Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čistilka ima stanovanje, jaz diplmiranka pa nula

Čistilka ima stanovanje, jaz diplmiranka pa nula

Pred leti sem znanki govorila, da naj ne rine za čistilko v Avstirjo. Pa je vseeno šla.

Zdaj pa je stanje tako. Obe sva Štajerki. Jaz delam v SLo, kot diplomiranka, zaslužim manj kot ona v AT kot čistilka. Dela gor, živi tu. Ona ima lastniško stanovanje, ki ga je komot kupila. Jaz gagam v kreditih, da sem zgagala za eno stnaovanje, ki je dosti slabše od njeno.

Najraje bi tudi jaz šla gor. Bedno delo, ampak vsaj zasluži, kaj pa jaz?

iz cesa si pa diplomirala?in kake veze ima diploma s tvojo placo?

Iz slovenščine sigurno ne.

Pač še ena neumna drolja, ki ne razume, da njena diploma ni nič vredna.

In zakaj ne greš, če si ob meji in imaš možnost zaslužit krepko več, samo če gre malo čez? Ma, jaz bi šla… pa diploma gor ali dol.

Bili sva sošolki, diplomirali na isti smeri. Ona ni nič pametnega našla in je šla gor. Jaz sem imela to za neumno potezo in vztrajala v Sloveniji. Sicer imam službo, kjer je zahtevana 7. stopnja (daleč od moje smeri), ampak kaj sem pa finančno? Dobrega jurja pa imam skoraj 20 let delovne dobe. Zdaj sem prestara, da bi šla v tujino delat.

A ona je bila pametna. Jaz pa tepka.

Torej sta stari okrog 45?

Za mlade je tako fizično delo še čisto ok. Misliš, da je to ok za 50+? Mogoče sta sedaj še obe fit, ampak leta se nabirajo. Ona bo še kar čistilka,res da kak evro več kot ti, ampak ti imaš vsaj udobno službo.

Ona nima šans, da dobi boljšo službo, ker ima izkušnje samo kot čistilka. Ti imaš vsaj nekaj izkušenj in mogče najdeš kaj boljšega Tudi, če ostaneš, je to bolje kot fizičarit.

Ni vse v denarju.

Čistilka ima min plačo. Če gledava Slovenijo. Urna postavka je 12 EUR za čiščenje. Dela 7 ur, ker nekaj ji vzame vožnja med strankami, pa malica. Dobi 84 e na dan, 420 e na teden, na mesec 1700 EUR. Če ni niti dneva doma, na bolniški, dopustu. Prispevki so 600 e. Ko odšteje vse, dobi manj kot če bi bila zaposlena. Nima plačane malice, prevoza, regresa, ki znese kar lep dodatke k plači. Fizična dela so še vedno podplačana. Isto je za kelnarjenje in podobno. Ti imaš udobno službo, fizično se ne boš tako zgarala kot ona.

Odgovor na objavo uporabnika
Koliko, 06.04.2025 ob 22:45

Čistilka ima min plačo. Če gledava Slovenijo. Urna postavka je 12 EUR za čiščenje. Dela 7 ur, ker nekaj ji vzame vožnja med strankami, pa malica. Dobi 84 e na dan, 420 e na teden, na mesec 1700 EUR. Če ni niti dneva doma, na bolniški, dopustu. Prispevki so 600 e. Ko odšteje vse, dobi manj kot če bi bila zaposlena. Nima plačane malice, prevoza, regresa, ki znese kar lep dodatke k plači. Fizična dela so še vedno podplačana. Isto je za kelnarjenje in podobno. Ti imaš udobno službo, fizično se ne boš tako zgarala kot ona.

