čiščenje in pranje avtomobila – kolikokrat?
Hm, sem jih ravno danes slišala od moža, da bi lahko večkrat pospravila oz počistila svoj avto. Zadaj je polno olupkov mandarin, papirčkov od raznih prigrizkov, slamic, koščki starih žemelj, grisini…no, ja, meni ni avto na prvem mestu opravil in me pač ne moti, če princeska za sabo pušča razdejanje (dokler se jaz vozim spredaj :))
Ja, bi bilo treba večkrat v pralnico, pa nekako ne najdem časa.
Pri meni je tako, da razen peska, ki se z čevlji zanese v avto in drobtin, v avtu nimam nič. Smeti (papircke, olupke) pospravljamo sproti.Sem mnenja, da moraš otroke navadite na določen red in čistočo. Ko je peska in drobtin od hrane veliko, ga enostavno posesam sesalcem na žetone.
Avto v pralnici peremo bolj malo 2-3 na leto.Bolj je problem pozimi, ko je avto zunaj res zelo umazan in otroci vse pobrišejo.
Tudi mi živimo v stanovanju, tako da avto perem in sesam na bližnji bencinski postaji (PETROL).
Ravno danes smo (je) oba spucal. Ker smo enega pred kratkim zamenjali, sem se navadila, da tamali ne dajem v njem za jest, prej pa je bil bolj podoben svinjski kuhinji kot pa avtu. V avtopralnico ga ne vozimo (razlogi so že bili navedeni zgoraj), doma pa sta spucana po potrebi, več kot 6-8 krat na leto nam žal ne uspe.
Toncka
Smeti pobiram sproti. Do zdaj sem ga imela vsak mesec na servisu, pa so mi ga tam se oprali. Zdaj imam pa ze dva meseca s popravili mir, pa med tem casom ni videl druge vode kot dezja. Verjetno gre naslednji teden pod “tus”.
Aja, pa v rocne pralnice ga vozim, ker so mi tiste avtomatske katastrofa!
Pozimi ga sploh ne perem (sneg in dež vse počistita sproti). Notranjost je pa kar OK (otroku ne dovolim jesti v avtu, ker se bojim da se mu zaleti ali kaj podobnega) – smeti ni – so pa kamenčki in pesek – vendar ne veliko, ker večinoma hodiva peš. Avto operem in očistim cca 3-4 krat na leto. Je čisto dovolj.
Mi pazimo, s kakšnimi čevlji gremo v avto. Skoraj vsak dan gremo kam v naravo. S sabo nesemo rezervne čevlje. Preobujemo se, preden gremo v avto. V avtu nikoli ne jemo. V dežju imam s sabo vedno časopis v prtljažniku, ki ga podložim pod čevlje na tepihe. To je za primer, ko pridem v šolo šo otroke in slučajno pada dež.
Tako – samo malo je treba, pa je avto vedno čist. Ni tako?