Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek citroen c8 2.2 hdi motor – izkušnje??

citroen c8 2.2 hdi motor – izkušnje??

Kakšne izkušnje imate z citroen c8, motor hdi 2,2
?

Kateri letnik?

Imamo Phedro s takim motorjem, vprasaj direkt, kar te zanima.

Mi imamo tudi Hdi , sam ne vem kaj konkretno te zanima (sam nimamo C8).

so za hdi motorje dragi za popizdit. nekaj prijateljev ima HDi motorje – bo tečejo lepo, samo servisi so pa ubitačni. nekih večjih okvar (turbina, pumpa,..) zaenkrat še niso imeli.

Zanima me vzdrževanje, do sedaj sem imel samo vw, pri njih ni nobenih okvar, stroški so minimalni. Predvsem zanesljivost me zanima. hvala za odg.

Motor smo cipirali, postimali enkrat in zdaj dela. Poraba pri polnem avtu ni nizka, je pa veliko prostora. Nujno menjaj olje na 10.000 in uporabi kvalitetno. Drugih tezav nismo imeli.

dokaj ekonomičen glede na težo avta in prostornino motora

Imamo praktično novega Peugeota 508 GT z 2.2 HDI motorjem, ki je enak kot je v C5- celo proizvajata se na isti liniji. Kar se tiče porabe goriva…za avtomatik super. Če ga malo šparaš gre celo pod 6 litrov, povprečje pa je cca 7.3 litra. Poraba goriva torej Ok, katastrofa pa je poraba motornega olja- 15 EUR/liter- pri porabi 1 l/7500km, kar znese celih 4-5 litrov dotočenega olja na servisni interval 30.000 km- kje je poceni vzdrževanje, s katerim se hvalijo pri tem motorju. Pa pri Peugeotu trdijo, da je normalna poraba do 5 dl/1000km- kot pri starih Alfah z boxer motorjem! Jebeš Francoze…Balkanci!

New Report

Close