Clarins : Marbert : L’Occitane : ???
Malo brskam po drogerijah, iščem kremo zase.
Stara sem 35 let, koža je precej nečista, za kar sem večinoma kriva sama, saj je ne pustim pri miru. Zdaj bo treba temu narediti konec, rezultati se že malo poznajo. Zdaj pa sem se odločila, da si privoščim še kakšno fajn kremo. Predvsem rabim nekaj vlažnega.
Odločam se med tremi izdelki. Cenovno so podobni, odločiti se pa ne znam. Tester sem pa samo za eno dobila, tako da na obrazu še nisem vseh preskusila.
1. Clarins – Hydra Care (tisti francoski naziv sem pozabila)
2. Marbert – Profutura Cream (ta naj bi bila vlažilna, pa še čist mal proti gubicam)
3. L’Occitane – Immortelle linija
Kaj mi lahko priporočate od tega in zakaj?
Vesela pa bom tudi predlogov za kaj drugega. Max. cena, ki jo še odštejem za kremo je 50 EUR (no, pa pričakujem, da je bo za ta denar vsaj 50 ml).
Jaz poznam izdelke od L’Occitane in Clarins in so mi oboji všeč. Je pa dejansko tako, da kar paše meni ni rečeno da bo tebi. Pa tudi s testerčkom jaz osebno ne rešim veliko ker šele po enem tednu ugotovim ali mi dejansko odgovarja ali ne. Tako, da iz moje izkušnje ti ne preostane drugega kot da eno kupiš in vidiš ali bo ok ali ne. Če izbiraš med temi kremami dejansko ne moreš zgrešit drugega kot to, da tvoji koži ne bo všeč. Drugače so zelo kvalitetni izdelki.
Sicer 1x na teden pilin in maska tudi veliko pomagajo, seveda poleg redne uporabe kreme.
Na forumu planet lepote so vse navdušene nad kremo od Cliniansa in sicer super defence – ne vem, če sem prav napisala. Pohval je že par sto, jaz pa dobim tester in solze, solze. Pravijo, da je to zaradi uv zaščite. Pa poizkusim nočno, katera naj bi bila brez uv, pa me isto pečejo oči. Krema pa stane okoli 50 evrov.
Tako, da ti svetujem, da si od kakšne “boljše” kreme dobiš tester. Ti kar zasitnari v kakšnem Limoniju.
Drugače pa meni pačejo lorealove kreme, pa tudi od garnierja so dobre. Vedi, da ni vse v ceni.
LP
Krema Clinians Super Defense ne obstaja, si pomešala dve znamki.
Super Defense je od Cliniqua, je pa kvalitetna zaradi visoke vsebnosti antioksidantov in zaščite pred sonce predvsem.
Ne vem niti, zakaj se s kremo mažeš po očeh?? Jaz predel oči mažem s kremico za kožo okrog oči ali pa kar z dnevno kremo, vendar se najožjega predela okrog oči izogibam.
Clinians pa ima tudi dobre kremice in so precej cenejše.
Tudi L’Occitanove niso vse kvalitetne, nekatere so popolnoma brez antioksidantov in z zelo povprečno kemično sestavo.
Ma tistem forumu je težko dobiti objektiven odgovor, dobila sem vtis, da imajo močan čredni nagon… Toliko.
Kaj pa Nuxe, testerje dobiš v lekarni, jaz sem bila zadovoljna, se pa še odločam ker je velikaaanska ponudba.
Trenutno pa uporabljam Sans Soucis (upam, da sem prav napisala) balzam za zelo občutljivo kožo, pa še kremo, zelo vlažilno, iste znamke sem odkrila in mi zaenkrat zelo, zelo paše.
Pa dobro izbiro!
L’occitan ti bo šele zapackal kožo, jaz sem bila po enem tednu uporabe vsa mozoljasta, ravno od immortele. Sicer pa skoči po tester, jih dajo brez problema.
Če je tvoja koža nečista, potem zagotovo ne boš falila z Avene-Clinians K (lekarna), če me spomin ne vara stane okoli 8 jurjev. Odlična krema, ki mi je odpravila mozolje in še pore zaprla. Tudi Avonova nočna, pakirana v stekleno rjavo posodico (ime sem pozabila), je super, cena okoli 6 jurjev.
Res je. Kar reče urednica foruma je vse sveto, lepo in prav (pa čeprav je sama priznala, da si je z napačno uporabo krem in pilingov uničila kožo). Če izraziš drugačno mnenje in recimo pohvališ izdelek, ki so ga ostale spljuvale, ti takoj očitajo, da si neizobražen in da si vse le domišljaš.
Glede krem – pri Avonu so tudi dobre, pa še vrneš jih lahko, če ti ne ustrezajo.
sem malenkost starejša od tebe in sem imela dokaj nečisto kožo. kreme niso pomagale imela sem občutek, da mi vse zapacajo kožo in da od tega dobim akne in fleke.
odkar sem spremenila prehranjevalne navade in se prehranjujem dosti bolj zdravo z veliko žitaricami, zelenjave, sadja in jogurtov (samo polnovredna moka, skoraj brez sladkorja, nič piškotov, nič konzerv, niš paštet in salam) imam neverjetno lepo kožo in mi pašejo vse kreme! tadrage (Loccitan mi vedno da full vzorčkov in mi je najboljša z olivnim oljem, ki sploh ni mastna) in ta poceni
kreme, ki imajo UV zaščito se mi zdijo, da na koži pustijo filter in da se ne vpijejo popolnoma
Jaz sem uporabljala komplet zgoraj omenjene clinique – dnevno, nočno in kremo za okoli oči. Nič nimam za reči, ni bila slaba. Toda kasneje sem prešaltala na Afroditino linijo karotin in bila zelo prijetno presenečena. Koža po njej prav sije. In za en komplet clinique (35.000sit) dobim točno 10 afroditinih. Le da tu vzamem še serum, ta pa stane nekaj manj kot 4000. Kar se moje kože tiče, očitno res ni vse v ceni.