Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ciscenje silikona

Ciscenje silikona

Prosim za pomoc oz. nasvet s cim se najlazje ocisti silikon v kopalnici. Imam ga namrec na dveh delih pri kopalni kadi in je postal take grde barve.

Obstaja kaksno cistilo ali ga moram odstranit in nabrizgat novega.

Hvala za informacije in lp, Majuska

<http://majuska.moj-album.com/>

Z majhnim kuhinjskim nožkom sem ga jaz lepo odstranil. Se je vlekel kot čik gumi. LP

Jaz pa vem, kaj si mislila. Ne kako ga odstraniti ampak kako ga očistiti. Jaz ga zaenkrat pošpricam kar z Aiaxom, ki ga imam za tuš kabino, ampak res postaja čedalje bolj grd. Tudi jaz bom hvaležna nasvetov.

Lp!

Plesni ga lepo očisti domestos ali varikina. Ko sem se tega naveličala sem na oddelku sanitarne opreme kupila plasično letev v beli barvi in lepilo v tubi – silikon. Zdaj imam mir s plesnijo.

LP

Po več letni uporabi npr. tuš kabine silikona ne moreš nikoli spucati v nulo. Vedno bo vsaj rumeno oranžne barve. Sem preverjala že vsemogočimi čistili in tudi navaden jabolčni kis ni pomagal. Rešitev bo verjetno samo ta, da čez leta, ko bo silikon res zelo grd zamenjaš in bo zopet snažno belo.
Aja še ena rešitev je, ki pomaga vendar samo pri zelo striktnih. Po vsakem tuširanju zbrisat kabino in silikon v nulo in ne postal rumen, siv, črn.

Pred dnevi sem kupila Apursil, je univerzalno čistilno sredstvo, čisti pa tudi silikon. Odstranit ga moram s šipe, ki smo jo vstavili v vrata, pa tega še nisem naredila.
Ne vem pa, če bi prišlo prav tudi v primeru odstranjevanja starega silikona.

New Report

Close