ciscenje pomivalca
S čistilom, ki je temu namenjeno:
http://trgovina.mercator.si/market/cistila-29564/detergenti-za-pomivanje-posode-29676/za-strojno-pomivanje-posode-30103/cistilo-pomivalnega-stroja-somat-250ml-90003714
http://trgovina.mercator.si/market/cistila-29564/detergenti-za-pomivanje-posode-29676/za-strojno-pomivanje-posode-30103/cistilo-za-pomivalni-stroj-finish-250ml-5410286140102
Ne čistim nekaj namensko in s posebnimi čistili. 1x letno ga zalaufam z navadno tabletko na prazno in pri najvišji temperaturi ter vsake 2 meseca splaknem filter pod vodo (ki pa ni masten, le kakšni papirčki so kje ujeti). Stroj čist, bp, nikoli ne smrdi. Praviloma pa perem pri najvišji temperaturi, razne eko variante so puščale za sabo nek vonj v pomivalcu.
Imam osnovni Beko pomivalc, uporabljam tablete iz Hoferja all-in-one, pol tabletke na pranje in perem na programu 60 stopinj 50 minut, stoj laufa vsak dan. Preden dam posodo v pomivalca, jo splaknem s tekočo vodo. Na vsake 2-3 mesece, ko dodajam sol, vzamem ven filter in ga sperem pod tekočo vodo, sem ga mislila pač z gobico in cetom oprat, ampak še nikoli ga nisem, ker ni nič na njem, ni masten, ni zapackan, tudi luknja pod njim je čisto čista (ravnokar sem to naredila). Robove vrat obrišem vsake toliko časa, ko opazim, da so umazani, mogoče 1x na mesec. Stroj imam dve leti. Notranjost je bleščeče čista, vonja nobenega.
Za samo čiščenje pomivalnega stroja lahko probate tole in meni se vedno izide…
Nastavite stroj na najvišjo temperaturo, ki jo ima in ga vklopite. Najprej bo potegnil vodo in ko zaslišite tisti “klik”, ko se odpre predalček kjer je običajno tableta za pomivanje, da odprite in na dno vlijte 1l belega, alkoholnega kisa torej. Zaprite in naj program oddela svoje…To naredim na dva meseca enkrat…
Poceni, natur in čisto:))
Timica, 27.03.2024 ob 12:22
Pozdravljeni,
tudi sam sem kupil omenjeno modro flaško pa ne vem kako naj jo uporabim? Kam naj jo zlijem..?
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Tomo
Nataknes na mesto kjer so krožniki. Skupaj s flaško. Prilega se tam kjer daš krožnike. Preveri navodilo in odstrani papirjev, da ostane samo membrana kjer se čistilo sprošča med delovanjem stroja