Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čistilo V-Guard iz Lidla, še imajo kje?

čistilo V-Guard iz Lidla, še imajo kje?

kupovala sem čistilo V-Guard v Lidlu, tam od korone naprej pa kakšno leto nazaj so še imeli  v našem lidlu, zdaj ga pa ne najdem več. Še ima kateri Lidl to ali so umaknili iz prodaje?

To je bilo čistilo/razkužilo za površine, dejanska sestava je 70 % izopropilni alkohol + aroma limone (da malo manj smrdi po alkoholu), bilo je v 0.7-litrskih sprej flašah. In je stalo malo čez 5 €.

Vem, da lahko kupim izopropanol, samo to v pršilki že pripravljeno mi je bilo praktično. Imajo še v katerem Lidlu to? Ali v kateri drugi trgovini kaj podobnega? Ve kdo?

To je bilo razkužilo, ne čistilo. Umaknili so, ker ni več bilo povpraševanja.

je odlično čistilo za steklo, ker ne pušča madežev, elektroniko ipd., ker se hitro suši in ni korozivno, raztopi celo smolo in ne škodi plastiki, zato sem ga v te namene uporabljala in ga še rabim. Če zraven še razkuži, pač ne pomeni, da čisti pa ne.

res je bilo nekoliko drago, ampak učinkovito in precej vsestransko. Zato pa sprašujem, če imajo še kje kaj podobnega.

Odgovor na objavo uporabnika
iščem986, 02.04.2025 ob 03:25

je odlično čistilo za steklo, ker ne pušča madežev, elektroniko ipd., ker se hitro suši in ni korozivno, raztopi celo smolo in ne škodi plastiki, zato sem ga v te namene uporabljala in ga še rabim. Če zraven še razkuži, pač ne pomeni, da čisti pa ne.

To razkužilo sem imel doma. Nazadnje sem ga kupil v sparu. Za vse kar omenjaš pa ni primerno. Alkohol na daljši rok uničuje vse te površine, ki si jih navedla.

Imaš pa poceni denaturirani alkohol v merkurju in vseh ostalih tehničnih trgovinah. Pa drgni z njim baba zmešana.☝️😁

Jaz sem tudi pomislila, da uničuje površine. 5 €? Zagotovo se najde kaj cenejšega in bolj primernega. V DM, Hoferju … W5 ali kaj je že.

Za ciscenje kupujem alkohol, razredcim z vodo v prsilki in cistim.

Tudi meni je super, ocisti marsikaj, ce je sveza umazanija in ni zazrta. Uporabljam ze precej let, se pred korono.

To razkužilo sem imel doma. Nazadnje sem ga kupil v sparu. Za vse kar omenjaš pa ni primerno. Alkohol na daljši rok uničuje vse te površine, ki si jih navedla.

OK, grem še spar prečekirat. Ne, recimo kovine uničuje dosti manj kot pa npr. navadna voda, saj hitro hlapi in ni prevoden. Plastika odvisno, večini ni nič. A steklo bo alko uničil?

Imaš pa poceni denaturirani alkohol v merkurju in vseh ostalih tehničnih trgovinah

je tudi v merkurju izopropanol, ampak mi je ta v pršilki bolj praktičen, denaturirani alkohol pa ni isto, ker ima lahko dodane MEK, to pa res lahko razžira plastiko in topi kakšne barve, npr.  Je bolj agresivna zadeva od izopropanola, tako da tega res ni razloga kupit.

spar ima 70 % etanol v pršilki, malo drugače, ampak dražje. Mogoče bo ok

https://www.spar.si/online/razkuzilo-stelex-saniform-750ml/p/586394

Jaz sem tudi pomislila, da uničuje površine. 5 €? Zagotovo se najde kaj cenejšega in bolj primernega. V DM, Hoferju … W5 ali kaj je že.

Cenejše bo alkoholnega težko kaj, ker liter izopropanola v flaši (brez pršilke in parfuma) stane okoli 8 € v baubau. Torej 750 ml (70%) za 5 € kot je bil tale v lidlu, je bilo precej poceni.

Katero čistilo, ki hitro hlapi, ni prevodno, ne pušča madežev, ni lepljivo, ni korozivno, in ne topi plastike ali večine barv, pa predlagaš namesto tega? Jaz ne vem za nič takega.

New Report

Close