Cleanance K

Vem, da se o tem pise na razlicnih forumih, ampak zanimajo me tako osnovne stvari, da vsega na enem mestu sploh ne najdem. Kajti razganja me pomlad… Torej:
1) Kaksna je razlika med Differinom in Cleanance K?
2) Kaksen je ucinek Cleanance K
3) Kje se kupi Cleanance K ?
4) In kasna je cena?
Hvala in LP!

Gremo kar po vrsti!
1. Differin je zdravilo, ki deluje na podlagi ene oblike A vitamina. Nekako lušči in obnavlja kožo. Predpiše ga zdravnik, ampak mislim da bolj v hudih primerih, ker ima lahko tudi kakšen stranski učinek. Mogoče veš, katera firma ga izdeluje?
Cleanance K pa vsebuje AHA in BHA kisline. Deluje tudi malo luščilno, predvsem pa prodira v pore in jih sčisti oziroma prepreči, da bi se zamašile.
V bistu sta to dve različni stvari – različne učinkovine.
2. Učinek Cleanance je tak, kot sem ti napisala, uporabljam ga tudi sama. Če imaš pa ful ogrcev, ti jih pa ne bo kar odpravil, ampak moraš najprej pri kozmetičarki očistit ogrce, potem pa lepo nadaljevati s Cleanance K. Potem pa lahko naprej vzdržuješ stanje.
3. Kupi se v lekarni, to je kozmetika Avene.
4. Mislim, da stane 2800, vendar ga ne porabiš hitro, ker se namaže na tanko. Na začetku te lahko koža malo peče in “pika”, ampak to je normalno.
lp

Hoj Pika,
Sem ze letela v lekarno in kupila. Vreme name vpliva hiper zapravljalno, saj sem kupila tudi cistilni gel in tonik, pa se kremo. Zraven sem dobila en lustkan ruzak. Jasno pa imam se eno vprasanje. Emulzijo je potrebno nanasati na dobro ocisceno kozo. Kdaj pa lahko nanesem kremo? Morda zjutraj, ali je bolje vrstni red zamenjati i zvecer nanesem kremo in zjutraj emulzijo? No, vem, da verjetno postavljam cisto osnovna vprasanja, ampak Velikonocni prazniki so imeli name oziroma mojo kozo dizastricen vpliv.
Hvala in soncka!

Ojla!
Jaz bi tud ruzak! Kaksen pa je?
Čistilni gel si kupila Cleanance, če prav razumem, iz katere linije pa je tonik? A je tudi Cleanance?
Katero kremo točno si nabavila?
Jaz vem samo za Cleanace K in Cleanance (brez K) – emulzije. A si katero drugo kupila?
Jaz se mažem z emulzijo Cleanance K zjutraj in zvečer na očiščeno kožo, po kakšen mesecu prekinem za kak teden, pol pa spet. Za zdaj se obnese!
lp

Oj Pika!
Ruzak je malo manjsi, crn z nekaj bele obrope in ga zapnes cez zivot. Ima dva locena prostora in zepek za telefon. Skratka… lustkan.
Gel je iz linije Cleanance iz iste linije pa je tudi dvokomponentni losion (prej sem napisala po pomoti tonik, ampak lekarnarka ga je definirala kot tonik). Primeren je kao za ciscenje po uporabi gela.
Krema pa v bistvu tudi ni krema temvec je losion. Na skatli pise Uravnotezena hidrantna krema, ki je kao primerna kot vsakodnevna nega za obcutljivo kozo tipa normalna/mesana.
Morda bi za zacetek zjutraj uporabila kremo in zvecer Cleanance K?
Je bila pa ziva zmeda, saj so mi v prvi lekarni rekli, da Cleanance K nimajo. Ponovilo se je v naslednji, vendarle me je potem vprasala, kaj zelim, da sem lahko ponovila da ne iscem Cliniansa temvec Cleanance… meni pa tudi ni bilo nic jasno, saj sem se o Avene-u in Cleanancu poucila danes zjutraj in se, kot vidis, se vedno ucim.
Hvala…:-)) LP

