Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek čiščenje žaluzij

čiščenje žaluzij

Ima morda kdo idejo, kako najlažje očistiti aluminijaste žaluzije?
Meni je to tako mukotrpno delo, povrhu pa efekt ni vedno zadovoljiv.
Kako očistiti mušje kakce, kaj narediti z vrvicami, ki se zapletajo v krpo, s katero čistim?

Zaprem žaluzije, nato pa s solidno namočenim glitzijem (se manj cufa kot vileda), ki sem ga našpricala z Meglijem (tako se čistilo enakomerno razporedi), prebrišem najprej eno, nato drugo stran žaluzij, pustim cca. 15 minut, in jih s splaknjenim glitzijem zbrišem do čistega.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Senza, hvala za odgovor.
Veš kaj me jezi?
Sem tudi jaz že čistila na tvoj način, ampak problem je tisti milimeter ali dva, kjer se žaluzije prekrivajo, ko jih “zapreš”, ko jih “odpreš” se pa vidi tisti mm ali 2, ker je še vedno umazan.
Poleg tega me v obup spravlja, da se vse skupaj premika pod rokami / gobico ali krpo.


Ko jih zadnjič brišem, jih vedno eno po eno. Saj zato pa tega ne delam več kot enkrat na leto, pa še to jeseni, ker se mi zdi, da se poleti najbolj naprašijo – imam zunanje, če bi imela notranje, bi jih najbrž čistila po koncu zime, vsaj v kuhinji, kjer se nabere tudi maščoba od kuhanja (kjub napi).

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

jaz žal dobrega nasveta nimam,
bi pa izkoristila tole temo zato, da se pridušam, da večje traparije, kot je nakup oken z zunanjimi žaluzijami, še nisem storila.
ja, ja, dvojna izolacija šipe, vse kul, dokler ni treba tistega vraga pucat. mi sploh jemlje motivacijo, da bi se tega lotila. tako da najprej pobrišem prah z metlico, nato pa z mokro krpo čez in čez po žaluzijah oz. če sem pri volji, vsako žaluzijo posebej.


Sicer so meni rolete top (pa jih še nisem čistila v vseh teh letih), imam pa tudi žaluzije (ker rolete niso bile možne). Vsekakor vredne nakupa, ker poleti res ščitijo pred soncem. Čistiti – ja, to je pa zoprno. pa jim moram, ker so res svinjske. Vsake kvatre enkrat tako bolj na hitro in približno.

Jih nimamo vec, sem pa prej tedensko obrisala prah z njih, pa z mokrim robckom, ce je res bil kak flek na njih ali kaj umazano.
Eni imajo snemljive, jih snamejo in stusirajo.

Zaluzije snamem in jih operem pod tusem(v bani)pustim da se odtecejo (voda)in naxaj montiram so kot nove 🙂


Pa to verjetno ne zunanjih? Si ne predstavljam, da jih daš dol in v bank – 2 metra? 🙂

Pametnega nasveta nimam. Trenutno pa zbiram voljo in motivacijo za čiščenje le-teh 🙂 Približno 2x ali 1x na leto jih očistim, ko so že zeli prašne in posr…. od muh. Čistim vsako posebej, z mokro cunjo, gre res pooočasi. So temno sive, pa se kljub temu ves shit na njih vidi 🙂 Lepo pa izgledajo, to pa! -:D

Jaz pa imam žaluzije na notranji strani šip v kuhinji. Čistim vsake toliko časa, je pa živ obup, saj pride umazano tudi od olja. Našpricam z razmaščevalcem, pustim par minut in potem dobro zdrgnem s krpo iz mikrovlaken. Sto procentno se ne da očistiti, tega se zavedam. Ja, je zoprno. Razmišljam o tem, da bi žaluzije vrgli ven in dali gor primerne zavese. Lažje je vsake toliko časa oprati zavese, kot pa čistiti žaluzije.

O, koliko odgovorov!
Hvala vsem!
No, sem mislila, da ima kdo instant recept za to zoprno čiščenje, pa vidim,da so tisti, ki imajo to zadevo na oknih, enaki reveži, kot jaz.
Ja no, malo tolažbe tudi prav pride.

Če boste vzeli čistilni servis vas bo čiščenje žaluzij[/url] prišlo nekih 1-3EUR / kvadrat https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/specializirano-ciscenje/visokotlacno-ciscenje-tlakovcev-fasade-in-zaluzij-cena-in-preverjeni-cistilni-servisi-za-strojno-ciscenje/

Mi imamo zunanje zaluzije in jih cistimo z visokotlacnim cistilcem (vap) 2x na leto. Soseda pa poklice cistilni servis in ji na enak nacin ocistijo zaluzije, fasado in tlakovce pred hiso

New Report

Close