Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čistilo za plesen če imam

čistilo za plesen če imam

Pozdravljeni!
V spalnici se je v kotu začela delati plesen. Rada bi jo odstranila z kakšnim čistilom, vendar brefa za plesen ne prodajajo več (ni šla barva stran). Zanima me, če kdo pozna kakšno čistilo, ki odstrani samo plesen, ne pa tudi barve sten. Pa da ne smrdi preveč, ker je to spalnica. Hvala!
Lep deževen dan!

OD CERESITA (BELA PLASTENKA)?????

pa ono od bisona

za te dve vem da sta zoper to zadevo, samo kako je glede barve pa ti ne znam povedat

sem že preizkusila nekaj zadev pa vse zelo smrdi in ne moreš tam potem spati, pa barva gre stran in je lisasto in grdo, pa vse teče. Bref je bil pa taka pena, ni razbarval sten.
Kakšna podobna zadeva?

sem kupila prejšnji teden od Tiki eno pršilo -cena malo manj kot 2€.-in res deluje tako kot je trgovka rekla:plesen dobesedno razgradi, madežev ni, je pa res da sem potem sobo zračila kar 2uri.
Je pa pomagalo!!

Lahko poveš, kjer si to kupila?

mi smo imeli leta plesen, preden sem pogruntala sistem prezračevanja prostorov. vendar se mi je začela delati lani po malem in letos spet (začetek – pikice pa to) in sem to žer lani uspešno ampak vsak teden pregledala vse steni in špricam z alkoholnim kisom. ker to delam vsak teden, se plesen ne razširi po steni, je naravno, malo vonja je že, vendar prezraćim 2krat na dan po par minutk, tako da se potem ne vonja, pa tudi sicer kmalu izbubi na svojem značilnem vonju. tamali dela nalogo popoldne in ko ga vprašam , ali kaj smrdi, nikioli še ni rekle, da ja. ampak redno vsaj tedensko špricam, spomladi pa s ta hudim klorovim, pa spi 1krat pač v dnevni ali pa čakam ,da gre na kakšen taboooor

Midva sva pred 1 mesecem ravno sanirala spalnico! Pa zračimo res redno, ampak so se začele v nekaj mestih delati pikice. Uporabila sva algicid od juba (dobiš kjerkoli v teh trgovinah, ala merkur, mercator gradnja,obi, bau…) Odstranila, potem pa sva še pobarvala na to! Ja, tudi barvasto, ena stena rdeča!
Vso srečo!

bo treba še kaj probat. Sicer sem pa že precej obupana glede plesni, ker se je ne rešim, vsako leto isto. Poleti je ok, potem pa celo zimo in pomlad plesen. Ne vem, želodec se mi že obrača od tega smradu. Zračim vsak dan. Kurim vsak dan.

Spoštovani!

Ni dovolj, da se okužene površine samo dezinficira z sredstvom za uničevanje plesni (Algicid). Potrebno je tudi prostor prebarvati z notranjo barvo, ki je fungicino zaščitena. Priporoča se Jupol citro. Lahko se pobarva tudi s katero drugo notranjo barvo, ki se ji doda Jubocid (sredstvo, ki zavira razvoj alg in plesni). Več o teh proizvodih si lahko preberete na spletni strani http://www.jub.si.

Meni Clox ni spral barve, imam pa rumene stene. Kupi se ga v Marvici, in tudi v Merkurju,če se ne motim.

Lahko poskusiš tudi z vodko. Poškropi plesen z vodko, pusti 20 minut in zdrgni s krtačo.

Zanimiv nasvet 🙂

Resno??? To pomaga?

Ja, res pomaga.

pomoje da pomaga,če plesen kar zakuriš (en sprej pa vžigalnik), če je kdo to že preizkusil naj sporoči oz. ali to sploh pomaga (sam pazte da ne boste kej zažgal ali se opekli) a kdo kej v o tem

jaz za plesen uporabim varikino

New Report

Close