Pika,
Stara malo cez 30. Pa ti? Ko sem imela KT je bilo kar v redu, potem spet slabse. 3 taksne cikle sem imela (3 leta tablete 1 leto brez). Ob zadnjem prenehanju pred enim letom se koza ni bistveno poslabsala. Sem pa imela dovolj srece, da na obrazu nimam vidnih brazgotin, saj sem dovolj zgodaj izvedela za Murad in koncentrat AHA ki mi je kozo zgladil. Imam pa nekaj pigmentnh madezev zaradi uporabe KT. Na sreco so tudi ti zbledeli z uporabo Pigmanorma.
Kot sem opazila je pri meni vse skupaj odvisno predvsem od prehrane. No, tudi stres ima nekaj zraven. In, ko sem zelela nahraniti se svojo kozo, ki je bila cisto suha, se je pricelo.
Sedaj se je vse skupaj verjetno tudi zaradi let malo uravnovesilo, vendarle me cokolada vedno znova sesuje, odpovedati pa seji nikakor ne morem. Taksen izbruh imam sedaj. Danes ze cel dan gledam in iscem in preverjam. Ne zelim pa si uporabljati kake kreme s tretinoinom ali npr. Differin, saj nimam tako velikih tezav (=mozni skodljivi ucinki na plod).
Danes (no, do danes) sem uporabljala za umivanje vodo, obcasno olivno olje, za oklico oci Vichy Reti-C, nato parno kopel s kamilicami, cistilno masko in piling od Elizabeth Arden (Peal and Reveal). Draga ampak vredna vsakega tolarja!
Aja, cene (malo zaokrozene):
Gel: 2400 SIT
Tonik: 2700 SIT
Krema: 3060 SIT
Cleanance K: 2700 SIT
Cenovno se mi zdijo kar sprejemljivi.
LP

Cao!
Jaz sem pa skor 30. KT so mi naredile več škode kot koristi. Po nekaj letih sem pobrala vse stranske učinke – razen zredila se nisem.
S kožo imam kar naprej probleme in precej sem skakala tudi okrog dermatologov. Nekaj stvari sem se potem naučila, tako da si znam sedaj sama zbirat kozmetiko.
Avene se mi zdi res dobra – še nikoli nisem imela take kože kot sedaj.
Daj malo sporoči, kako se ti bo obneslo!
lp

Hoj!
Kar se tice KT in stranskih ucinkov se strinjam s tabo. Povisan pritisk (drugace je moj pritisk ta nekje 110/70, kadar je normalen), nekaj pocenih kapilar na nogah, hiperpigmentacija… No, vsaj zredila se pa tudi jaz nisem. Kar se tice pa kozmeticark in dermatologov sem pa obupala ze nekaj casa nazaj.
Vceraj sem prvic uporabila cistilni gel in sem imela res dober filing. Namrec, da je koza dejansko cista. Cleanance K je pa, kot si rekla, malo pikal. Neumno se mi zdi, kar bom zdajle napisala, ampak ze danes se mi zdi, da je bolje. Matiranje je pa zjutraj opazila ze sodalavka.
Kar se Cleanance K tice sem ti zelela povedati, da ga trenutno prodajajo v kombinaciji z malohno steklenicko cistilnega gela primerno npr. za potovanje. Meni se je zdelo prakticno, tako da, ce slucajnopotrebuejs kaze na to, da je sedaj pravi cas za nakup.
Ti sporocim, kako se bo obneslo.
LP

No rudi jaz uporabljam Cleneance K…pa se mi je koža malce izsušila…mogoče tudi zaradi nemastnega pudra. Tako da imam za zvečer CK, zjutraj pa Avene Nutirive + puder z vitaminom A+E. in mi super paše. Za čiščenje uporabljam kar Avene Gentle cleaneser, ker mi izdelki za nečisto kožo preveč izsušijo povrhnjico in se potem luščim.
Predlagata kakšen fajn tonik pa mleko…mogoče bom sprobala kar od Avene za občutljivo?
Lp, Mojca

Nina!
Res, tudi meni se je zdelo, da je bila že prvi dan koža lepša. Jaz prakticiram čiščenje ogrcev, kolikor jih še imam, sproti, pa uporabo tele kreme. Ti povem, da imam res menda prvič v življenju lepo kožo.
Uporabljam tudi gel za zjutraj.
Pikanje po kremi pa čez nekaj časa izgine- to naj bi bilo zaradi AHA in BHA kislin.
Drugače pa hvala za namig, bom verjetno kupila, čeprav še ni taka huda kriza!
Mojca!
Trenutno imam mleko in tonik od Clinians navadno (ne oranžno). Bilo je darilo, tako je treba porabit. Sem pa nad mlekom prijetno presenečena, ker temeljito odstrani puder, maskaro… in ni mastno. Drugače mleka ne maram, ker sem imela do sedaj same mastne. S tonikom sem pa tudi zadovoljna- ne maram alkoholnih, ker se mi lušči koža. Pa od Vichy imam še dva za porabit- oba sta super( Nutri-Gel Toner with Ubiquinone in Calming Cleansing Solution). Sploh po Nutri-Gel je koža vidno veliko bolj sveža.
Mojca, omenjaš, da ti nekateri izdelki sušijo povrnjico. Tudi meni jo-se luščim- po tistih z alkoholom, zato se zdaj takim izogibam!
lp obema

