Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čokoholičarka

Čokoholičarka

Pred cca 15-20 leti smo v Avstrijo (Klagenfurt), ne vem v katere trgovine, hodili po fasngo, med drugim smo vedno kupili tudi eno čokolado, ki pa mi še danes ne gre iz glave.

In sicer ta velika mlečna kokosova čokolada, pakirana v svetlo oranžen ovitek, mislim da je bila na ovitku narisana tudi polovica kokosovega oreha. Vsak košček je imel v notranjosti tudi majhno kroglico narejeno iz kokosove moke.

Čokolada je bila tako dobra, da sem tisti čas jedla samo to, ko smo šli v šoping sem je nakupila najmanj 10 kosov. Potem sem se je preobjedla, zdaj pa sem se spomnila nanjo in mi nekaj dni že ne gre iz glave. Kaj bi jo jedla spet… je pa res da je nisem videla nikjer v Sloveniji kjer nakupujem (Tuš, Špar, mrkator, Lidl).

A mogoče kdo od vas ve za katero čokolado gre? Jo je kje videl? Kaj bi dala da jo ponovno odkrijem..

Se spomnim. Ja, noro dobra. Ne vem pa znamke. V Slo. je še nisem videla, mislim pa, da jo imajo v Avstriji še vedno.

Ti žal ne morem pomagat.

Razumem pa tvoje občutke, ko smo hodili v Markovičevih časih v Avstrijo. Tisti dan je bil praznik. Še danes mi je čisto drugače kupovati v Avstriji, kot pri nas.

Upam, da najdeš podobno, če ne enako čokolado :-))))).

a ni bil cadbury… ampak tudi če je bil, zdaj jih ne delajo več

da ni bila mogoče tale? http://online-supermarkt.at/popup_image.php?pID=2378/imgID=0&XTCsid=51ccf20b2160df4a3d403434abd4e65e

jo lahko kupiš na netu: http://www.austriangrocery.com/warenkorb

Urarka, žal ni tale, razen če so ovitek zamenjal, pa da je ista vsebina.
Je pa podoben ovitek. Škoda :(((

Tudi čokoholičarka, a si imela ti tudi to v mislih, ki jo je prilimala urarka?

Uf, moja najljubša čokolada. Imenovala se je Gold. Poleg te s kokosom je bila zelo dobra tudi jagodna, je imela notri eno belo in roza filo.

Kolikor vem, se jih ne da več dobiti, ker sem jih tudi jaz že iskala. :((((

Kleo, točno to ja, tudi ta jagodna je bila noro dobra!!:)))))))))) A nič več se jih ne da dobit? Nikjer???

Jaz pa iščem kje bi se dalo kupit kinder lada, to je tisti namaz rjavo bel:) res nikjer več ga ni, a so res vse dobre stvari ukinili?:(

Jaaaaaaa, tudi jaz večkrat pomislim na to kočolado … pa še ena je bila dobra, malo z rumom, pa takimi bolj trdimi delčki v fili, da je fino hrustala. Če jo kdo najde, obvezno poročati!

Tudi Kinder lade žal že dolgo ni več možno kupiti. 🙁

tudi jaz se jo spomnim

Đizs, ženske, na tej čokoladi piše GOLD!!! Meni je moj, pred milijon leti, razlagal, kakšno kopalnico ima njegov oče, ločen, v drugi državi, se je spomnil samo počitnic tam … Da je gromozanska … Sem prišla tja, sem se skoraj valjala od smeha. V otroških očeh stvari izgledajo čisto drugačne … SKRATKA, Bensdorp čokolada je meni pred “100! leti bila carska, pa sem jo zadnjič enkrat poskusila, se mi ni zdela nič posebnega … Kaj čmo, takrat sem šla sem in tja v tujino in dobila kaj posebnega, zdaj imamo že doma čez glavo vsega, nič posebnega… mogoče, če bi mi kačo dali za pojest, al pa kakšne kobilice :-))), pa še to ne vem, če bi me pretreslo … sem že preveč drugega skoz dala, da bi me še hrana lahko pretresla :-)))

Samo redile se boste v rit. Solata je za vas, ne pa čokolada.

Mislim da smo to čokolado vsi oboževali –

Znamka Bensdorp rum kokos

Pa ena jagodna je bila.. v rumenkastem ovitku.. najboljša čokolada mmmmm. kako bi jo sedaj snedla. pri nas se n dobi ;(.

Še dobro, da se tega nič ne spomnim. Meni je že od malega všeč čokolada Tablerone in še vedno jo včasih kupim in še vedno mi je dobra.

Pa šele nedavno sem odkrila, da je švicarska… mjami…

Tablerone hahaha. Preberite kdaj kaj točno piše.

New Report

Close