Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek citroen berlingo ali renault kangoo

citroen berlingo ali renault kangoo

Kakšna je razlika med njima?
Kateri je boljši? Je še kakšen podoben model druge firme?
A kdo ve, kateri ima več zvezdic na ncap testu?
Se meni samo zdi ali so res rabljeni avti dragi v primerjavi z novimi?
Razmišljam, če se zdaj splača kupiti novega berlinga, ko imajo akcijo?
Hvala za odgovore.

jaz bi se definitivno odločila za kangooja; bolj prostoren, bolj udoben, višji, … skratka zame boljši!
mi ga ravno prodajamo, ker menjamo -če te zanima:

avesqua@gmail.com

Zanima me, vendar samo, če je diesel.
V tem primeru bi prosila za več informacij.

No pri nas imamo leto dni starega berlinga! Zelo zadovoljni, prostoren, stabilen na cesti, pregleden….. Skratka lahko samo pohvalim. Imamo pa v familiji tudi kangooja! Je pa krajši in ožji!

Pojdi do kakšnega salona, probaj vozilo……

lp

Mi smo tudi izbirali med kangoojem, berlingom in pa peugeot partnerjem- odločili smo se za partnerja (zaradi cene). Sta pa partner in berlingo čisto podobna, ista. mislim da prostorni so približno isto, je pa kangoo bilj “plastičen”, druga dva sta bolj udobna, “lepša” od znotraj. Verjetno se boš najlaže odločila, tako da greš v avtosalone vseh in se v vsakega vsedeš in pregledaš vse kar te zanima. Meni se zdijo vsi zelo podobni. Večina ljudi, ki jih poznam in imajo katerega od teh treh avtomobilov so zadovoljni, pritožujejo se le nad kangooji.

Ali je to preverjen podatek, da je Kangoo prostornejši? Ker ne zgleda tako. Potrebno bi nbilo primerjati cm3, prostornino. Sigurno zgleda Berlingo malo bolj “resno”. Mi smo bili zadovoljni z njim. Kangoo je imel manjša kolesa, nisem preverjala, če se je to kaj spremenilo.

KANGOO
Prostornost

Prostornina prtljažnega prostora (dm3) 650
Največja prostornina prtljažnega prostora (dm3) 650
Mere

Celotna dolžina vozila 4035
Višina vozila 1865 ? 1880
Širina vozila (z retrovizorji) 2031
Medosna razdalja 2605
Višina podvozja 175 ? 195
Širina prtlj. prostora med zadnjimi kolesi 1133
Dolžina prtljažnega prostora 925
Masa (kg)

Največja dovoljena masa 1570
Nosilnost 525
Dovoljena masa priklopnika brez zavor 560
Dovoljena masa priklopnika z zavorami 1150

BERLINGO:
Karoserija *
Dolžina/širina/višina [cm] 411 x 172 x 181
Medosna razdalja [cm] 269
Prostornina prtljažnika [L] 624 / 2800
Masa praznega vozila [kg] / max masa [kg] 1140 / 1740
Motor Bencin
Prostornina motorja [ccm] 1360
Št. valjev / Št. ventilov 4 / 8
Največja moč [kW] / [KM] 55/75
Največji navor [Nm / vrt] 111 / 3400
Menjalnik ročni, 5 stopenjski
Poraba mesto / avtocesta / povprečje 9,5 / 5,9 / 7,2
Največja hitrost [km/h] / pospešek 0-100 km/h [s] 150 / 17,5
Emisija [g/km] 175

Mamo berlingota. Ima ga tudi moj oče in tudi tast. Ne menajmo, niti za kanguja.
Ko bomo kupovali novega bo to berlingo.

za družino z otroki je zakon.

Sem pa vozila tudi službenega kanguja,l po notranji opremi ga Berlingo čisto povozi!

Berlingo in Partner sta dva enaka otroka različnih strašev. Mislim, da v to tekmo Kangoo sploh ne sodi.Se mi zdi veliko slabši.

Imeli kangooja – prvega osnovnega, drugega z opremo privilege. Meni sta bila oba super. Prvič smo kupili “renoja”, ker je bil cenejši od citroena, drugič, ker nama je en “zrihtal” precej udobno ceno, zdaj smo pa že na drugem senicu, se pravi, mi iz “renoja” očitno ne gremo.

Mi je bil pa kangoo – drugi – res zakon.

sori, ni dizler. no, trenutno sta pri hiši nov berlingo in stari kangoo – meni se srce trga za kangoojem, ampak dveh si ne moremo privoščiti.

berlingo mi je v detajlih bistveno slabši: manjši prtljažnik na račun preveč prostora pri zadnjih sedežih, nižji (pod strop ne spraviš ničesar), strešni prtljažnik je samo zataknjen (nosilnost pri K. bistveno večja), konzola pri zadnjih vratih pomaknjena nazaj, tako da je zelo nerodno vstopanje … pa primerjam nov B in 7 let star K.

Zgolj moje mnenje, vsake oči imajo pač svojega malarja. Meni je recimo partner izven konkurence, ga še zastonj ne bi vzela, berlingo pa zgublja sicer pri malenkostih.

Motijo me samo neargumentirane pripombe – povejte, zakaj slabši.

Odvisno za kaj ga rabiš. Kot družinsko vozilo je Berlingo, po mojem mnenju boljši. kangoo mi deluje bolj “službeno”. Sprobala sem oba in moj glas gre definitivno Berlingu. Kangoo mi deluje bolj ceneno.

Živi in pusti živeti

New Report

Close