Čiščenje parketa-pomagajte
pozdravček!
Zanima me, če ima katera kakšno idejo kako očistiti parket. Kakšno čistilo uporabljate, da ne pušča lis in ga dobro očiti?
LP,Nani
Pronto v prozorno beli plastenki in zelen zamašek…..(una reklama k je babica sama doma…..hahaha) ne pušča lis, očisti dobro, na vsake toliko časa pa parket namažem s polirno tekočino, nič drgnjenja….modra plastenka rdeč zamašek, pa žaba je gor narisana…..ne vem imena firme, …
Moj parketar mi je za vzdrževanje parketa odsvetoval uporabo vode in vseh ostalih pršakov za mešanje z vodo. Voda prodre med fuge, katere postanejo črne. Jaz uporabljam kremo Pronto, ki je namenjena za pohištvo in sem zelo zadovoljna (tla so še dva dni zelo spolzka).
Čistilka, ali je to OK, da si ljudje lomijo noge?
lp
Čistilka,
Ja koliko Pronta pa potem porabiš, madonca? Če ne uporabljaš vode in drugih sredstev za parket? Imaš Pronto sponzorja? Ne predstavljam si, da bi našo parketno pohodno stanovanjsko pobršino, ki je je 80m2, “crkljala” s tovrstno nego. A ni ta proizvod namenjen negi pohištva??
Pa, pa,
Lulilu
Lulilu,
čistilo je namenjeno za čiščenje in nego pohištva. Parket se mora v bistu negovati, bolj kot čistiti, saj to niso pološčice. Malo za hec malo za res;nisem vam fouš, če imate tako veliko površino parketa, saj to je luksus!
Kreme se ne veliko porabi, saj se kar lepo razmaže in tudi diši. Uporabljam pa samo za generalno čiščenje.
Da se ne bi trudile čiščenja “po kolenih” , morda bi prišle v poštev tudi krpice PRONTO (v kompletu z metlo). To sem tudi probala, in je tudi v redu, ampak je še kar drago, odvisno koliko pogosto se čisti.
Za čiščenje parketa je najboljše profesionalno čistilo namenjeno parketom. Sama uporabljam Syntekova čistila in nimam nikoli težav. V programu imajo tudi čistilo, ki je prav namenjeno osvežitvi leska, hkrati pa se na površini naredi tudi zaščitni film in deluje tudi protizdrsno.
Vsi možni pronti, emsali itd. me niso prepričal, ker sem mela velik dela s tem, pa nikol ni bil tak rezultat kot je na TV…
Forum je zaprt za komentiranje.