Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ČIŠČENJE PARKETA

ČIŠČENJE PARKETA

Imam ogromno parketa, matiranega. Ker imam v stanovanju 2 kužka, moram parket še posebej pogosto čistit. Do sedaj sem uporabljala vodo in detergent za posodo, pa se mi zdi, da to ni ok, ne sčisti preveč dobro.

S čim vi čistite in vzdržujete parket?

Z vodo, v katero dodam čistilo za parket.

Parket se na mokro čisti čim manjkrat. Pravilo št. 1. Drugo pravilo je izključno s čistilom za parket, in to profesionalnim, ne nekim univerzalnim jajcem, ki ga kupiš v vsaki štacuni. In tretje pravilo, če imaš oljen parket, je periodično osveževanje. Spet s profi preparatom. Če hočeš seveda imeti lep parket dolgo časa.

Kaj ti misliš pod mat parket, pa sam bog ve. Če ne veš, kaj imaš, potem ne moreš dobro skrbet za to. Vsekakor pa je čistilo za posodo NE NE NE, ker ti bo posnelo še kaj drugega, ne samo umazanijo.

Imam tudi dva psa v hiši in veliko parketa. Čistim s Pronto za parket. Nikoli s kakim čistilom za posodo. Vasih s čistilnimi krpicami ki so naoljene za parket.

Tudi jaz tako, Pronto za patket, Emsal mi je zanic, pusca lise. Pomijrm 1x na mesec, posesam in suho pobrisem pa 2x tedensko. Krpice pa uporabljam voskane.

Ja js svojega z oljenim maslenkam. Samo jaz nimam psa samo veliko prahu. Pomivaj pa čim manj. Na držalo za maslenke daj kakšno vlažno krpo.

Samo sesam, pobrišem s komaj malo mokro cunjo brez čistil mogoče enkrat na 3 mesece. Za nas je dovolj čisto (jaz imam hišo za živet v njej, ne garat), nimamo pa psa, pač pa mačke.

Kaj je to maslenka?

Kje kupite oljene krpe za parket?
Ali potem ne drsi?

Ja če imaš manjše držalo jih lahko kupiš v npr. sparu. Sam te niso nič naoljene. So suhe krpe za prah. Če imaš večje držalo pa v specializiranih trgovinah za čiščenje. Npr. Prosen Šenčur. Tam jih kupim po 50 v paketu, imajo 2 različne (ene so 3€ ene 5€). So pa bolj malo mastne. Tko da se prah lepo prime nanj. Sem uporabljala tudi krpe od Benta. Te pa so malo bolj naoljene.

Dobre pa so tudi tiste iz Eurospina. Js sm tm kupla držalo, ki je večje od viledinga. Super je. Spodaj ima peno, ne pa gumo. Kar omogoča lepše drsenje po parketu. Seveda če je ta gladek.

Jaz najprej parket posesam z irobotom, potem pa ga obrišem z vlažno krpo, uporabljam pa čistilo za parket iz DM

popravek*, ki je večje od Viledinega držala.

V evrospinu je držalo podobno temu: http://www.najcena.si/product/21724/sistema-casa-sodobno-omelo-za-prah-+-20-krpic

Stane 5,99 €, notri imaš še nekaj krp. Držalo pa kupiš posebej za 2€.

Hvala, bom pogledala.lp

New Report

Close