Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čiščenje: četrtek

Čiščenje: četrtek

Na vrsti je čiščenje kopalnih kadi in kabin za tuširanje.

Vzemite si 5 – 10 minut časa in očistite kad oz. kabino. Ne pretiravajte – očistite toliko kot lahko. Ni čistila, da bi kad ali kabino očistil do izgleda novega.
Malo šampona na krpo in bo čisto. Za sijaj kadi ali kabine, pošpricajte s čistilom za steklo in obrišite do suhega.

Tale finta s šamponom mi je kar všeč. Pred časom sem prebrala, da se za čiščenje kopalnice lahko čudovito uporabijo razni šamponi, ki jih dobimo za darila in nam ne ustrezajo. In resnično se ploščice zelo lepo očistijo. pa še lepo diši. :)))

Nataša

Today we are going to shine our tubs or showers! We have talked about shinning our sinks since you started and we want you take 5 or 10 minutes to shine that tub or shower. Do not get obsessed with the tub being perfect. Just scrub the tub with whatever works. there is no perfect tub/shower cleaner or perfect way to do this. Shampoo on a wash cloth will work! Whatever or however you choose, anything is better then nothing, then spritz it with a little windex and dry it with a towel like you shine your sink.

Šampon je zelo močan razmaščevalec. Mi z njim spucamo vse trdovratne zadeve. Tudi npr. za tipkovnico.

Aha!

Seveda ne pozabite na:

– družinski 2 minuti
– pomivalno korito v kuhinji
– pospraviti “vroče cone” (časopisi, revije, prazne plastenke za vodo, mleko….)
– perilo

In še to:

V PETEK je dan, ko naredimo tisto, kar odlašamo že doooooolgo časa. Razmislite, kaj najdlje odlašate.

Jaz npr: bom pospravila namizni predalnik pod tiskalnikom. Ločiti moram navadni papir, nalepke za laserja, paus papir, šmir papir…… :)))

To se resnično pripravljam že celo večnost!

Nataša

Hvala Nataša

…tole je res super. Hvala!

Alenka

Ha, celo večnost me ni bilo na forumu, pa danes malo pogledam, najdem tale, zame novi čvek in temo, ki me zelo spomni na FlyLady 🙂 Ja, tak način pospravljanja je super, meni uspeva že ene pet let . Veliko uspeha tudi tebi in ostalim 🙂

Nina

Otroke naučimo, kako naj mislijo in ne, kaj naj mislijo!

Hoj, Nina – saj to JE FlyLady.

Uf, ti si pa že prava veteranka – kar pet let – jaz bom ob novem letu šele dve leti…

No, boš povedala še kakšen svoj nasvet, ki si ga “pogruntala” v vseh teh letih. Bo dobrodošlo.

Nataša

mi lahko kdo poev kaj pomeni to:
– družinski 2 minuti?

hvala

mi lahko kdo pove kaj pomeni to:
– družinski 2 minuti?

hvala

Tole sem skopirala od NatašeH:

Seveda morate upoštevati to, da je poleg obveznega 15 minutnega čiščenja, vsak dan treba uvesti družinski 2 minuti. Kar pomeni, da VSAK član družine (ta micenim seveda pomagamo) v dveh minutah prime vse svoje stvari, ki navadno ležijo povsod (oz. so razstavljene) in jih pospravijo na svoje mesto. SAMO DVE MINUTI!!!!

Veš kako je pri meni – cela stvar enkratno štima, kadar sem doma (porodniške, dalji vikendi), sicer pa upoštevam splošna načela, ki sem se jih navadila. Stanovanje pospravljam consko, zbirališča šare poskušam obvladovati in kar nekako gre. Obiskov me nikoli ni sram, nimam pa vse sijoče. Saj doma pač živimo in svojega doma ne razstavljamo. Vsake toliko naredim “inventuro” raznih omar, tako, da gredo odvečne stvari k novim lastnikom ali v smeti. Priznam pa, da zaradi majhnosti težko obvladujem otroško sobo – pri dveh otrocih se naberejo igrače, ampak smo te zorganizirali po škatlah in omarah (se pa pozna, kadar pospravlja tašča – takrat nič ne štima 🙂 )

Uh, sem se razgovorila. Se še beremo 🙂

Nina

Otroke naučimo, kako naj mislijo in ne, kaj naj mislijo!

New Report

Close