CMOS/GPNV checksum bad
Z računalnikom imam stalno probleme, ko se preneha odzivat in ne dela nič, niti miška in tipkovnica. Včasih se sam od sebe resetira, ali pa ekran postane črn, kot da bi ugasnil računalnik. Pri ponovnem zagonu se včasih pojavi napaka “CMOS/GPNV checksum bad”
A mogoče kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe?
Take stvari je težko govort takole “na pamet”, vendar maš verjetno probleme z osnovno ploščo ali biosom.
Kolko je ta računalnik star? Si zadnje čase dodajal kako strojno poremo? Si kaj nadgrajeval bios?
Računalnik bo julija star 2 leti. Podobne probleme sem že imel in sem tudi že spraševal o tem na forumu ( ). Takrat se je stvar čez nekaj časa sama uredila. Potem se je še občasno pojavljalo isto. Sedaj se spet dogaja pogosteje. Zdaj se je parkrat zgodilo tudi to, da se je monitor izklopil, kot da bi ugasnil računalnik, ali pa se je računalnik sam resetiral. Po ponovnem zagonu pa se včasih pojavi napaka CMOS/GPNV checksum bad.
Nisem dodajal nobene strojne opreme niti nadgrajeval bios.
Hvala za pomoč.
Žal ti tule ne bomo mogli kaj dosti pomagat, ker tole je res lahko precej stvari. Lahko je matična plošča/bios, lahko je procesor, lahko se procesor pregreva, lahko je ram, lahko je celo napajalnik. Tako da če nimaš nikogar, ki bi ti tole malo bolj pogledal, boš žal zadevo moral nesti na servis. Vsaj moje mnenje je tako.
Forum je zaprt za komentiranje.