Cmoki, njoki, štruklji, zavitki,…brez jajc
Npr: za palacinke uporabim namesto jajca zlico kisle smetane. V primeru, da nimam kisle smetane pa dam v maso zlicko cicirikine moke (zame je to se boljse).
Za razne biskvite, ki jih delamo doma (torta, mufini …) pa uporabimo kar jogurtovo pecivo (jogurt, moka, mleko, olje, sladkor …).
Za njoke dam namesto jajca, zlico cicirikine moke.
Zavitki, recimo strudl, kupim listnato testo od hokus-a.
Za slivove cmoke, naredim isto kot pri njokih.
Torej nekako velja:
1 zlica k. smetane = 1 jajce (ne vem kako se to obnese pri pecivu, ki naj bi vsebovalo vec kot 3 jajca)
1 zlicka cic moke = 1 jajce (ne vem kako se to obnese pri pecivu, ki naj bi vsebovalo vec kot 3 jajca)
l.p. B.