Clio 1,5 dci – vaše izkušnje
Živjo Nely.
Jaz ga imam že skoraj 1 leto in razen nafte pa vode za čiščenje stekel, nimam nobenih problemov…sem pa tja kakšna kazen za prehitro vožnjo, drugače pa B.P. Za tako ceno, je odličen avtomobilček. Čestitke za dober nakup in veliko srečno prevoženih km ti želim.
Imaš 100, 80 ali 60 konjskega?
LP,
Tomas
Hvala za čestitke. Tudi jaz upam, da bom prevozila veliko km brez težav. Za takšno ceno res ne bi našla nikjer dobrega dizla.
Imam 65 konjskega, sem pa slišala, da se dajo konjički dodajati. Sicer sem kar zadovoljna, ne bi pa imela nič proti, če bi imel avto večje pospeške – kot jih ima 80 konjski Clio. 100 konjev bi bilo pa zame malo preveč. 🙂 Ali mogoče veš kaj o tem?
Koliko konjev ima pa tvoj Clio?
LP,
Nely
Ja, tudi jaz sem slišal, da se da konje povečat, ampak mi stvar niti ne diši preveč. Sem malce skeptičen o izrabi tudi drugih delov, ki so sedaj prilagojeni osnovni konjski moči (zavore in drugi mehanski deli v motorju in avtomobilu).
Drugače pa bi bilo v bistvu zanimivo, če bi to “storitev” povečanja konjske moči, ponujal kar original servis. Naročnik pa bi se moral zavedati, da mu s tem preneha veljat garancija itd…večji strošek registracije, kazen, če predelava ni prijavljena, vse skupaj tudi zakonsko urejeno…bodimo fer, ne.
Moj kliač jih ima 80. Ko sem kupoval, mi je prodajalec svetoval, naj zaradi majhne razlike v ceni raje vzamem močnejšega. Mislim, da sem mu hvaležen za dober nasvet. Sicer pa se da tudi z bolho prit iz Poljske v Istro, kar smo mnogo let videvali še v stari Jugi.
Če je kdo iz foruma že peljal svojega cliota dCi na redni servis, pa lahko malce napiše o tem, kaj vse poservisirajo in koliko to prizadane žep.
LP,
Tomas