Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čiščenje prebeljenih sten

Čiščenje prebeljenih sten

Živjo,
mene pa zanima s čim očistite posamezne madeže na prebeljenih stenah (Jub gold). Z vlažno bombažno krpo, ali kako drugače?
Hvala

Suha bela mikrofibra krpa. Ne vem s katero barvo je beljeno.
Pa ne gre vedno – odvisno kaj in kako je napacano.

Jaz imam eno kibelco barve doma in sproti popravljam, se nič ne vidi. Kar nekaj let lahko tako popravljaš napakice in prebeliš okrog stikal, na primer. Zato so bele stene tako super.

Tudi jaz s suho belo in popolnoma čisto mikrokrpo.

Jaz nazadnje sama barvala popravke z Jupol Gold advanced, nanešeno z maček valjarji – malimi in velikimi.2 urci za cca 150m2 prečekirat in popravit…. Super barva. enostaven nanos, brez packanja, hitro suho. Izjemno trpežna barva, pralna.

Spodaj je Jub Latex mat, ki naj bi bila celo bolj obstojna, pa ni. – nikakor.

Popravki delani na obremenilnih mestih – stopnišče, vhod, mesta, kjer se dnevno šviga mimo. Rob stene kuhinje, pa pri kuhinjski napi.

Madeže, ki se pojavijo na tej barvi ( kakšna risa ali rajsa), esnostavno malce “potapkam” z rahlo mokrim Vileda negrobim delom gobe, malce s krožnimi nežnimi gibi, da izginejo, nato še z napol suho mikrofibra, s krožnimi gibi. Vse gre dol, ne rajsa se nič, ne dela se nobenih grobih potegov, nobeni prehodi ali lise ne ostanejo, skratka, super. Že 3x po po barvanju popravljeno tako, pa je stena bela in gladka, kot da bi bila prebarvana včeraj.

New Report

Close