Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čiščenje steklene tuš kabine

Čiščenje steklene tuš kabine

Živjo. Kot piše že v naslovu teme imam problem s čiščenjem steklene tuš kabine.
Dosedaj sem imela plastiko….in sem uporabljala čistilo iz Lidla.
Steklo je seveda polno kapljic, kamna,…. S steleksom ni razlike. Kaj uporabljate ve? Pa ne mi govorit, naj obrišem sproti… Saj ga, vendar včasih pa tudi ne.
Hvala za nasvete

kis, najbolje alkoholni, lahko pa katerikoli drugi.

Kupi čistilo za vodni kamen od KolpaSan-a imajo v Merkurju ali bauhausu. Ni boljšega.

kis, najbolje alkoholni, lahko pa katerikoli drugi.
[/quote].
Bedarija nič ne gre dol oz zelo slabo pa še zadušiš se s tem vonjem po kisu.

Kkpšno steklo imaš na tej tuš kabini?

Navafno?

Kaljeno?

Premazano z nano premazom?

Če imaš prvo in drugo, potem uporabljaš čistila, ki vsebujejo nano delce oz. ionske odbijalce kapljic – čistila, ki odbijajo kapljice…. Imaš kar nekaj tega že na tržišču.

iz izkušenj vem, da ima tudi AJAX en tak prozivod: Shower power 2 in 1 -Je pa v Italiji na voljo, ne pri nas…..Vendar s tem moraš tako. tisti, ki je zadnji v tuš kabini, mora steklo, ki naprimer nima nano premaza proti prijemanju vodnih kapljc, pošpricat s tem čistilom, mslo pustit in oplaknit z vodo, nato pa še z otiralcem za steklene površine otret vodo dol. In kamen se ne bo nabiral.

Pa še nano čistila:

http://www.nano-teh.com/product/nano-premaz-za-kopalnico-set

V kratkem bi menjali kopalnico in cincam med kadjo in tuš kabino, predvsem zato, ker se banja veliko lažje in lepše čisti. Da bi bila suženj kopalnice, nočem. Nočem jo brisat po vsaki uporabi, čistit nameravam 1x tedensko in nič več. speremo pa itak vsak pred sabo in za sabo.

Med tuš kabinami je nekaj razlike, ene se lepše, ene slabše čistijo, je morda kak material, ki se res lahkotno čisti? Je to steklo?
Kaj pa ploščice? Če bi imela kabina s treh strani ploščice, je to lažje čistit?

Pusti ostale, ki čistijo s kisom. My ass…
Conti je zakon. Kupi se ga v merkurju, stane po 1 liter 5-6 e.

Pošpricaš. Obrišeš…..viola:-) poskusi pa javi…

Uporabi katerokoli specialno čistilo za kopalnico, odstranjevalec vodnega kamna, Ajax, Smac itn.

Pa kupite mat ( satinato) steklo, ne prozorno. Se precej manj vidijo kapljice.

Imam kalheno steklo, je pa res , da se obrise takoj po tusiranju….

Nikoli, prav res nikoli več ne bi imela steklene tuš kabine! Gor se pozna vsaka kapljica, stalno je treba brisati in čistiti, ker je drugače steklo zapackano. Ne pomaga samo obrisati s suho krpo, kar naprej je treba čistiti s čistilom in dobro zdrgniti s krpo. Vsa ta čistila pa so agresivna in smrdijo, ni prijetno vdihavati teh strupov.
Po vsakem tuširanju se šipa zapacka, ne verjemite tistim, ki vam govorijo, da kapljice kar odletijo dol, ker ni res. Se zasušijo in steklo postane lisasto.
Sama sem dobesedno suženj tuš kabine in sem nad njo razočarana!
Povrh vsega v tuš kabini ne moreš niti dobro sprati kakšne krpe, če si hočeš umiti lase, se moraš obvezno sleči, nad banjo se samo nagneš, skratka, jaz navijam za banjo in ne za tuš kabino.

A dej ne seri, no..

Skeširat se je malo več treba, pa kupit tako, kot so profesionalne, za hotele- alu profili in čimmanj silikona… Sanotechnic, pa slovenski prozivajalec Reflex so zakon….

Hvala za ideje… Kar je, je! Sem nabavla steklo pred kratkim – ko sem menjala staro tuš plastiko. Sedaj bo moralo biti en čas tako… Imam pa navadno steklo, brez premaza (svetovanje prodajalke v M tehniki). Je zelo pohvalila steklo in da se fuulll prodaja. Bom poskusila in vam povem… lp

Stekleno tuš kabino sem tudi jaz kupila v M tehniki. Jo pa čistim tako, da jo premažem z odstranjevalcem vodnega kamna iz Eurospina, pustim pol ure, jo sperem in obrišem ter še pošpricam z tekočino za steklo prav tako iz Eurospina in obrišem do suhega. Na 2 tedna je čisto dovolj.