Matiborcani imate veliko prednost, da lahko delate v Avstriji , kjer so boljše plače,živite pa tu. Ali rabite pri dohodnini prijaviti prihodek iz tujine?  To sem zasledila enkrat. Po mojem ja, ker tudi ljudje ki oddajajo v tujini, morajo pri nas prijaviti prihodek . Svetovni davek, ki gre v obdavčitev v matični državi

Kaj to blebetaš. Avtorica je napisala, da je njenega kolegica zaposlena v Avstriji. Torej ima kakih 1700, 1800 neto. Avtorica pa ima dobrega jurja.

grem tudi jaz, 06.04.2025 ob 20:34

Pred leti sem znanki govorila, da naj ne rine za čistilko v Avstirjo. Pa je vseeno šla.

Zdaj pa je stanje tako. Obe sva Štajerki. Jaz delam v SLo, kot diplomiranka, zaslužim manj kot ona v AT kot čistilka. Dela gor, živi tu. Ona ima lastniško stanovanje, ki ga je komot kupila. Jaz gagam v kreditih, da sem zgagala za eno stnaovanje, ki je dosti slabše od njeno.

Najraje bi tudi jaz šla gor. Bedno delo, ampak vsaj zasluži, kaj pa jaz?

Pred leti? Bolj da ki pred 30mi leti. Itak zgodbica nima realne podlage. Praviš da imaš dobrega jurja, to je malo več kot minimalec, s tem ne “zgagaš” niti garaže, te prosim. Kako si lahko v kreditih, če kredita s tako plačo niti za avto ne dobiš… Spet nekdo, ki živi v preteklosti, to je ponavadi znak senilnosti.

Ne, ni preteklost,je kar realnost. Sem v iskanju druge službe. Delovno mesto, ki zahteva univ. izobrabzo, 20+ delovne dobe pa mi še kar precej manjka do povprečne plače.

Iščem pa drugo službo. Kakšne so plače, če ti slučajno uspe zvedeti? Tam malce več kot minimalc. Da ne omenjam, da včasih celo manj. So mi ponudili, da me zaposlijo, ampak kot pripravnico. 30% plače manj, kar bi bilo manj kot minimalc. Zahteve pa po diplomi.

Tako, da plače okrog jurja so čista realnost.

ne ni preteklost, 06.04.2025 ob 23:28

Ne, ni preteklost,je kar realnost. Sem v iskanju druge službe. Delovno mesto, ki zahteva univ. izobrabzo, 20+ delovne dobe pa mi še kar precej manjka do povprečne plače.

Iščem pa drugo službo. Kakšne so plače, če ti slučajno uspe zvedeti? Tam malce več kot minimalc. Da ne omenjam, da včasih celo manj. So mi ponudili, da me zaposlijo, ampak kot pripravnico. 30% plače manj, kar bi bilo manj kot minimalc. Zahteve pa po diplomi.

Tako, da plače okrog jurja so čista realnost.

Saj 1000 eur je minimalna plača. Potem išči drugje za večjo placo , ali pa glej Avstrijo.

saj pa je zaposlena, 06.04.2025 ob 22:48

Kaj to blebetaš. Avtorica je napisala, da je njenega kolegica zaposlena v Avstriji. Torej ima kakih 1700, 1800 neto. Avtorica pa ima dobrega jurja.

@saj
pa je zaposlena

Če je to meni namenjeno. Sem razumela da je kolegica zaposlena, naredila sem ji izračun zasluzka  čistilke za Slovenijo. Mora pa prijaviti  od plače v Avstriji prihodek v Sloveniji.  Pač naj zamenja službo, pa najde kaj bolj plačano. Časi pa trenutno ne bodo najboljši za iskanje bolj plačane službe.

20 let delovne dobe pa zasluzis dobrega jurja? joj, poisci kaj drugega -po tolikih letih lahko komot prodas svoje znanje in izkusnje! Dobrega jurja? A ni to minimalc??

Uni izobrazba še ne pomeni znanja iz nekega področja. Znanje se plača.

Vedno bi imeli tisto, kar drugi. Sosedova trava je bolj zelena. Če pa greš tja, ugotoviš, da ni tako.

Ti maš vsaj stanovanje, veliko si jih ne more privoščit, ker so predraga. Ne jamraj.

