čiščenje wc školjke
Pri nas je voda tudi zelo trda in ja, sem se tudi jaz spraševala, kakšni črni robovi…? Enkrat tedensko školjko zdrgnem s čistilom (wc račka, katerakoli če, trenutno imam Bref) in v školjko “nalimam” tisti gel, ki menda sproti malo osvežuje. Nikoli nobenih robov. Občasno, če se kaj nabere na dnu, tudi jaz vlijem v školjko varekino, pustim nekaj časa in zdrgnem z wc ščetko. Školjka je stara vsaj 10 let in še zmeraj čista in bela.
Jaz sem školjko ščistila s citronsko kislino…pa je bila školjka vsa od zastaranega vodnega kamna, beri vse sivo in trdovratno nabrano v letih
res da sem morala 3x vliti notr,pustila čez noč, pa mal požokala in se je vse lepo ščistilo…in tudi zdaj jo čistim s citronsko 1x tedensko, pa je školjka lepa…..pa imamo tudi pri nas zelo zelo trdo vodo
lp
Pri nas je voda tudi zelo trda in ja, sem se tudi jaz spraševala, kakšni črni robovi…? Enkrat tedensko školjko zdrgnem s čistilom (wc račka, katerakoli če, trenutno imam Bref) in v školjko “nalimam” tisti gel, ki menda sproti malo osvežuje. Nikoli nobenih robov. Občasno, če se kaj nabere na dnu, tudi jaz vlijem v školjko varekino, pustim nekaj časa in zdrgnem z wc ščetko. Školjka je stara vsaj 10 let in še zmeraj čista in bela.[/quote]
Potem nimate zelo trde vode. Prej sem živela v kraju, kjer je bila zelo trda voda in se je kamen na umivalniku v kopalnici nabral tako rekoč v enem dnevu – vsake dva dneva sem ga morala pošteno zdrgniti, če nisem hotela, da je bilo vse rjavo okoli pipe. Da o školjki sploh ne govorim. Kamen se je nabiral tudi na fugah med ploščicami nad banjo. Res obupno. Enkrat tedensko pomivanje z navadnimi čistilnimi sredstvi je bilo samo izguba časa in denarja.
Zdaj imamo veliko mehkejšo vodo, pa še v tem primeru za WC ne zadostuje to, kar ti pišeš.
Tole s kisom:). Saj ga jaz tudi uporabljam za čiščenje, ampak za kuhinjsko steklo, ploščice v kopalnici ipd., da bi pa kakšno veliko svinjarijo očistil ali pa vodni kamen, pa enostavno ni res. Pa kar naprej nabijate s tem kisom. Jaz WC pucam pač s čistili za WC, pa kot je že ena zgoraj napisala, vsake toliko časa zlijem malo varikine noter in pustim čez noč. Pa kakšna močna kislina bi tudi pomagala mogoče.
Pusti kis nekaj časa stati, ker debele obloge pač ne more kar v hipu stopiti. Ja, pri nas je zelo trda voda, ampak s kisom gre vse dol. Zna biti pa v WCjih drug problem (ki sem ga imela, ko je nekaj časa nazaj pri nas bival tast, ki hodi celo noč na WC zaradi prostate in ne spušča vode za sabo) Namreč – urinski kamen. Tisto pa je težje sčistit samo s kisom, ker mislim, da ga tista kislina ne raztaplja. Takrat je treba pa kaj močnejšega. Vodni kamen gre pa komplet dol samo s kisom. Sem ga sčistila že ogromno in to debelih plasti (najeto stanovanje).
Enako vprašanje sem jaz tu postavila kake dva meseca nazaj.
Samo pri nas je bilo pod gladino vode vse rjavo. Ni šlo stran z ničemer! Poskusila sem tudi z nožkom….
Potem sem v šparu kupila ene tablete za v školjko. Dala sem dve naenkrat in pustila čez noč, potem mislim, da sem to še enkrat ponovila.
Školjka je popolnoma bela tudi daleč pod gladino vode, do koder vidim ni nič vidit :)))
Brez drgnjenja, enostavno sem samo vodo potegnila.
Sedaj dam enkrat tedensko not eno tabletko in je čisto. Uporabljam tudi Lidlove.