čiščenje omare – vonj
Naša spalnica ima skupno steno s sosedovo kopalnico. V tušu jim je zamakala voda in je bila naša stena zadaj za omarami vlažna; tudi zadnja stena omare. Seveda pa je vonj bil tudi v omari in zato sedaj kar nekaj časa nisem zlagala opranih oblačil noter. Sedaj so steno sanirali, znebiti se moram še vonja. Kakšen nasvet? S kisom sem že poskusila..
A je tole že katera probala? A se zelo pozna vonj po sivki? Ker žal sem ena tistih, ki mi sivka v omari ne “diši”.
Stena je sanirana..pri njih in na naši strani. Sicer mi je malo čudno, kako so “uredili” – dali so nosilce in gips plošče preko stene, pobelili ter v gips plošče namestili zračnike..Menda že vedo Tako da je stena že suha.[/quote]Stena se ne posuši v parih dneh.Sanirali so svojo stran,tvoja bo rabila kar nekaj časa še.
Stena je sanirana..pri njih in na naši strani. Sicer mi je malo čudno, kako so “uredili” – dali so nosilce in gips plošče preko stene, pobelili ter v gips plošče namestili zračnike..Menda že vedo Tako da je stena že suha.[/quote]Stena se ne posuši v parih dneh.Sanirali so svojo stran,tvoja bo rabila kar nekaj časa še.[/quote]
Tole z gips ploščami je bilo narejeno na naši strani, v naši spalnici. In je sedaj že kar nekaj dni od tega. Imeli pa smo dva tudi tudi tisti večji aparat za vlago v spalnici, ki se je kar dobro napolnil z vodo.
Stena se ne posuši v parih dneh.Sanirali so svojo stran,tvoja bo rabila kar nekaj časa še.[/quote]
Tole z gips ploščami je bilo narejeno na naši strani, v naši spalnici. In je sedaj že kar nekaj dni od tega. Imeli pa smo dva tudi tudi tisti večji aparat za vlago v spalnici, ki se je kar dobro napolnil z vodo.[/quote]Vlaga se ni odstranila vse..verjemi mi..in nikoli in nikdar,se ne da v tak prostor,ki ni presušen gips plošče.Mogoče boš imela še probleme.Za en čas je mogoče sanirano,za dolgo časa pač ne.In če bi bilo narejeno vse ok,v omarah nebi bilo vonja.
Vsak dober knaufar bi tole odsvetoval,kar je naredil lastnik.Verjetno je pa dobil od zavarovalnice denar,če ima seveda zavarovanega..in to je najcenejša opcija.Delam s tem in ti iskreno povem,to ni ok.Glavno je,da je nekdo pokasiral.Vzdržalo bo,nekaj časa,vsaj toliko kolikor boš noter..ostalo ni tvoj problem..in srečno ob vselitvi na novo lokacijo.
Vsak dober knaufar bi tole odsvetoval,kar je naredil lastnik.Verjetno je pa dobil od zavarovalnice denar,če ima seveda zavarovanega..in to je najcenejša opcija.Delam s tem in ti iskreno povem,to ni ok.Glavno je,da je nekdo pokasiral.Vzdržalo bo,nekaj časa,vsaj toliko kolikor boš noter..ostalo ni tvoj problem..in srečno ob vselitvi na novo lokacijo.[/quote]Pa še nekaj.Omaro odmakni od stene,bo plesen udarila prej kot slej ven..omara naj se ne dotika stene.Omaro prebriši z limono..in pusti,da se suši nekaj dni..lahko,pa kupiš premaz za omaro,če ti ni škoda denarja,za par mesecev.Srečno.