Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek cobbis-diplomska

cobbis-diplomska

Živjo mene zanima, če kdo ve, kako prek cobbisa poiščem diplomsko delo.

Hvala in sončen dan še naprej 🙂

Pojdi na knjižnico fakultete, kjer je tisti katerega diplomsko rabiš, diplomiral, in vtipkaj avtorja.

http://cobiss.izum.si/scripts/cobiss?ukaz=getid&lang=win

Izberi po kateri knjižnici želiš iskati, vpišeš avtorja in pod ključne besede diplomsko delo. Vsaj tako bi jaz iskala.

Če pa po kakšnem naključju slučajno iščeš diplomsko delo iz ekonomije, pa ima Centralna ekonomska knjižnica svojo bazo diplomskih del.

🙁 in kaj če diplomske ni.
Mar to pomeni, da je mentorica zadržala vse tri izvode in ni dala nobenega naprej v knjižnico?

ni nujno. diplomska naloga je lahko še vedno “v obdelavi”, torej čaka, da jo knjižničarka vnese v katalog (torej v cobiss), je pa tudi res, da od mojih diplom je v cobissu le ena, druge pa ni in je niti verjetno nikoli ne bo, pa sem diplomirala na eni fakulteti na dveh različnih smereh.

za katero fakulteto pa gre, če smem vprašat.

poskusi še v cobissu iti na ukazno iskanje in vpiši primer:

AU=priimek* and cc=m5

v tem primeru seveda daš priimek avtorja, recimo Potrč* (daš zvezdico na koncu), cc=m5 pa je koda za iskanje diplomskih nalog, and pa je vezaj, torej boš dobila vse diplomske naloge od nekoga, ki se piše potrč, znotraj vseh zadetkov pa boš videla, če je tudi tvoj “potrč”.
upam, da si me razumela, da nisem zakomplicirala… :-))

New Report

Close