čiščenje plastičnih okvirjev okna
Kaj pa dajete to plastično sranje, namesto lesenih dobrih oken? Same ste krive za grd izgled. In z ničemer ne moreš spucat,, da bodo okna spet lepa, svinjarija se prav “vžge” v zgornjo plast plastike. Nikoli in nikdar pameten človek ne bi dajal plastičnega sranja na hišo!
Je pa res poceni, to je pa vse kar je ok!
Tudi lesena okna je težko očistiti. Z vodo in čistili močiš les, pa čeprav, se trudiš, da čim manj. Sonce pa prav zažge les na straneh, kjer sije največji del dneva. Utopija je misliti, da so lesena okna pa idealna. Vsaka imajo svetle in temne strani !
Mene pa zanima, če kdo ve, kako in s čim gredo z okenskih okvirjev stran nalepke. Precej je šlo z razmaščevalcem in fenom, še vedno pa ne vse. Menda se dobijo prav neki čistilni robčki za nalepke. Sem jih videla na volitvah, kjer naj bi s temi robčki očistili skrinjice na mestih, kjer je bila nalepka. Kje se to kupi?
[/b]
Poglej v specializiranih prodajalnah za IT opremo.
Lako pa gre dol tudi z acetonom, razkužilom za roke ( tistim tekočim z alkoholom), pa medicinskim bencinom ( lekarne in razni ponudniki vsega za vrt in dom- OBi, Bauhas, ipd) in pa terpentinom, samo če les okvirjev ni barvan z barvo na oljni osnovi.
https://www.instructables.com/How-to-Whiten-and-Renew-Yellowed-Plastic/
TOLE DELUJE!
You will thank me later!
Take care!
xoxo,
miss Carter