čiščenje lesene kuhinjske deske
Naložiš s posodo potrebno podobnega čiščenja v pomivalca, daš noter samo sodo bikarbono v prahu v predalček za tableto ali pa 2 dl kisa namesto tablete vliješ v stroj, brez praška ali gela in opereš na program nad 70 stopinj. Zagotovljena čistoča in presteriliziranost, brez bakterij. Pa še stroj odlično spuca maščob in umazanije bolj na naravni način.
Drugače pa ja – s higienskega in ekonomičnega vidika so tiste iz mehke plastike primernejše, lesene pa naj bodo le za rezanje kruha, pa za okras kuhinje, če so npr. iz oljčnega lesa.
Lesena deska je najbolj primerna za rezanje vsega, kar se v kuhinji pripravlja. Neprijeten vonj se odpravi s takojšnjim splakovanjem, ni nujno vroča voda, le da jo takoj po uporabi splaknete. Lahko jo pomijete z detergentom in vročo vodo, na koncu splaknete z mrzlo.
Les je najbolj čist in primeren za pripravo jedi, nobena plastika ga ne more nadomestiti. Občasno pa je priporočljivo, da leseno podlago ali desko dodobra nasolimo in pustimo delovati čez noč… To trditev vam bo podprl tudi strokovnjak kulinarike…