Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čiščenje in pranje avtomobila – kolikokrat?

čiščenje in pranje avtomobila – kolikokrat?

Tisti, ki imate otroke…na koliko časa očistite avto?
Mene je sram povedat….smo v stanovanju, če bi pa imeli hiško, bi ga verjetno večkrat. Občasno ga odpeljemo v avtopralnico (premalokrat).

PREMALOKRAT!!!! žal

ne splača se ga vozit v avtopralnico zdaj pozimi. avto je nonostop umazan. čistim samo šipe, vsak teden drugače je siv tako ali tako.

Ik, od začetka, ko je nov, vsak teden, potem pa niti enkrat na zimo. V avtopralnici ti ga pa uničijo.

Hm, sem jih ravno danes slišala od moža, da bi lahko večkrat pospravila oz počistila svoj avto. Zadaj je polno olupkov mandarin, papirčkov od raznih prigrizkov, slamic, koščki starih žemelj, grisini…no, ja, meni ni avto na prvem mestu opravil in me pač ne moti, če princeska za sabo pušča razdejanje (dokler se jaz vozim spredaj :))

Ja, bi bilo treba večkrat v pralnico, pa nekako ne najdem časa.

Pri meni je tako, da razen peska, ki se z čevlji zanese v avto in drobtin, v avtu nimam nič. Smeti (papircke, olupke) pospravljamo sproti.Sem mnenja, da moraš otroke navadite na določen red in čistočo. Ko je peska in drobtin od hrane veliko, ga enostavno posesam sesalcem na žetone.

Avto v pralnici peremo bolj malo 2-3 na leto.Bolj je problem pozimi, ko je avto zunaj res zelo umazan in otroci vse pobrišejo.

Tudi mi živimo v stanovanju, tako da avto perem in sesam na bližnji bencinski postaji (PETROL).

Ravno danes smo (je) oba spucal. Ker smo enega pred kratkim zamenjali, sem se navadila, da tamali ne dajem v njem za jest, prej pa je bil bolj podoben svinjski kuhinji kot pa avtu. V avtopralnico ga ne vozimo (razlogi so že bili navedeni zgoraj), doma pa sta spucana po potrebi, več kot 6-8 krat na leto nam žal ne uspe.

Toncka

midva z možem jupa voziva enkrat mesečno čistiti enemu kolegu,ki ju opere in znotraj oćisti,vse ročno za 2000 sit/avto. Sva zelo zadovoljna. Midva nimava časa prati avtomobilov.

Smeti pobiram sproti. Do zdaj sem ga imela vsak mesec na servisu, pa so mi ga tam se oprali. Zdaj imam pa ze dva meseca s popravili mir, pa med tem casom ni videl druge vode kot dezja. Verjetno gre naslednji teden pod “tus”.

Aja, pa v rocne pralnice ga vozim, ker so mi tiste avtomatske katastrofa!

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Notranjost posesam na vsaka dva tedna ali največ tri, pranje pa mu privoščim bolj poredko, priznam, sedaj je minilo že vsaj 2 meseca, odkar ga umiva samo dež 🙂
Pozimi pa ga bom zaradi soli peljala večkrat oprat, obljubim.

Pozimi ga sploh ne perem (sneg in dež vse počistita sproti). Notranjost je pa kar OK (otroku ne dovolim jesti v avtu, ker se bojim da se mu zaleti ali kaj podobnega) – smeti ni – so pa kamenčki in pesek – vendar ne veliko, ker večinoma hodiva peš. Avto operem in očistim cca 3-4 krat na leto. Je čisto dovolj.

menda je pozimi vseeno fajn večkrat sprati sol z avta…zaradi rjavenja

Po potrebi, v svinjaku se res ne bomo vozili, notri se lepo posesa, kupiš akumulatorski sesalec…četudi si v bloku, od zunaj pa je toliko avtopralnic, tako, da imaš bolj slabe izgovore;)). To je odraz tebe, ne izgovor hiška, blok!

tkoj, ti pa verjetno res malo snažiš avtomobil. Ker sicer bi vedela (vedel?), da akumulatorski sesalniki so za en k…. Ne posesajo niti enega malo večjega peska. Zato ne pametuj! V avtopralnici pa, če želiš imeti avto res vedno o.k. lahko pustiš lepo vsotico denarja:-(

Mi pazimo, s kakšnimi čevlji gremo v avto. Skoraj vsak dan gremo kam v naravo. S sabo nesemo rezervne čevlje. Preobujemo se, preden gremo v avto. V avtu nikoli ne jemo. V dežju imam s sabo vedno časopis v prtljažniku, ki ga podložim pod čevlje na tepihe. To je za primer, ko pridem v šolo šo otroke in slučajno pada dež.
Tako – samo malo je treba, pa je avto vedno čist. Ni tako?

To je zame že malce več, kot samo “malo”. Raje ga vsake toliko do čistega posesam, kot pa pazim na vsak korak in kapljico.

Moj sosed je šele slika, hahaha. Preden sedejo v avto otrokoma oščetka podplate s ščetko, ki jo ima vedno v avtu.

Tole je pa preveč.

mi takrat ko je potrebno, zunaj pogosteje, sesam pa p.p.

Kakšne 2 do 3-krat na leto.

Mi takrat, ko je higiensko oporečen, ampak imako pri avtu visok prag….

lp
n

New Report

Close