Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čiščenje steklokeramične plošče

Čiščenje steklokeramične plošče

Imam novo steklokeramično ploščo, ki pa jo zelo težko očistim – ostane kat nekaj pik – ki špricnejo na ploščo in se potem zapečejo. Ko se plošča ohladi, nanesem gor tekoče čistilo frosch, pustim 15 minut, nato začnem drgniti z gobico vileda za steklokeramiko, vendar vse pike ne grejo stran oz. gredo, ko z grobim delom gobice zelo zelo močno drgnem. Ne vem, ali bom s tem ogulila tiste bele kroge. Koliko ve drgnete (z grobim delom) oz. s čim gredo na lažji način dol vse pike? Hvala.

Jaz najprej pošpricam ploščo z razmaščevalcem in z mehko krpo odstranim mehko umazanijo (maščobo). Nato ploščo obrišem z mokro krpo (da poberem dol čistilo), dobro osušim (prebrišem) s suho krpo, in šele po suhi plošči drsam dol tiste zapečene pike s strgalom za steklokeramiko. Na koncu še enkrat obrišem z vlažno in nato še s suho krpo. Dokler je plošča mokra, zgleda grozna, a ko jo osušiš, fleki izginejo.

A tudi če so majhne pike, jih strgate s strgalom? Meni je včeraj prodajalec, ko sem kupila strgalo, rekel, naj se strgalu izogibam, če ni res nujno – torej te drobne pikice postrgate?

Jaz sem pa ravno prejšnji teden po nasvetu na MONu v DM-u kupila Glaskeramik Putzstein od Dr.Beckmann.

[img]http://www.dr-beckmann.de/media/products/2911.jpg[/img]

Sem čisto navdušena, ker mi je uspelo odstranit tudi tiste madeže, ki niso hoteli z nobenim drugim čistilom stran. 🙂

Strgalu se pa tudi jaz izogibam kolikor se le da… Sem pri sestrični videla, kako zgleda s strgalom spraskana steklokeramična plošča. 🙁

Ampak tole je, če sem prav videla v DM-u, neka suha snov – kako delaš s tem? A te zoprne pike gredo takoj dol?

V škatlici je priložena gobica. gobico zmočiš in podrgneš po tem čistilu (je v trdnem stanju) in čistilo naneseš na steklokeramično ploščo. Pri bolj trdovratnih madežih potem drgneš s črno stranjo gobice. Nato splakneš s krpo in obrišeš do suhega. Po potrebi ponavljaš, dokler ni rezultat zadovoljiv. Ne moreš pa s tem čistilom in njihovo gobico ranit plošče ne glede na to kako močno drgneš – tako, da kar korajžno… 🙂

A res z gobico za steklokeramiko (jaz imam viledino) potem plošče nikakor ne moreš poškodovati? Se ne zdrgnejo krogi dol? Ali da bi ostale raze? Moti me še, ker imam Boschevo ploščo, ki ima še po celi plošči goste črte – da se ne bi poškodovale te.

Vrčte to keramiko proč, pa kupte induikcijo, pobrišel z mokro viledo, nikol problema, pa še hitro zavre.

Jo vržem proč takoj, če imaš viška denarja, da mi jo kupiš.

New Report

Close