Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Citroen Saxo -menjava tesnila glave realna cena dela

Citroen Saxo -menjava tesnila glave realna cena dela

Pozdravljeni!

Zanima me koliko ima dela (v urah) popoldanski mojster za menjavo tesnila glave pri
Saxoju 1.1 44kw/60KM in koliko je realno cena za ta poseg? (v Ljubljani)

Material sam pride nekje 70€. (tesnilo glave Elring, tesnilo pokrova ventilov, 10x vijaki, semering odmične gredi, filter olja) Brušenje glave je cca 20€. Motorno olje in antifriz, že imam na lagerju , tako to ne štejem v strošek. Bi šlo tam okoli 175-200€ čez?

Velik servis je bil narejen 8000 km nazaj, tako da jermene,filter zraka, svečke itd nebi menjal še 1 x, prav tako teflone bi pustil ker avto ima realnih 75000 in do sedaj ni spil niti kaplje olja.

Hvala že vnaprej za odgovore.

JP tam nekje 150-200€ pride menjava, ampak tu je odvisno, kdo dela, mehaniki imajo po 15-50 evrov/uro

Vprašal bi samo še koliko je možnosti da bi mi spuščala tesnila pri pušah v motorju pod glavo pri tem tipu motorja (HDZ)?
Sedaj mi avto meša vodo v olje in nebi rad imel narejen na pol, seveda pa upam da je samo tesnilo glave za porihtat. To se bo pa tako videlo ko bo motor podrt.
Koliko dodatnega dela in stroška je še rihtanje tesnil puš, če se izkaže da ne tesnijo?

New Report

Close