Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čistila

Čistila

Kateri pralni prašek uporabljate?
Mi Ariel tekoči

Mehčalec?
vedno drug….

Tablete za stroj za posodo?
Calgon

Zanima me če kdo kupuje pralne praške, mehčalce, tablete brez zvenečih imen in katere?

Saj vem, da plačam tudi ime a sem do sedaj vseeno vedno vzela Ari… sedaj pa bo mož kmalu brez službe in bomo verjetno malce bolj pogledali kaj bomo dali v voziček…

Lep pozdrav

Uporabljam Frosch in DMovo znamko, tudi sensitive, mehcalec samo za flis, pomivalec odlicno opere s tabletami iz Hoferja.

Ali pa katerokoli znamko iz Mullerja, le da perem s kroglo in vsaj polovico manj praska, kot ga priporocajo na embalazi.

Ja, za test sem poskusil že vse mogoče… Lidlove, Hoferjeve, DM-ove…

Pri rezultatih pranja nisem opazil razlik… samo vonj je drug.

Mehčalcev pa ne uporabljam, se mi zdijo popolnoma odveč. In premočne vonje imajo, pa vse smrdi (pretirano “dišanje” meni pač smrdi).

Zvezdogleda, kako naredite gel za pomivanje posode.Jaz že nekaj časa iščem alternativo.
Prej se mi je zdelo butasto, da ne bi kupovali praške in jih delali sami. Potem pa sem zaradi zdravstvenih težav zamenjala mehčalec za kis. Naredila čistilo za lesene površine. Delam tudi sivkin kis, ki ga potem uporabim za čiščenje (diši božansko). Za domač pralni prašek se še nisem ujunačila. Bi pa z veseljem probala s tem gelom, tako da prosim za recept.

Sem tudi sama začela uprabljati kis, pa ga ne bom več. Pri pečici mi je rzžrlo lepila, tako, da sem morala klicati serviserja.

Toliko o “naravnih” čistilih. Treba biti malo pazljiv.

Uporabljam Hoferjev Tandil, mehčalec Qanto.

Za strojno pomivanje posode, prašek v prahu Finish

https://www.facebook.com/actio.si

Pralni prašek Dash, ki je več kot še enkrat cenejši od Persila. Mehčalca sploh ne.

Čistila običajno kar generik – trgovsko znamko. Nisem še opazila, da bi Mercator wc račka kaj slabše spucala školjko kot njena bolj prestižna WC-net sestrična.

Na žalost še nisem prišla tako daleč, da bi sam gel naredila doma. Kupim naravni tekoči gel za pomivanje posode, mu dodam par žlic kisa, pa malo limone. Takega čistila se da zelo malo v pomivalni stroj, recimo čajno žličko ali dve (pri zelo umazani posodi). Opere zelo dobro, tudi sam stroj je čist in lepo diši po limoni. Kako pa vi naredite sivkin kis?

New Report

Close