Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čiščenje plastičnih oken-novogradnja

čiščenje plastičnih oken-novogradnja

Zelo me zanima s čim se lahko čistijo plastična okna. Posebej v novograjeni hiši je stalno nekaj trdovratnega na njih. Kovinska gobica ne pride v poštev ker pušča raze z mehkio gobico pa ne prideš nikamor.
Ali obstaja sploh kako čistilo bolj grobo, ki bi bilo temu kos?

Obstaja eno strgalce, nekaj takega kot za led iz avtomobilskih šip, samo ne vem kje se dobi. Jaz sem si ga sposodila, na žalost prepozno, ker sem pred tem uporabljala gobico z žico in na žalost naredila veliko škodo, kot si že sama rekla raze na oknih.

Pozdrav in uspešno čiščenje.

Misliš tako, ki se uporablja za čiščenje steklokeramične plošče? Britvica na ročaju, prask pa ne pušča. Dobi se jo v vseh večjih trgovinah.

Sem kaj pomagala? 🙂

evo ene z izkušnjami!!! s tem problemom sem se ubadala lani, ko smo se mi preselili. na oknih sledovi malte (od “šprica”), beleža, prahu in kajjazvemšečesa. ni hotelo lepo dol z normalnim pucanjem.

potem sem poklicala proizvajalca (v mojem primeru interalta, verjetno imajo to tudi vsi ostali) in so mi dobavili njihovo specialno čistilo (meni še zaračunali niso). je kot ene vrste razredčilo, nekaj takega. samo potegneš, mogoče dvakrat po trdovratnejših zadevah, in gre vse dol. res preverjeno. na žalost pa ne vem, kako se čistilu reče. ampak kot rečeno preveri pri proizvajalcu oken!

poskusi s Trimom, tistim iz reklame. Nam je pomagalo.

IKa

Pojdi v Bauhaus, in poišči oddelek, kjer imajo KNAUF izdelke ( tam kjer prodajajo ploščice, oz. fugirno maso) -med njimi je tudi polica s specialnimi KNAUF čistili za čiščenje po gradnjah in novogradnjah. Topijo npr. ostanke malte, okvirje pa pustijo nepoškodovane. Uspeh zagotovljen – preizkušeno!

Še nasvet: nikar s strgalom (tistim kot “olfa nožek”) v napad nad plastična okna! Lahko po nesreči zelo zarežeš!
Lp,

Zvonka

Jaz sem se jih lotila z nitrom, pa je tudi šlo.
LP
K.

New Report

Close