Nina in PIka!!
Malo pozno pišem, ker sem bila na dopustu…zdaj sem pa tudi mal v gneči. Drugače imam pa novo pridobitev in sem z vsem ful zadovoljna…zvečer AVENE gentle cleaner pa CleneanceK, zjutraj pa Mild Claryfying tonic od Cliniqa pa hranilno Nutrive kremo od AVENE. Puder imam pa tudi nov, in sicer REvlon lifting, ki mi ne izsuši povrhnjice, kože mi pa tudi ne masti.
Toliko zaenkrat, se bom kar Avene pa Cliniqe držala, ker baje najboljš za občutljivo kožo!
Lp

Pika in Mojca!
Soncek se zunaj kaze in spet se mi je pojavilo vprasanje… Prepricana sem, da uporabljata zascitni faktor. Jasno sem radovedna, kaj uporabljata…
Mimogrede… Danes je en teden, kar uporabljam Cleanance K… Malo me je ze kar depra napadla, ker se mi je zdelo, da se mi je po zacetnem izboljsanju koza kar zapackala. Ampak kaze, da gre le za ciscenje povrhnjice in regeneracijo. Obcutek je zaenkrat dober.
Lep dan in lp!

Hoj!
Mesec, ki si ga omenila, me je kar malo potolazil.:-)
AHA in BHA in sonce ne grejo skupaj. Sicer pa “K” uporabljam zvecer, zjutraj pa Emulsion Fluide Equilibrante. Lepo se vpije in puder se lepse nanese. Cleanance brez “K” bom pa kupila naslednjic. Za zascito bom pa poskusila kaksen puder s faktorjem. Razmisljam tudi o Muradu. Ze dolgo nazaj mi je en dermatolog predlagal Oil free sunblock SPF 15. Imas kaj izkusenj? Takrat sem socasno uporabljala tudi AHA kisline od Murada (predpisal isti dermatolog). Vendar iste zadeve Murad ne dela vec. Jasno sem pa zraven pridno jedla KT in ucinki… Sem pa ze tedaj opazila, da so mi kisline sicer rahlo “pobrusile” kozo in zgladile kozo ampak KT…
…vcasih me kar glava zaboli, kaj vse sem ze poskusala, pa se v bistvu naucila zelooooo malo… najvec na osnovi izkusenj…
Drugace pa sem odkrila, da Avene tonik vsebuje alkohol. Ga bo ocitno treba zamenjati. Je hecno, v lekarni sem najmanj 1 minuto “strokovno” gledala v sestavine, pa sploh nisem opazila. Vsaj ruzak mi je lahko v majhno tolazbo.
Zdaj gledam Clinique Mild Claryfying tonic, ki si ga omenila ti in kasneje Mojca. Pa imam takoj spet problem. Na Mullerjevi strani so omenjeni stirje toniki.
-Clinique: Blag čistilni losion 200ml
-Clinique: Čistilni losion 1, 200ml
-Clinique: Čistilni losion 3, 200ml
-Clinique: Čistilni losion 4, 200ml
Za suho, mastno, obcutljivo kozo… Blag in cistilni tonik mi pa ne pove dovolj. Na slikici pa tudi ne vidim, kaj pise. Locijo se po barvi steklenick. Predlagas se kakega drugega? Firbcna pa…
Ej Pika, pa hvala… Sem ze pri prejsnjem mailu ugotovila, da sem na to cisto pozabila…:-))
LP

Pozdravljene!
Tudi jaz imam ogromne probleme s kožo in sicer imam mozolje že od svojega 12 leta, ki so se uspešno prebili skozi adolescenco in me tako veselo živcirajo še sedaj pri 27 – ih.
Trenutno uporabljam SCH. gel z algami, isti tonik, zvečer pa differin gel (vsak drugi dan) ali skinoren. Kožo pa je še vedno blago rečeno grozna… ko moram iti ven, me kar srh spreleti..
Poleg nagnusnih mozoljev, pa se je pojavilo še zoprno luščenje kože, tako da imam še en problem več.
Nekaj časa sem uporabljala tudi (pod dermatološkim nadzorom) tablete geoymicin, vendar mi niso ravno odgovarjale, pa še toliko stranskih učinkov se lahko pojavi, da me je kar malce strah.
Ima katera kakšno dobro idejo oz. ali bi tale kozmetika avene prišla v poštev tudi pri meni??

