Čitalnik in XP-ji !
Hello boys and girl’s!
Na vas se obračam v želji, če bi mi znal kdo pomagat.
Imam optični čitalnik Primax colorado in CD zanj, na katerem je program, ki pa je pisan v končnici EXE, ki je moji novi XP-ji ne marajo.
Ali obstaja kakšna rešitev da bi ta problem odpravil, ker mi enostavno PC oziroma program noče prepoznat tega, oziroma ga sploh ne zažene.
Drugo pa je, da mi ravno ti XP-ji ob vsakokratnem “prijavljanju” na net, ponudijo geslo ki je ne vem kje shranjeno, ni pa pravilno. Moram vsakič ročno popravit.
Up. ime je oki, geslo pa ne. In če kliknem tam poleg nastavitve in ga popravim, kliknem v redu, pa že ko se vrnem nazaj v klicno povezavo, spet “zasije” nepravo.
Šta da radim?
Hvala za odgovore in pozdrav vsem.
Glede Primax scannerjev…Tudi jaz imam Colorado in kmalu sem ugotovil da program za skeneranje ne dela v XP-jih…Tezava je v samem programu…Ker pa scanner podpira TWAIN, ga lahko uporabljas v kateremkoli graficnem programu, ki nudi podporo TWAIN napravam..Iz http://www.primax.nl si potegni dol driverje za WIN NT/2000 in jih instaleri..Program,ki podpira TWAIN bo potem sam zaznal scanner…Sam za scanniranje uporabljam program Paint Shop…Uporaben je pa vsak, ki podpira TWAIN…Driverjev pa za XP-je pri Primaxu ne bojo vec pisali.
Glede geslo…Na novo naredi povezavo, pa bi se morala tezava odpraviti.
Najlepsa hvala za pomoc.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.