Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Čiščenje žarometov

Čiščenje žarometov

Imam Passata starega 5 let. Sprednje luči so čisto motne,pa niso umazane ampak je na njih nek meglen sloj. Zanima me,če se ta sloj da kako odstranit brez nekakšnega šmirgljanja,ker sama si ne upam tega.
Na forumih sem veliko prebrala o tem,pa vsi priporočajo šmirgel papir.To si po moje lahko privoščijo samo strokovnjaki ali pa drago plačaš.

Najlepša hvala za odgovore.

Pozdravljena,

Pri Passatih je to kar pogost problem, obstaja več različnih načinov ( kiti ki se jih kupi v trgovinah, paste, poliranje…), a najbolj sigurno bo, da prepustiš zadevo kakemu strokovnjaku, ki zna polirati luči. Po poliranju priporočam tudi lakiranje stekla luči. Meni je to odlično rešli LEMA servis v Radomljah!

LP
Andrej

se strinjam z racewarom. tut sam sem že večkrat obiskal lemata… sicer mu pa to ni primarno delo,tko da včasih je za počakat

njega se pa vedno čaka :)), samo je fejst dečko. Drugače, sem pa jaz pri moji barchetti s finim šmirglom lepo zbrusil in potem prelakiral. Vse skupaj sem imel pol urce dela. Se da pa to tudi spolirat (strojno), je pa tudi 10-15 minut dela

obstaja tudi polirna pasta,katera je namenjena prav za ta nemn in je učinkovita

ali ima mogoče kdo podatek o ceni za poliranje žarometov?

odvisno od poškodbe žarometov, če je potrebno samo poliranje je cena od 20 eur za par, če pa je potrebno poliranje in premaz z lakom pa 60 eur za par

ali kdo polira zaromete v mariboru ali okolici

spolirajte sami:
rabite brusni papir: – 800, 1200, 1600, 2000 in polirno pasto za poikarbonat(vse to dobite npr.V BAUHAUSU)

naprej polirajte z najbolj grobim (800) , ….polirajte levo-desno , dokler ne bo celoten žaromet enakomerno obrušen, postane popolnoma moten(ne se bat)…….med poliranjem splakujte z vodo……..potem gremo na naslednjo granulacijo 1200….polirajte gor-dol……..potem 1600 – levo desnoitd in ana koncu 2000 gor- dol………vedno splakujet z vodo

nikaor ne smete polirati s krožnimi gibi…

na koncu še pasta za poliranje(sedaj lahko polirate krožno)

vzemite si čas……npr. za 1 luč 30min do 1h…….

New Report

Close