cmok v grlu, ponoči
zdravo!
imam problem in sicer imam občutek, kot da imam vedno en cmok v grlu. čez dan je ok, še posebej pa me moti ponoči, ko se se vležem in čutim kot da bi težko požirala slino, rahlo me sili na davljenje, prav en cmok čutim. izkašljati se sploh ne morem. kako naj se tega znebim, je imel že kdo podoben problem in kaj je bilo učinkovito? se mi zdi, da imam “gnoj” in da ni kaj drugega (ščitnica je ok). s čim bi to spravila ven oziroma kaj bi mi pomagalo? za lažji občutek vsak večer poližem tableto za grlo, da malo omili, vendar v nedogled to tudi ne morem. se mi pa to vleče že več kot pol leta.
ja nazadnje, pred 20 leti, sem imela podobne simptome, cmok v grlu….
bilo pa je zaradi psihičnih težav, katerih se nisem niti zavedala……zdravnik mi je dal tablete proti tesnobi (antianksiolitiki) pa je bilo bolje…….ja, pa dala sem odpoved v takratni službi…..
rešila sem torej vzrok tesnobe……od takrat sem super….
Želodčna kila? Simptomi so podobni oz. prihaja do občutka ‘cmoka’, ko se gre ležat. Kot npr. tole: http://med.over.net/forum5/read.php?358,7595424
Nasplošno ti svetujem, da se obrneš na svetovalki na tem forumu. Odgovarjajo redno, morda včasih malo suhoparno, ampak strokovno.
Pa si opravila tudi UZ ščitnice. Jaz sem imela tudi take probleme, podnevi in ponoči.
Izvidi ščitničnih hormonov vedno v mejah normale. Na UZ mi je bilo pa ugotovljeno, da imam v celoti povečano ščitnico. Po več kot letu dni so mi končno predpisali zdravila. Zdaj je dosti bolje, čeprav se ob kakšnem stresu stvar ponovi.
hvala vsem za odgovore. tisti, ki podobno čutite ali imate občutek kot da imate gnoj, da bi ga izkašljali? jaz imam namreč nek lepljiv občutek v grlu, imam na sumu da gre za gnojno oblogo ali nekaj takega, ker če se kdaj potrudim izkašljati gre malo tega ven, vendar večina še zmeraj ostaja.
morda bo res najbolje, da stopim do zdravnika in da se zadeva fajn pregleda. ste me malo prestrašili z rakom…
Pri meni je bilo podobno, cmok v grlu, samo da mene je še rahlo bolelo žrelo.
Sem šla k zdravnici že po enem mesecu, ugotovila je vneto žrelo zaradi zatekanja želodčne kisline (refluks). Za 4 tedne sem dobila neke tablete in težava je minila.
Od takrat zaradi refluksa spim z malce dvignjenim vzglavjem (malo sem podložila jogi na zgornjem koncu) in kakšni dve uri pred spanjem ne jem, sploh sladkarij, čokolade, orehov, kakših bolj mastnih zadev… In nimam več težav.