Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek claritin ob pikih?

claritin ob pikih?

Ali imate v svoji potovalni lekarni in doma kakšen sirup proti alergijam?
Imamo deklico staro 2,5 leti, nimam nobenih alergij, vendar mi je dala zadnjič misliti prijateljica. Njeno hči je pičila osa in deklica je alergična na pike (to je bil drugi pik) in ji je takoj pomagala z Claritinom.
Razmišljam, da bi si ga kupila ravno za tak primer. Mislite, da mora biti to v domači lekarni ali pretiravam?
Glede na to, da smo veliko v naravi je velika verjetnost, da jo kaj piči. Ali naj ji ob morebitnem piku (čebele, ose) takoj dam sirup, ali naj počakam, da vidim ali ima reakcijo?

Jaz imam Claritine vedno v potovalni lekarni. Nič ne pretiravaš. Če opaziš reakcijo, ji takoj daj žličko sirupa.

Tudi mi ga imamo ponavadi s seboj. Čeprav ob prvem piku ponavadi ni alergične reakcije.

Ob pikih je fajn imeti zraven kakšno fajn kremo ala Fenistil.Mi smo pa zadnjič, ko je sina pičila čebela poizkusili z aspirinom in sicer na pik sem dala po dolgem prelomljeno tabletko aspirina in jo rahlo ovlažila, da se je začel topiti. Mesto na piku ni oteklo, prav tako ga je po nekaj minutah nehalo boleti.

Lp, meti

Naša pika je imela precej konkretne reakcije na pike komarja, pa smo si kar nekaj časa pomagali s Claritinom. Zdaj je zadevo presegla, a je še vedno v potovalni lekarni. Srbenje in oteklino po piku zelo uspešno blaži, da ne rečem ukinja, tudi gel Aloe vere, ki se ga dobi v lekarni, in je brez dodanih barvil ali vonjev. Dobi se ga celo v mali tubici, ki jo je vedno moč imeti s seboj.

A propos Aspirina. Vem za mail, ki kroži te dni v zvezi z Aspirinom, a v uradnih navodilih, priloženih v Aspirinovih škatlicah, je opozorilo, da naj otroci do 12. leta ne uporabljajo Aspirina. Vsekakor pa o uporabi vsak odloča sam.

mami

New Report

Close