Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čiščenje bojlerja – CVETOOO

čiščenje bojlerja – CVETOOO

V kopalnici imamo 80 literski bojler. Na elektriko.

Bojler, kot ga ima še veliko ljudi. Na koliko časa ga čistite? Ker na grelcih se nabira vodni kamen.
Kaj je lahko narobe, če se ne čisti? Razen da pokuri več elektrike?
Koliko stane čiščenje?
Na koga naj se obrnem? Električarja, vodovodarja??

Hm.
Sigurno porabi nekaj več elektrike!
Ponavadi se to rihta ko nekaj rikne!
Če delam to preventivno vedno zamenjam grelec+ tesnilo(grelci ki so v kontaktu z vodo), termostat pa po potrebi!
Koliko stane? Odvisno od materiala?
Gorenjevi kosi so malce cenejši od drugih znamk!
V domačem kraju nekje do 60,00 eur!
Delo vzame nekje do dve uri, če kaj ne nagaja!

Imaš tudi bojlerje s suhimi grelci!
Zamenjava teh je malce bolj enostavna! Če je ta grelec dober potem se ga ne menja!
To ponavadi urihtajo vodovodarji! Klasični elektrričarji se temu delu izogibajo!

lp,A

Očisti sam! Odvijači obe cevki. zapri glavni dotok vode vanj. Odklopi elektriko! Skozi varnosti ventil (odvij kapico, da popusti vzmet) iztoči vsebino vode (cca. pol ure traja). Odvijači grelec (glede na starost bojlerja različni tipi grelca … če je star čez 15 let, jih ne delajo več) Zapiši, kateri kontakti so na katerem mestu. Očisti notranjost kotla – lahko je nekaj kg kamna na dnu in steni, ki je kot pesek. Grelec previdno potolči – daš ga tudi v močno redčeno solno ali fosforno kilino ali za dlje časa v citronsko
Preglej, če je Mg anoda še cela. Če ni kupi novo in jo zamenjaj. Preveri glavno gumi tesnilo na grelcu.
Preveri vsa tesnila na ceveh…

“samsvojmojster” nismo pri naši hiši taki majstri, da bi to izvedli. Vseeno hvala! LP

Hvala za vaš odgovor. Samo še nekaj, da vprašam.

– bojler je star cca. 10 let – a naj potem vse pustim pri miru? Ker dela normalno.

Mene so moji pedantni starši prestrašili, da se mora bojler čistit redno!! Na par let.
Tako kot naprimer peč za centralno, pa dimnike….

Vam povem štorijo. Ker nisem poskrbela za zamenjavo filtrov v peči za centralno kurjavo (na ene 4 leta se MORA to menjat) mi je šlo v tri krasne še uhuhu …in sem imela cel kup dela, stroškov… oh zdaj vem, da ni za čakat).

Zato me skrbi, da ne bi še pri bojlerju kaj zašuštrala. Čeprav ne poznam nikogar od znancev, da bi ga kar pucal.

Sprašujem zato, da bom brez skrbi. A naj pokličem (saj ne takoj, letos enkrat) nekoga (vodovodarja) da ga porihta? A naj počakam? A sploh ni treba? A je vseen, da neki crkne, pa namontiraš novo noter?
A se opazi, če je zabasan z vodnim kamnom? Saj drugega ne more biti narobe?
Raznest – eksplodirat tudi ne more? Kako se pa lahko pokvari bojler?

Hvala, hvala!!

Po 10 letih bi bilo kar dobro narediti čiščenje. Kamen se iz grelca sam odtrga in pada na dnu bojlerja. Zato ti tudi še vedno greje. Ponavadi po 10 letih kar zamenjajo grelec in tesnila ter odstanijo kamen, ki se je nabral na dnu bojlerja.

Hvala za vaš odgovor. Samo še nekaj, da vprašam.

– bojler je star cca. 10 let – a naj potem vse pustim pri miru? Ker dela normalno.

Mene so moji pedantni starši prestrašili, da se mora bojler čistit redno!! Na par let.
Tako kot naprimer peč za centralno, pa dimnike….

Vam povem štorijo. Ker nisem poskrbela za zamenjavo filtrov v peči za centralno kurjavo (na ene 4 leta se MORA to menjat) mi je šlo v tri krasne še uhuhu …in sem imela cel kup dela, stroškov… oh zdaj vem, da ni za čakat).

Zato me skrbi, da ne bi še pri bojlerju kaj zašuštrala. Čeprav ne poznam nikogar od znancev, da bi ga kar pucal.

Sprašujem zato, da bom brez skrbi. A naj pokličem (saj ne takoj, letos enkrat) nekoga (vodovodarja) da ga porihta? A naj počakam? A sploh ni treba? A je vseen, da neki crkne, pa namontiraš novo noter?
A se opazi, če je zabasan z vodnim kamnom? Saj drugega ne more biti narobe?
Raznest – eksplodirat tudi ne more? Kako se pa lahko pokvari bojler?

Hvala, hvala!!

Je res, kar je zgoraj napisala ‘ona53’?

Po desetih letih bi blo res mogoče dobro spucat!
me pa čudi da dela že deset let!
Ko bo enkrat odprto in zamenjano bo pa crkval malce prej!
Pozanimaj se o trdoti vode v domačem kraju!
Ni nujno da je not veliko kamna!

Hvala vam.

Mislim, da bom čakala. Naj dela dokler bo, potem pa novega.

Lep pozdrav!

New Report

Close