Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cmoki, njoki, štruklji, zavitki,…brez jajc

Cmoki, njoki, štruklji, zavitki,…brez jajc

Naš najšmlajši ima pred kratkim odkrito alregijo na jajca. Ker pa je velik ljubitelj zgoraj omenjenih zadev sem v dilemi, kako narest omenjene jedi.

Lepo prosim, če mi kdo zaupa recepte za te vrste testa brez jajc oz. kaj namesto njih , da testo veže skupaj.

Hvala za pomoč.

jajca niso tista,ki vezejo skupaj.. Sm delala eno obdobje vse brez jajc,tudi biskvit za torto..:)

1. Ena rešitev je uporaba jajčnega nadomestka (egg-replacor ali No-EGG v specializiranih trgovinah-jablana)

2. Druga rešitev je uporaba skute- narediš skutino testo za cmoke brez jajc seveda.

Ti pa si brihta svetovna.Ženska prosi za nasvet,ti pa ji postrežeš res s “znanstvenim odkritjem”.Da te ni sram!!!

Saj jaz cmoke načeloma delam s skuto, moko, sol in jajcem,….ali bodo brez jajca držali skupaj?

Npr: za palacinke uporabim namesto jajca zlico kisle smetane. V primeru, da nimam kisle smetane pa dam v maso zlicko cicirikine moke (zame je to se boljse).
Za razne biskvite, ki jih delamo doma (torta, mufini …) pa uporabimo kar jogurtovo pecivo (jogurt, moka, mleko, olje, sladkor …).
Za njoke dam namesto jajca, zlico cicirikine moke.
Zavitki, recimo strudl, kupim listnato testo od hokus-a.
Za slivove cmoke, naredim isto kot pri njokih.
Torej nekako velja:
1 zlica k. smetane = 1 jajce (ne vem kako se to obnese pri pecivu, ki naj bi vsebovalo vec kot 3 jajca)
1 zlicka cic moke = 1 jajce (ne vem kako se to obnese pri pecivu, ki naj bi vsebovalo vec kot 3 jajca)

l.p. B.

Probaj, boš vidla, da bojo….magari manjšo količino, če nisi sigurna… jaz sem pa jajca z jogurtom zamenjala… No, pri njokih ni blo treba… pride malo manj rahlo, ampak skupaj pa drži….

Ma če bi rada, da me je sram, me je lahko tudi sram…. hahaha

Najboljše ga je pojest v enem dnevu, ker pride kr zbito.. drugi dan pa sploh…

New Report

Close