Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ČLANEK V DELU – LEPO PROSIM

ČLANEK V DELU – LEPO PROSIM

No spoštovani novinarji, še posebno tisti iz hiše Delo.

včeraj sem prebral članek v Delu in se močno vprašal o slovenski verodostojnosti informacij, ki jih podajajo novinarji. Ali jih podajajo samo zato, da nekaj napišejo in kakšna je etika posameznih novinarjev. Ali pišejo zato, da manipulirajo z uporabniki in zavajajo narod, pišejo dvoumne naslove zato, da čimveč privabijo bralcev, ali delajo zato ker jim je ta poklic všeč in želijo podajati resnico prav vsem Slovencem.

No to zavajanje pa sem zasledil v včerajšnjim članku, ki ga je napisal g. Vili iz Celja, seveda je prisoten tudi patriotizem, vendar vseeno podajam v razmislek, zakaj gledamo na stvari tako ozko, ali res ne moremo podati pravih informacij bralcem, ki bi nedvoumno povedale stvari.

Prvi moderirani forum o problematiki drog, zagotovo sem prerpican, da to le ni prvi moderirani forum na to tematiko, saj taki forumi obstajajo ze kar nekaj casa in kar na nekaj razlicnih straneh. No in z zagotovostjo lahko trdim, da je prvi moderiran zacel delovati ravno na nasem sistemu, kjer pa je moderator sam predsednik urada za droge. Dr. Milan Krek.

seveda menim, da gre za malo nerodno obracanje besed, saj je to njihov nasplosno prvi moderiran forum in to na njihovih straneh http://www.celje.si . Prav tako so celju na veliko prej imeli forume, kjer prav tako odgovarjajo na raznorazna vprasanja njihovi strokovnjaki.

No če se boste oglasili novinarji, me zanima bolj na splošno gledanje in širše razmišljanje kot samo ta članek, saj ga po svoje tudi jaz razumem, zakaj je bil tako napisan, saj je vsak članek obenem tudi reklama. In vsak bi s tem delom želel kaj pridobiti. Ko pa pomislim,d a ljudje že tri leta obiskujejo tak forum, si pa ne morem pomagati, da se ne bi zgražal, nad pristranskostjo.

primož

Primož,

nima se smisla jezit na novinarje, ker so kakršni pač so. Etika jim je tako ali tako deveta briga, objektivnost pa zgolj nekaj o čemer so brali v študijskih knijigah.

Njihovi ignoranci lahko pariraš le s kvaliteto, to pa ti na tem forumu imaš.

Dober glas seže… in to velja še preden so se pojavili novinarji.

Ti Primož le tako naprej

Dobro jutro, Primož!! hehehe papir prenese vse….pred nekaj meseci so v enem od slovenskih časopisov objavili eno zelo zelo napačno informacijo o eni od storitev, ki jo nudi naša firma. napisali so, da ta storitev stane 6500,00 sit, a v resnici je zastonj, pa misliš, da so se potem opravičili? neeee, kje pa, zakaj bi se?? enkrat pa je ta isti časopis objavil zelo pristransko zgodbo o naši firmi…nekemu gospodu smo prekinili razmerje z nami, ker nam je dolgoval precejšen znesek, a on hitro k novinarjem dokazovat kake barabe smo, kako on vse plačuje preko trajnika, pa blablabla In kaj se je potem izkazalo?? Da banka ni nakazala nam denarja, ker je imel prazen račun!! Spet nič opravičila! Pa še in še dezinformacij vidim skoraj vsak dan v cajtngah! Novinarji so pač očitno plačani po kvantiteti in ne kvaliteti…

Ah ja, Primož,
nekoč sem celo diplomirala iz novinarstva :(((, zato ti lahko poročam, da je problem novinarjev večinoma lenoba, nesposobnost in neumnost.

Hvala bogu demokracije za internet – in tvoj forum!

lp,
Ivana

Hoj, Primož!

Pri vseh stvareh je tako, še posebej pa pri ljudeh, da jih ni metati v en koš. Sama še predobro poznam novinarski kodeks (saj veš), pa sem že ničkolikokrat naletela na članke, izjave, poročila, …ko so bile objavljene dezinformacije, zavajanja in podobno. Pri vsej tej stvari gre žal za vladanje močnejšega. Vsaj tak občutek imam. Kako to preprečiti? Nimam pojma. Na uho ti lahko šepnem, da sem v tri časopisne hiše osebno poslala novinarski kodeks, ker sem bila prepričana, da ga tam še nihče ni prebral. Morda pade še kakšna druga ideja. Saj obstaja institut tožbe, toda mislim, da bi morali na nek drug način nadzirati delo novinarjev. Predlogi so seveda dobrodošli.

Pa lep dan!

TamaraMr

New Report

Close