Zihr se da kej nardit da se ne mucte tok
Kake pol sipe z nalepko kot da je motna sipa.pol se tud kaplje ne poznajo gor.

Mi imamo sicer banjo, a ploščice čistim enako in z enakimi čistili, pošpricam, pustim, sperem, obrišem in zglancam. Res so dobra čistila, na ploščicah ni niti K od kamna.

.
Bedarija nič ne gre dol oz zelo slabo pa še zadušiš se s tem vonjem po kisu.
[/quote]

bedarija.
ni boljšega in ne vem za en sam primer, da bi se kdo zadušil.
pa še ekološko je.

Od čistil uporabljam v kopalnici le še sredstvo za WC školjko.

Za vse drugo uporabljam le vodo v obliki suhe pare, pobrišem in generalka v kopalnici zadostuje za mesec dni.

Sproti le s suho krpo s površin brišem prah, z mokro pa umivalnik, bide in WC školjko, tuš pa za sabo do suhega pobriše tisti, ki se ta dan zadnji tušira.

Ni pa tudi potrebe, da se čisto vse venomer v nulo sveti. Imam nekak realen odnos do čistoče in to zadostuje.

Podpis pod zadnji odstavek. Tle ste sami suznji svojih zidov ocitno. Malo se skulirajte, drugace bo slo zivljenje mimo vas. Se noben ni na smrtni postelji rekel, da mu je zal, da ni vec cistil.

Mi imamo tudi stekleno tuš kabino, nikoli več je ne bi vzela, ampak kar je, je.
Čistim jo, ko je že res grda za pogledat.

Pošpricam s čistilom za kopalnice in sčistim z grobim delom vileda gobice – nč bat, steklo se ne spraska. Sperem, pošpricam še s steleksom in prebrišem s krpo. To je zaenkrat še najhitrejši in najmanj naporen način.

popravek: ne krpa, ampak vileda gobice 🙂

bedarija.
ni boljšega in ne vem za en sam primer, da bi se kdo zadušil.
pa še ekološko je.
[/quote]

Meni se vonj od kisa zatakne v grlu. Če kdo pusti odprt balzamični kis, ga zavoham v drug prostor, pa vemo, da balzamični kis nima tako močnega vonja. Kisle kumare in ostale kisle solate sperem, kar se pač da sprat, da se razdiši, edino rdeča psa mi nima tak kisel vonj, da se mi zatakne v grlu. Pa imam rada okus kislega, samo vonj nikakor in ko se mi zatakne v grlu, ne vem, bi bruhala, kašljala ali se dušila. Resno mislim, ne pretiravam.
En od sinov je podoben, samo ne tako ekstremen, čeprav njemu pa tudi okus kislega ne paše preveč. Ostali domači s kisom nimajo težav.

Tako da, kar zadeva čiščenje s kisom, bi pri nas to šlo 1x in nikoli več, ker bi se ob tem prvem poskusu zadušila od vonja ali pa od bruhanja.

Tudi jaz imam steklena vrata tuš kabine in ker imamo precej trdo vodo je vodni kamen kar velik problem. Za čiščenje sem vedno uporabljala ekološko rešitev – na krpico malo citronke v prahu in vročo vodo – pomaga ne glede na debelino sloja kamna. Ampak to čiščenje se nikoli ne konča.. po vsakem tuširanju se poznajo kapljice. Pred kratkim pa sem kupila čistilo Nanotreat bathroom za kopalnice in je res super. Kapljice se ne posušijo na steklu, ampak sčasoma stečejo dol in ne pustijo flekov. Tega za kopalnice bom še sigurno naročila. Je kdo mogoče sprobal še ostale?
Vaš link

Parni čistilec. Ampak dober.

Jaz imam kar pod tušem tisto jekleno gobico za tuš kabino, pa ene 2-3 na teden po tuširanju zdrgnem tuš kabino od znotraj, od zunaj pa 1x na teden, pač tam kjer je najbolj izpostavljena (je poleg lijaka).

In niti ne rabim čistila, ker gre vse dol s to gobico, tudi pipe čistim s tem in ploščice…..

Zavesa za tuš kabine; en dva tri dol, pranje do 30 z ostalim perilom, en dva tri gor.
Spet kot nova.
Imeli smo tuš kabino, odmontirali in pripeli zaveso.
Sicer so lepše kabine, samo čez komot ga ni.

New Report

Close