cobis
Pozdravljeni,
ne vem, če moj problem sodi ravno sem, ampak sem se danes tako razjezila v knjižnici, da sem se odločila povprašati še vas za mnenje. Včeraj sem preko neta rezervirala knjigo, ki je precej brana in vsi izvodi so skoz sposojeni. Imela sem srečo, knjiga je bila prosta. Sedaj zjutraj pred službo sem šla v knjižnico po knjigo in glej ga zlomka knjigo so lepo posodili nekomu drugemu že včeraj popoldan, čeprav sem jo imela rezervirano. Kako je to možno? Če jaz vidim katere knjige so proste in katere ne potem knjižničarke to vidijo še prej? Ostala sem brez besed in se pobrala ven. Letos se mi je zgodilo to že večkrat, nikoli pa pri knjigah, ki niso tako brane. Ali naj se pritožim in če, komu??
Verjetno so knjižničarke površne oz. ne pregledujejo rezervacij, ki jih bralci naredijo preko interneta. Sicer ne vem, kako to deluje, ampak predvidevam, da se jim te rezervacije nekje izpisujejo.
Jaz do sedaj s tem še nisem imela težav, katerokoli knjigo sem si rezervirala, sem jo tudi dobila. Tako da po mojem ni kriv program.
Najbolje, da se pritožiš kar knjižničarki, saj je ona odgovorna za take napake.
Slavica !
Za rezervacijo gradiva preko Cobissa morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji:
– knjižnica mora biti vključena v sistem COBISS.SI
– imeti mora izposojo podprto s programsko opremo COBISS/Izposoja
– svojim članom dovoljuje rezerviranje gradiva prek COBISS/OPAC-a
V kateri knjižnici pa se ti je to zgodilo? Če ima knjižnica izpolnjene vse pogoje za online rezervacijo in če imaš ti dovoljenje za takšno rezervacijo gradiva, potem bi tvoja rezervacija morala biti upoštevana.
Vsekakor se pozanimaj, saj ti bodo znali v knjižnici najbolje obrazložiti!
lp
Slavica,
so ti res rekli, da gledajo le 1x dnevno?? to se mi zdi skoraj nemogoče, saj se obvestilo o novem mailu izpiše na ekranu in ga je treba takoj pogledat! tudi če ne pogledajo, program javi, da je knjiga rezervirana, če jo hočejo sposodit drugemu bralcu. torej bi te knjiga morala čakat!
če pa je res kar praviš….da gledajo le 1x dnevno, je to, milo rečeno, neodgovorno. Potem ves sistem rezerviranja po internetu nima nobenega smisla. to jim lahko brez strahu poveš!
Veliko uspeha!
Maja