Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čiščenje tlakovcev

čiščenje tlakovcev

Sredi pravkar položenih tlakovcev se je znašel nesrečni madež avtomobilskega olja. Je komu kaj podobnega uspelo odstraniti drugače kot z menjavo tlakovcev?

Sem samo firbčna: kakšne tlakovce pa imate? Mi smo ravno v fazi odločanja. Nagibamo se k porfidu.

M smo imeli tudi tako nezgodo, pa vam povem, da drugega kot zamenjati ni šlo. Vse možna čistila smo preizkusili, pa smo samo še vse bolj zapacali, ven pa nič spravili.

Šestoglate colormix. Colormix tudi zato, da takšne nezgode ne bodo preveč opazne, ampak tale res bode v oči.

Poskusite s coca-colo – brez zafrkavanja; fosforna kislina v tej pijači uniči vsakega vraga in najbrž bo kos tudi vašemu madežu.

Ja, meni je nedavno uspelo in to celo trikrat. Nasvet s tega foruma je odstranil tudi večje madeže motornega olja z več tlakovcev. Pa smo se že pripravljali na menjavo.
Pred tem in pred prejšnjim močnim dežjem sem madež našpricala z čistilom Meglio z Mercatorja in pustila, ponoči in naslednji dan je deževalo in ko so se tlakovci posušili madežev ni bilo več. Pa ne bi nikoli verjela, če ne bi poskusila.
Imamo pa rdeče tlakovce.

Jaz sem uporabila čisto navadni Cet, res pa je, da sem to naredila še na svežem oljnem madežu. Skratka, nič se ne vidi.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Aja, ko smo že pri tlakovcih: ali tudi vas jezi trava & plevel, ki raste med njimi? A se ročno spravite nad njo ali uporabite škropivo? Če bi se še 1x odločala, bi ravno zaradi tega raje izbrala asvalt.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Glede na to, da je naše tlakovane površine čez 400m2 se seveda lotevam s herbicidom – Boom efekt spomladi in še enkrat poleti in je večinoma mir. Tu pa tam ročno izpulim kako travico. Drugače pa s tem nimam nobenih problemov in če bi se še enkrat odločala bi se definitivno še enkrat za tlakovce.
Iščem pa tekočino, s katero se jih premaže, da imajo trajen moker efekt. Ve kdo, kje jo prodajajo?

Pri Oblaku v Logatcu jo prodajajo.

Vem ampak tip mi je tako zoprn da pri njemu ne želim kupovati.

http://www.dominokolje.si

čiščenje tlakovcev z vodo

New Report

Close