Čistilka bo imela plačo višjo od učitelja
delo čistilke je težko. Nad njimi se spravljajo vsi, celo jutranje čistilke izvajajo nasilje nad popoldanskimi z nenehnim ščuvanjem vodstva, čeprav le te delajo več. Ogromno težke opreme, nadomeščanj, prireditev- pri nas za dodatno delo ne dobijo nič, vodstvo jim je pobralo vse. Najhujše je težko nasilje nad temi najnižjimi, prijave na sviz ne pomagajo, ena in ista čistilka je bila prijavljena že dvakrat, ker psuje ostale delavke, pa nič od tega
Mandolinamina, 17.01.2023 ob 09:40
Čistilka bo po novem imela plačo višjo od učitelja v šoli. Minimalna plača je res da 880EUR, a čistilke dobijo za vse prireditve, popolndanske in podobno neke dodatke. kar jim skupaj znese kar nad učiteljevo plačo.
Ta vlada se heca!
kaj ti reči pojdi za čistiklo, če tako lažeš… kakšni dodatki le…
osnova za obračun dodatkov je osnovna plača – ta pa je pri čistilki kolk 600 e bruto…
najprej nehaj lagat…
tebe bi morali fliknit iz delovnega mesta učitelja, ker kot lažnivka za tja nisi primerna, za čistilko pa tudi ne s takšnim odnosom.
a par dni… če je par dejansko par je to 16 ur več… če pa v tvojem izrazoslovju to pomeni še kaj več dni… pa so konkretno več delal…
nehajte že učitelji, ker če kdo vi non stop nekaj štrajkate – vi najbolj…
zdej bo nov plačni sistem ker v temu je že itak dooooolgo (nesamo zdaj od te vlade), ampak doooolgo vse razsuto počakite na to in se boste v okviru tega kot ostali sindikati pogajal.
še kaj drugega znate kot sam pritoževat se non stop… pa sodite o stvareh o katerih tud pojma nimate
Naj dobijo se vecjo me nic ne moti. Se spomnim enega nasega ucitelja… zamujal je po 20 min pol pa nam ni dovolil na odmor, zamudili smo se k naslednji uri in se je drug ucitelj drl na nas kak si upamo vsi zamudit 15 min. Smo povedli zakaj smo zamudili pol pa je sam rekel ucitelj “recite mu da tega vec naj ne dela”. Se sam mu ni ucitelj upal nic rect.
Smo 1x meli eno uro prej. Uciteljica gre mimo mas, nas pozdravi pa je ni 45 minut ker je kao pozabla, da ma z nami eno uro prej. A mi bi zamudili 2 minuti, pa bi bili vpisani v redovalnico.
Ucitlom gre tak fajn da si se 600€ ne zasluzijo.
Cistilka cisti vas drek… dobesedno one si bi zasluzle 10x vec kot ucitelj.
Anonimna555, 17.01.2023 ob 13:12
In zakaj je ne bi imela? Saj si jo zasluzi! Res ne vem kaj pizdite, ker bo nekdo dobil par € vec, ne moti pa vas, da imaho menedzerji 5000 plus € place. A to je pa ok, ker je hodil v solo????
saj nikogar ne moti čistilkina plača. Naj ima še višjo, absolutno. Ampak učiteljem je treba povišati, če seveda sploh hočete, da bo kdo vašo mularijo učil čez 7 let. Če ste pa za privat šolstvo, potem pa ni problema, še znižajte učiteljem.:)))
Učitelji so prav tako zelo iskani. Razlika je v tem, da čistilka ne more opravljat dela učitelja. Učiteljevo delo je bolj zahtevno in zato tudi bolje plačano. No, vsaj v normalni državi bi naj bilo.
Resnica pe je taka, da sta plačana malodane enako. Če vzamemo v zakup še obvezen regres(enak za vse). In obvzeno božičnico(za vse enaka seveda v JU), ki se napoveduje, pa imamo urinavnilovko že popolno. Vsi enaki, vsi revni.
čekdisout, 17.01.2023 ob 10:03
ne skrbite, učitelji so dobro plačani
Se strinjam. Kolikor jih poznam, so dobro plačani. Pomanjkanje učiteljev pa je po mojem bolj rezultat dosedanjega odnosa (niso dovolj časa zaposleni za narediti strokovni, zaposlovanje za določen čas med počitnicami pa ne itd).
no ja seveda, 17.01.2023 ob 13:33
saj nikogar ne moti čistilkina plača. Naj ima še višjo, absolutno. Ampak učiteljem je treba povišati, če seveda sploh hočete, da bo kdo vašo mularijo učil čez 7 let. Če ste pa za privat šolstvo, potem pa ni problema, še znižajte učiteljem.:)))
Seveda, javnemu sektorju ni dovolj za 600 miljonov povišanj, želijo še 2 miljardi?
Ko pa je bilo potrebno VSEM povišati plače ter bi to državo stalo okoli 60 miljonv, pa je bil cel javni sektor v luft, na čeku s sindikati. Komorkoli sem to razlagal, mi nihče ni verjel.
Dokler moram jaz zanemarit svoje popoldansko prostovoljno čiščenje v lastnem domu zato, da se usedem in predelam šolsko snov z otrokom, ker v šoli učitelji ne učijo, ne razlagajo, ne ponavljajo, ne utrjujejo, medtem ko je šolska stavba prijetna, čista, brez pajčevin, wc-ji pomiti, toaletni papir na voljo, milo na voljo in te snažilke še lepo pozdravijo, ko odhajaš z roditeljskega ali govorilnih ali karkoli pač imaš v šoli, dotlej bom zagovarjala, da tudi snažilke lahko dobijo spodobno, dostojno in človeka vredno plačo.
Učiteljica_321, 17.01.2023 ob 10:20
Sem učiteljica in nimam slabe plače, sploh pa ne slabše od čistilke.
Da vas ni sram, tudi čistilka oziroma vsak, ki je priden in dela in dela 8 ur si zasluži solidno plačo. Solidna plača pa definitivno ni 880 Eur!
Ja, ampak čistilka za razliko od vas, učiteljev, dela 8 ur na dan pa stalno popoldansko delo.