Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čiščenje lesene kuhinjske deske

čiščenje lesene kuhinjske deske

Kako očistit leseno desko za rezanje, da nima vonja po mesu 🙁

arf, krtača in krop

Po arfu pa dobro dobro sprati, ker les vpija, tudi detergente

S kisom.

kis rulz

Kis ali pa limona 🙂

Pa občasno je dobro suho leseno desko premazati z navadnim jedilnim oljem.

s parnim čistilcem

Hvala, bom probala. Saj sicer uporabljam to desko samo za meso, pa vseeno. Mož si je danes pripravljal jetrca in deska ima res ogaben vonj.

uporabljam kis ali limono…..
Imam kar 1 kg limon in jih uporabljam v kuhinji. Naredim limonado, potem pa še malo podrgnem po pultu in v koš.

poleg kisa jo še malo solim

kis+soda

za meso si kupi stekleno desko, da jo boš lahko ornk oprala.

Ja, ampak steklene deske so “smrt” za nože.

potem pa plastična. vseeno je lažje nabrusiti nož, kot pa higiensko oprati leseno desko.

Vroča voda, prašek za posodo, žičnata mrežica, opere vse, tudi najbolj pojetrano desko. Jaz svoje lesene, debele deske ne zamenjam za nobeno drugo stvar. Je pa res, da je treba oprati čimprej, da se ne zasuši.

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Naložiš s posodo potrebno podobnega čiščenja v pomivalca, daš noter samo sodo bikarbono v prahu v predalček za tableto ali pa 2 dl kisa namesto tablete vliješ v stroj, brez praška ali gela in opereš na program nad 70 stopinj. Zagotovljena čistoča in presteriliziranost, brez bakterij. Pa še stroj odlično spuca maščob in umazanije bolj na naravni način.

Drugače pa ja – s higienskega in ekonomičnega vidika so tiste iz mehke plastike primernejše, lesene pa naj bodo le za rezanje kruha, pa za okras kuhinje, če so npr. iz oljčnega lesa.

Lesena deska je najbolj primerna za rezanje vsega, kar se v kuhinji pripravlja. Neprijeten vonj se odpravi s takojšnjim splakovanjem, ni nujno vroča voda, le da jo takoj po uporabi splaknete. Lahko jo pomijete z detergentom in vročo vodo, na koncu splaknete z mrzlo.
Les je najbolj čist in primeren za pripravo jedi, nobena plastika ga ne more nadomestiti. Občasno pa je priporočljivo, da leseno podlago ali desko dodobra nasolimo in pustimo delovati čez noč… To trditev vam bo podprl tudi strokovnjak kulinarike…

Kako pa najbolje očistimo lesene deske z zasušeno maščobo? So kar stare in zelo lepe (oljka), ampak mastne in kar lepljive na dotik.

New Report

Close