Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čiščenje ovčje kože

čiščenje ovčje kože

pozimi smo imeli v vozičku ovčjo kožo. zdaj sem jo zelo ‘izprašila’, a nisem še zadovoljna, še vedno je umazana. spravila jo bom namreč za dve sezoni, nato jo spet potrebujem. ali obstaja kakšen servis za čiščenje živalskih kož?

opereš jo v pralnem stroju na 30 st.jaz jo vedno perem in ji nič ne manjka

Meni so jo zelo lepo očistili v navadni čistilnici.

Mislim,da jo je najbolje odnesti v čistilnico.

LP

Tudi jaz kože operem v stroju z mrzlo vodo, posušim in razčešem s krtačo za kužka.

Nataša

Tudi pri nas damo to v pralni stroj, na 30* kot če pereš volno, ne sintetiko.

Pride ven čisto lepa samo skrtačit jo je potem treba malo.

LP

Operem jo na programu volna na 30 st. Obvezno jo je potrebno posušiti v senci in ne na soncu, ker drugače postane rumena.

hvala vam. v stroju se je ne upam oprati, ker je namreč sposojena-ne vem, če jo bo kdaj sploh treba vrniti, ampak vseeno…. bom nesla v čistilnico.

jst sem jo oprla v pralnem stroju na programu za volno, pa mi je postala trda kot kamen(spodnji del). Dlake so še vedno kot nove in mehke, samo s spodnjim delom ne vem kaj naj naredim da se bo zmehčal

no, ravno včeraj sem jo nesla v čistilnico, gospa mi je zagotovila, da bo nespremenjena, samo rumene dlake (od sonca) ostanejo. še enkrat hvala vsem!

Kožo za voziček sem oprala takole:

V banjo daj kožo, malo šampona, mlačno vodo, zapri odtok. Hodi po koži in drgni s stopali. Pazi da ti ne spodrsne. Odpri odtok in hitro zapri z mrežico. Spiraj do čistega in sproti pobiraj kosme in umazanijo iz mrežice. Dobro sprano kožo daj v prevleko za odejo ali blazino, daj v stroj in centrifugiraj. Zraven daj še kaj perila da ne bo stroj skakal. Kožo, še vlažno, daj na ravno podlago in razčeši z glavnikom za pse. Kakšne drobne ostanke odstrani z navadnim gostim glavnikom. To je to. Izi, rezultat je koža kot nova, sveža, dišeča in puhasta.

Operemo na 30, in ko je posušena jo dobro s krtačo. Malce se je skrčila, se mi zdi.

kako pa je všeč vašim otrokom, dojenčkom? Razmišljam namreč o nakupu

New Report

Close