Nina taprav tonik je Clinique Blag čistilni tonik in nobene številke na flaški. Stane okrog 4800. Puder mam pa jest kar Revlon lifting pa je čist ok.
Sonce pa sončenje zna biti pa problem, ker jest ne dam na kožo na obrazu nobenga faktorja ker mi vse kreme in maže kožo zmaličjo. No ampak zdej si bom upala poskusiti z Avene kremami za sončenje, ampak samo za obraz, ker po ostalem telesu nimam težav!
A predlagate še kakšen fajn puder?

Mojca,
Kaksne barve pa je plastenka? Kolikor sme gledala po Mullerju sem videla, da se tomiki razlikujejo po barvah. Vsi so pravzaprav zeleni, vendarle imajo razlicne barvne odtenke. le ede je, ki ima enako zeleno barvo zamaska in plastenke ostali pa se razlikujejo. Je to ta? Cena vseh stirih je namrec popolnoma enaka.
Drugace pa sem uorabljala tekoci puder od Cliniqua. Tekstura mi je ustrezala, zal pa nikaor nisem uspela najti primernega odtenka. Poskusila sem tudi z Max Factorjem in Revlono pa tudi nisem uspela. Vsekakor se mi zdi, da je to naslednja stopnja iskanja po iskanju tonika.:-)
Sandra,
Glede na to, kar pises sem se spomnila, kaj se je dogajalo meni pri 27. letih in popolnoma te razumem. Kot bi brala svojo zgodbo. Danes nimam blescece koze, ampak tedaj je bila pa katastrofa. Moja “terapija” je navadno vsebovala najprej zdravjenje z antibiotikom (mislim, da je bil Flagyl), nato pa se KT. Dvakrat sem uporabljala Diane nazadnje pa Stediril M (ki pa sem ga dejansko jemala zgolj kot KT) je pa imel pri meni enak ucinek kot Diane, le da je bilo zaradi nizjih odmerkov manj stranskih ucinkov. Poleg tega sem uporabljala tudi mazilo s tretinoinom, ki so mi ga pripravili v lekarni. Aha, vmes sem hodila tudi h kozmeticarki, kjer sem za zgolj malenkot lepso kozo pustila skoraj premozenje. Glede na to, da ima lahko tretinoin tudi skodljive ucinke na plod le-tega kljub temu, da je bil za znanjo uporabo nisem zelela vec uporabljati, pa tudi sestavine so mi po eni strani hitreje zdravile mozolje in po drugi masile pore. Zacaran krog!
Aja, se nekaj o KT. Kolikor vem ima Schering na voljo dve formulaciji Diane, tj. Diane 35 in mislim da Diane light. Ne vem pa, ce so druge na voljo tudi pri nas. Morda se je vredno pozanimati? Definitivno pa ti odsvetujem zdravjenje z Roaccutane, ki je pravzaprav oralni tretinoin in tako KT anway potrebujes. Za zenske je namrec izjemno kriticen, saj lahko poskoduje plod. Meni se je vedno pojavljao vprasanje, ali se pred nacrtovano nosecnostjo lahko dovolj “izpere” iz telesa? Tudi ob uporabi mazila pa me je farmacevtka vedno opozorila na KT, cetudi mi je dermatologinja rekla, da ni potrebna!?!
O prehrani ne bi govorila, saj si prav gotovo opazila, da ti nekatere vrste hrane povzrocajo prave izbruhe. Ce ne zelis jemati KT in zelis po drugi strani imeti lepo kozo bi ti priporocila antioksidante. Vendarle ne le mazil, temvec tudi oralne. Primer je Coencim 10 ali Mikrohidrin (=Active-H) (o tem sem enkrat brala na forumu zenski cvek), saj bos z mazili lahko zdravila le na povrsju, krivda za nastanek mozojev pa je v organizmu. Aha, se nekaj, na kozo ima dober vpliv tudi B-vitamin. Veliko ga najdemo v pivskem kvasu (aha, pivo:-)) in sevda, raznih komercialnih pripravkih.
Ko bos odpravila vzrok za pojav mozoljev ali ga vsaj v veliki meri omilila, potem bo Avene prava izbira, ki ti bo pomagal vzdrzevati stanje. Ce ti kaj pomeni naslednja “tolazba”. Pri meni se je stanje omililo okoli 30. leta samo po sebi. No, ko sem prenehala s Stedirilom M sem bila res prijetno presenecena. Upam, da bos nasla pravo kombinacijo, ki ti bo pomagala do taksnega stanja, ko bosta ali Avene ali Murad primerna za vzdrzevanja stanja koze. BTW,nekaj o Muradu lahko preberes na strani murad.com.
Pika,
Ze zgoraj si sprasevala, ce vemo, kdo izdeluje Differin. Pri pisanju odgovora Sandri in prebiranju zgornjih postov sem nasla odgovorna to vprasanje. Proizvajalec je ameriska firma Galderma.
Vsem trem LP