Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ciscenje kopalnice

Ciscenje kopalnice

Kako pogosto cistite kopalnico?
Pa ne mislim banjo, umivalnik ipd. Jaz to pocistim po potrebi, vcasih v dveh dneh 3 x, vcasih pa 1 x na teden.
Zanima me, kako pogosto pocistite pod pralnim strojem, vse ploscice do stropa, vse omarice…
Jaz priznam, da sem omarice ze kdaj pa kdaj, pod pralnim strojem 1x, ploscice do stropa pa se ne. No, danes prvic vse komplet v petih letih. Sem packa, ja.

Pod pralnim strojem, kadar se pokvari…. ploščice do stropa pa še nisem…. Ma še kar bele izgledajo…..hahaha

še ena packa tukaj;)
banjo, umivalnik, WC, pipe in ploščice po tleh – 1x na teden. no, WC včasih tudi kdaj med tednom, če smo skoz doma.

takrat pomijem tudi pod pralnim strojem.

ploščic do vrha še nisem-pa smo v hiši dve leti;))

Očitno si sama in večinoma odsotna, zato pač čistiš po tvoji presoji. Nikjer ne piše kolikokrat in koliko je treba čistit.

Tudi jaz čistim po potrebi, ker pa imam dva mala otroka je to seveda pogosteje ( pa ne vsaki dan ).

Pod pralnim strojem pomijem, kose mi pokvari in pride serviser – namensko ga pa ne premikam.

Glede ploščic pa tako – vsak ima nek ventil, ki se ga posluži ko ga razjezijo – nekateri gredo likat, pomivat posodo, no jaz pa čistit ploščice v kopalnici.

Zato so relativno pogosto pomite ( predvsem proti koncu šolskega leta ) – zlikano do konca pa v življenju nisem imela. Samo za sproti.

Moje so tudi zgledale bele oz svetlo modre, ampak voda po brisanju je bila pa kar crna…
:)))

Ploscice tudi jaz pomijem, ampak samo do kamor roka seze. Na sreco so samo do tam tudi mokre pri tusiranju.

Drugace pa se jaz med peglanjem najbolje pogovorim sama s sabo in mi kar pase to opravilo. Se mi pa pozna, da casovno ze nekaj casa ne utegnem zehte zlikat in se ze dolgo nisem pomenila sama s sabo.
:))

Dobro vprašanje :). Tudi jaz ploščice čisto do vrha bolj redko pomijem. Dokler mi roka seže ja, stola se mi pa ne da vlačiti po kopalnici (mogoče vsako leto enkrat). Upam, da bom imela kmalu novo kopalnico v kateri ploščice definitivno ne bodo do stropa.

Ma sej vem….. ma pej nej bojo umazane…. meni se ne da… me niti ne moti…hahaha

Tudi pri nas so bile pomite lani, ko smo bili v novem stanovanju peto leto (jih je mami, ker sem bila sama 8 mesecev noseča). Ravno tako smo lani maja pomili pod strojem, ko je k hiši prišel novi stroj.

Omarici imam od letos in sem jih 2x pomila.

Ma se ne mislim znucat.

Pri nas si pa delimo kopalnico mi trije in moževa sestra ter njen dragi pa se skos kregamo kdo bo kdaj pucu, smo nardil raspored kdaj je kdo na vrsti pa se je zgodilo da ni ona ki je bil na vrsti spucala tudi po tri tedne ali še več!!!!!
sicer pa upam da si ne bomo več dolgo delili kopalnice z njima. Zdaj po ta novem jo je prijelo da jo ona puca že kak mesec vsak teden in jes se nič ne branim.
Jaz, ko bomo sami, jo bom sama pucala po lastni presoji ko se mi bo zdela usrana.
je pa fajn ker moj lula u sede in se ful pozna ker ni okol vse polulano.

lp
n.

Ja ninci, poznam to, ko si moram deliti kopalnico. Še v španoviji pes crkne, kaj ne? LP

Pri nas sproti čistim sama, generalno dela pa partner. Do tega ga “prisilim” približno enkrat na 2 tedna. Takrat zmije ploščice, pobriše prah s poličk (omaric nimamo), odstrani vodni kamen in podobne zadeve.

Pralnega stroja nimam v kopalnici, zato mi pod njim ni treba čistit 🙂

Prav do stropa sem pa zmila ploščice samo enkrat, ko smo nekaj vrtali in je bilo vse prašno 🙂

Čiščenje kopalnice je moje najljubše opravilo :)))

Ker imamo majhno kopalnico in ker v njej nimam nobenih strojev (pralni, sušilni …) si lahko privoščim naslednje:

– hlačnice si zaviham do kolen in kopalnico v celoti stuširam od vrha do tal. Ploščice pošpricam z univerzalnim čistilom (včasih uporabim kar kakšen šampon ali gel za tuširanje, ki jih dobim za darilo, pa mi ne ustreza – diši pa lepo), WC školjko polijem s čistilom za WC (WC račka ipd.). Ploščice, umivalnik, bide in WC školjko zdrgnem z gobico, kopalnico ponovno stuširam.
Samo še do suhega zbrišem in je gotovo…

Vse skupaj mi vzame 5 – 10 minut dela. Ampak tako zelo uživam v čofotanju po mokri kopalnici, da si resnično enkrat tedensko vzamem čas in se še sama zraven sprostim :))))

Saj vem da sem čudna, kajne!

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

Ja, Nataša, a ti pri tvojem sistemu nič ne curlja pod vrati na hodnik? Kaj pa vrata? Če so lesena vrata pošpricana z vodo, to zanje ni najbolje, kajne?

Nič mi ne curlja na hodnik, ker je kopalnica za cca 1 cm nižja od hodnika. Pa še sifon na tleh odprem (snamem luknjičasti pokrovček), tako da vsa voda hitro steče v odtok. Če so tla kopalnice pravilno obložena s ploščicami, potem voda ne zastaja, ampak zaradi rahlega nagiba tal takoj steče v sifon.
In vrat ne polivam z vodo. Polivam ploščice in sanitarno keramiko.

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

Saj sem razumela, da vrat ne čistiš tako. Ampak verjetno vseeno odletajo kaplje tudi po vratih, če tuširaš kopalnico od vrha do tal.
Vsekakor je tvoj način zanimiv in zabaven (in predvsem higienski)!

Tudi jaz sem prepričanja, da se najbolj očisti z veliko vode.

K sreči imam to možnost.

In nekaj kapljic na vratih ne naredi nobene škode. Vsaj ni videti, pa na ta način pomivam kopalnico že kakšnih 20 let!

Ce je ob mojem vcerasnjem podvigu ciscenja pod pralnim strojem, kateri prislo na misel, da bi lahko pobrisala prah in svinjarijo pod njim – NIKAR!!!!

Jaz sem vceraj premaknila stroj… DANES PA ROPOTA in se sprehaja po kopalnici med centrifugo!!! Mam jutri mojstra narocenega. Sh***! Tako da rajsi kaksna kila svinjarije vec pod pralnim strojem, kot tone neopranega perila.

New Report

Close