Čiščenje steklene tuš kabine
Nikoli in nikdar ne bi več imela steklene tuš kabine. Kopalnico smo prenavljali pred šestimi leti. Ostali družinski člani so navijali za tuš kabino, jaz pa za banjo. Zelo sem razočarana. Steklena tuš kabina je postala zapackana, kljub stalnemu drgnjenju.
Špricam s kisom, čistim, brišem, vendar se v steklu poznajo sive lise. Poskusila sem tudi druga čistila, npr. Arf, drgnila z gobico. Nič. Zgleda, da imamo tako trdo vodo, da se je vodni kamen zažrl prav noter. Če na hitro pogledaš sicer zgledajo steklene stene čiste in se svetijo, če pogledaš, ko je sonce, pa vidiš, kako je steklo zapackano. To me zelo moti, čeprav nisem prav obsedena s čiščenjem.
Jezna sem. Pred leti sem vztrajala in hotela imeti zaveso, ki se jo opere, mož pa je takrat dejal, da zgleda zavesa “cigansko”. Seveda sedaj čistim jaz.
Kakšne pripomočke uporabljate vi pri čiščenju in kako ste zadovoljni?
Hojla. Jaz sem najbolj zadovoljna s čistili, ki jih nakupim v Eurospinu. Sem potrošila kar nekaj denarja za raznorazne ‘čudežne’ izdelke, edino kar je res pomagalo, pa je poceni odstranjevalec vodnega kamna Dexal iz prej omenjene trgovine. Še sama nisem mogla verjet. Tudi čistilo za straniščno školjko je super.
Poskusi, mogoče bo tudi tebi uspelo.
Lep sončen dan želim
Za trdovraten vodni kamen boš potrebovala tudi trdovratna čistila. Ne glede na to, kaj vse govorijo o kisu in sodi bikarboni, pozabi nanju in nabavi neko dobro čistilo. Morda bi šlo s Coca-Colo, ampak ne vem, kako bi se jo dalo pustiti gor dlje časa.
Od čistil mislim, da je Smac kar dober, ampak malo pobrskaj po forumu in boš našla več idej.
Odtrgaj to stekleno steno in daj gor zaveso!
Cigansko ali ne, mi prav dol visi, ne bom suženj kopalnice!
Mi smo imeli stekleno steno na banji, pa sem jo kmalu fliknila dol in montirala zaveso. To snamem, operem in je čista, zdrži več kot 10 let in mi ni treba drgnit 3x dnevno!
Za ploščice pa uporabljam čistilo iz Eurospina, se svetijo kot nove, pa so stare že 30. let!
Nekajkrat letno naredim pasto iz sode bikarbone in vode ter premazem z gobico pustim ene 15 min nato vse se enkrat predrgnem in istusiram, splahnem. Nato do suhega pobrisem. Vsak teden 1x pa naredim mesanico vode in kisa v flaski s sprico, vse prespricam apet pustim ene 10 min in nato splahnem oz. stusiram. Spet prebrisem s suho krpo. Zgleda odlicno, po vsakem tusiranju se pa seveda poznajo lise vode ampak zelo malo in mene ne moti. Se vidi da je cisto in vzdrzevano. Da bi pa vsak dan ali po vsakem tusiranju delala to vse, se mi ne da in se ne obremenjujem. Nismo hotel.
Saj imamo vsi s stekleno tuš kabino enake probleme. Jaz sem tako že zamenjala ena vrata, ker sem med vrati ni dalo dovolj očistiti (morala bi jih odšravfat, da bi jih lahko dobro očistila, kar je nerealno) in se je pojavljala plesen. Pri drugih sem bolj stiktna pri čiščenju, pa vseeno ni čisto. Steklo je pa treba pogosto čistiti, ni kaj. Jaz zaveze ne dam, ker imam dve steni steklena vrata.
Znanka od vseh domačih tako zahteva, da vsak po tuširanju za sabo tuš kabino dobro prebriše do suhega in pravi, da se zelo pozna, da je manj čiščenja.
Menim, da bo z zavezo še najmanj dela, če nočete že spet razbijati kopalnice in dajat kakšne stene iz Knaufa v kopalnico (idealna rešitev je tri stene iz ploščic in zadnja stena pa zaveza).
ko sije sonce, sem zunaj, ne gledam po kotih kopalnice
ko se stuširam, se obrišem z brisačo, nakar z isto brisačo obrišem še tuš kabino
moja kopalnica se sveti, nič kamna
torej, nauči družinske člane, da vsak pobriše do suhega za seboj
[/quote]
Ze sama nocem biti suzenj nekim lepotnim normam, sem praktik in zelim funkcionalno bivalno okolje. Stvarem, ki zahtevajo poseben tretma, se odpovem z lahkoto!
Imamo zaveso, enobarvno v barvi ploscic, ploscice cistim 1x tedensko, zaveso pa operem v stroju vsakih par tednov. Je lepo ali ni lepo, me sploh ne gane!
Da si nakopljem na vrat vsak dan sec4 nove brisace za pranje in se da vsakic po tusiranju drgnem tus steno?! Nisem z Lune padla!
Smo jo imeli, več let. Kako je pa to nagravžno! Ne moreš jo niti približno tako očistiti, kot steklo. Ali jih tisti, ki imate zavese, kar naprej perete in kupujete nove?
[/quote]
Imam zaveso nekaj več kot 5 let, kot nova, operem jo nekje 1x mesečno v stroju, ostalo jo samo splaknem, ko čistim kopalnico.
Ne razumem, kako je ne moreš očistiti? Opereš jo v pralnem stroju in je kot nova!
Pa kupiš kabino, ki ni prozorno steklo, pa je. Pri nas so dostavili to z navadnim steklom in so jo mojstri vgradili še preden smo prišli in videli, da ni prava. Vseeno smo jo vrgli ven in prodali ter kupili takšno, kot smo hoteli – chinchila steklo. Mi ni žal. Je kamen, ampak se ne vidi od zunaj.
Zavesa mi je pa gravž.