Čiščenje steklokeramične plošče
Imam novo steklokeramično ploščo, ki pa jo zelo težko očistim – ostane kat nekaj pik – ki špricnejo na ploščo in se potem zapečejo. Ko se plošča ohladi, nanesem gor tekoče čistilo frosch, pustim 15 minut, nato začnem drgniti z gobico vileda za steklokeramiko, vendar vse pike ne grejo stran oz. gredo, ko z grobim delom gobice zelo zelo močno drgnem. Ne vem, ali bom s tem ogulila tiste bele kroge. Koliko ve drgnete (z grobim delom) oz. s čim gredo na lažji način dol vse pike? Hvala.
Jaz najprej pošpricam ploščo z razmaščevalcem in z mehko krpo odstranim mehko umazanijo (maščobo). Nato ploščo obrišem z mokro krpo (da poberem dol čistilo), dobro osušim (prebrišem) s suho krpo, in šele po suhi plošči drsam dol tiste zapečene pike s strgalom za steklokeramiko. Na koncu še enkrat obrišem z vlažno in nato še s suho krpo. Dokler je plošča mokra, zgleda grozna, a ko jo osušiš, fleki izginejo.
Jaz sem pa ravno prejšnji teden po nasvetu na MONu v DM-u kupila Glaskeramik Putzstein od Dr.Beckmann.
[img]http://www.dr-beckmann.de/media/products/2911.jpg[/img]
Sem čisto navdušena, ker mi je uspelo odstranit tudi tiste madeže, ki niso hoteli z nobenim drugim čistilom stran.
Strgalu se pa tudi jaz izogibam kolikor se le da… Sem pri sestrični videla, kako zgleda s strgalom spraskana steklokeramična plošča.
V škatlici je priložena gobica. gobico zmočiš in podrgneš po tem čistilu (je v trdnem stanju) in čistilo naneseš na steklokeramično ploščo. Pri bolj trdovratnih madežih potem drgneš s črno stranjo gobice. Nato splakneš s krpo in obrišeš do suhega. Po potrebi ponavljaš, dokler ni rezultat zadovoljiv. Ne moreš pa s tem čistilom in njihovo gobico ranit plošče ne glede na to kako močno drgneš – tako, da kar korajžno…