Minimalna plača v Sloveniji, 1277 bruto,  876€ neto + npr. 2000 neto regres + 300 neto božičnica, 1800 neto malica. = 14.600€, + prevoz (odbisno kam se voziš in ali ti pokrijejo 100% ali 80%), npr. 100€ mesečno =  1200 pokrijejo ti 80%, torej – 240€, 14.360€ letna plača.

Minimum po kolektivnih pogodbah v Avstriji je 1700 bruto oziroma 1418 neto plača. Regres 1409, božičnica 1379 = 19.804€ neto. Če malica in prevoz nista plačana. Če zapraviš isto za malico kot v Sloveniji iz svojga žepa -1800€ letno, = 18000€ – 1200 za prevoz kot v Sloveniji, če ne plačajo prevoza. 16.800€

Razlika med Slovenijo in Avstrijo je €2500 letno x 40 let = 100k več.

Zdej pa presodi sama a se ti splača zaslužit za 1 stanovanje več v Avstriji kot pa v Sloveniji.

V Sloveniji, bi se morala zmanjšati razlika med bruto in neto plačo Država bi se morala optimizirat in pač racionalizirat, da se zmanjša poraba in s tem tudi obremenitev dela in delodajalcev.

Tako, da bi bi dobil delavec na minimalcu 1100-1200 neto plače in bruto 1300-1400. To je 220-320€ več na mesec od danes, in je konkrekten dvig in ne drobtine.

In če vzamemo pol avstrijski model, bi bil regres in božičnica isto, bolj enakomeren 1100-1200, da imaš keš za zapravit poleti in pozimi.

Plus bonus malica in prevoz kot danes, kar je bolje kot v Avstriji in nebi bilo potrebe iti v Avstrijo, ker bi bili z spodnjo mejo na istem.

tega pa ne veš na kakšen način ta tvoja znanka (čistilka) postrani služi denar v Avstriji.

On zgoraj, ki dela izračune plače v Sloveniji in Avstriji:

Božični čas v Sloveniji? 2 jurja regresa? Si na glavo padel?

Prevoz? Marsikdo nič. Za 100 evrov moraš biti še kar daleč.

Božičnica in regres v Avstriji pa je več kot običajna plača, ker je manj obdavčeno. Spet narobe podatki.

Minimalc v Avstriji ni 1700, od kje ti to?

v Sloveniji 13. in 14. plača

Bo pa še kar trajalo, da bo v Sloveniji minimalc dobrega jurja neto.

Božičnica? Ha ha v Sloveniji ja.

Pogosto zahtevajo v razpisu visoko izobrazbo pa plača ni niti jurja.

Moja mami je bila čistilka. Ima hišo. In to fletno, urejeno. Jaz nimam faksa končanega. Plačo imam skoraj 3x višjo od tebe. Ni slovenija. Ti si. Čičaš očitno že 20+ let in čakaš….kaj točno si naredila da bi ti šlo boljše? Razen da se z drugimi primerjaš in si domišljaš da so oni do vsega kar ti hočeš pa nič ne narediš za to….simpl pršli. Ni šans da bi ti 20 let delala kot čistilka. Prelena čist. Če ne bi bila lena bi že kaj naredila iz sebe.

Bo pa še, 07.04.2025 ob 08:22

Bo pa še kar trajalo, da bo v Sloveniji minimalc dobrega jurja neto.

Božičnica? Ha ha v Sloveniji ja.

Pogosto zahtevajo v razpisu visoko izobrazbo pa plača ni niti jurja.

Če prišteješ malico k minimalcu, ki v tujini ni plačana si na jurja oz. še čez. Če še prevoz, kar spet v tujini ni plačano…

Čudaški ljudje se tu zbirate. Jaz niti enega na minimalcu pri mojih 40+ ne poznam. So začeli eni tam ja. Ma niso več tam. Niti sošolci iz srednje, niti iz faksa. Nikomur ne gre tako slabo. Tu pa očitno večini. Zna bit da je mon kriv? 🙂

Grem kar dol za vsak slučaj.

New Report

Close