojster. Vendar je bilo tolk svinjarije oz. vodnega kamna, (pol vedra) in je špricalo vsepovsod. Sem dalj časa jaz potem čistila kopalnico, kot mojster bojler.
Je pa res enostavno, samo moraš zraven videt strokovnjaka kako naredi!
Nam je še grelec zamenjal. Imamo pa Gorenjev b. star okrog 10 let in je bil prvič očiščen!

Serviser res raje grelec zamenja z novim, ker je zanjga zguba cajta, da bi očistil star grelec. Saj grelec itak plačaš TI, pa še zraven zasluži več, kot pa da bi še čistil grelec za manj denarja.
Kamna je res približno pol vedra…ampak špricanja naokrog se pa da zelo omiliti, če znaš pravilno namestiti vedro in iztočiti vodo v vedro. No malo mokro je vedno okol, ni pa poplave 🙂
Odvisno je pa tudi od lege oziroma dostopnosti do bojlerja. Pri marsikaterem sploh ne moreš postaviti vedra, da bi ujel vso vodo.

Ma saj je pazil, ampak glede na to, da imamo kopalnico 1,5×2 metra, se je res zdelo, da je vsepovsod kamenje… pazil je ful, ampak vseeno je kar precej šlo mimo!
Res bi bilo dobro takšne stvari delat preventivno, in ne da si potem zaradi “okvare”kakšen dan brez tople vode!

No, pri nas je bila kopalnica tako zasvinjana in vse mokro, da sem morala čistiti še več kot eno uro. Poleg tega sva z možem ugotovila, da bojler pušča, tip je bil pa tako malomaren in aroganten, da ga nočeva še enkrat poklicati. A imate ta cenejše bojlerje ali malo boljše? Midva imava nekoliko boljšega, Gorenje (kjer grelec ni v vodi) in se je full pritoževal, da tega ne bi nihče očistil izpod 10.000 SIT. Za pol ure dela???

Pika

PS: Andrej, mogoče bom pa lahko moža vzpodbudila, da se naslednjič sam tega loti, oziroma mu še jaz pomagam. Saj tako ali tako obvlada full stvari.

New Report

Close