Čokolada v času krize
Samo to,koščke sadja v modelčke, čez pa sok, zaprem in mal posejkam in v zamrzovalnik . Uporabljam sokovnik in masino za smuti.
No naredim jaz tudi mohito sladoled pa se kak drug, samo tam je opozorilo za otroke – ne diraj 🙂
[/quote]
Taki osvežilni.. itak se poleti veliko sladoleda poje, tak da preizkušeni recepti prav pridejo (ja imamo tudi knjigice z recepti zaradi navdušenega člana hehehe…)
2 banani, grobo narezani in zmrznjeni
1mango, grobo narezan in zmrznjen
lonček navadnega jogurta
Butneš vse to v blender in zmiksaš. To je to, nobenega dodanega sladkorja je dovvolj sladko. Okus ima podoben domačemu vaniljevemu sladoledu, lahko dodaš katerokoli sadje, oreške…
[/quote]
O to bom pa tudi jaz probala.
haha.. za rejenje me ne skrbi, mam očitno take gene, ko se nič ne prime in šiba vsak dan ob urci ven…
[/quote]
Jaz se pa nazaj držim, čeprav sta mama in ata pri ta suhih, ampak vseeno.
Danes sem imela za večerjo korenček, lepo sem si ga postrgala, oprala in narezala…
Kje si moj zajček… a gre korenček.? Vidiš tako se moj stari norca iz mene dela doma haha
Ma ko ga j… :))
Pri nas imamo v skrinji stalno domače zmrznjeno sadje, jagode, borovnice, maline, kivi itd. Vzameš ven, dodaš med in tekoči jogurt. Zmixaš in evo naravni sladoled.
Aha, bom dodala.. upam da se bo kaj malin okušalo… ker pri smutijih ko je banana kot vezivo, večinoma prevladuje njen okus, čeprav se maline tudi čutijo….
Hvala za recept.
[/quote]
Ni za kaj 🙂
Tule je mogoče razlika ker je banana zmrznjena pa se morda zato drugače ”obnaša”. Ni se mi zdelo da bi prevladovala, je nek tak nevtralen okus, v bistvu niti ne veš kaj ješ, tudi mango se ne čuti. Mi smo potem probali še z borovnicami in breskvijo, oboje je bilo dobro.
Pravi da je kronični bolnik, kaj ti ni jasno.? ja umakni se babura iz spletne stacune , a nimaš dost doma.?
Mi smo samo dokupili, kar je manjkalo v normalnih količinah preračunano na nas in nase prehranjevalne navade in ne mislim več nič naročati, niti hoditi po stacuni, dokler ne bo počasi poslo.
A skret papirja imaš eno tono ali ga še kar naročas, da boš imela vsaj dve.?
Pacienti
[/quote]
Nič se ne bom umikala. Jaz nimam par sto ali celo par tisoč evrov viška, da bi si delala zaloge za pol leta. Bolj ali manj moram nakupovati sproti. In tudi jaz imam doma kroničnega bolnika. Tale bolnik, če je sam, ima možnost zaprositi za pomoč. Za mojega bolnika moram kar sama poskrbeti. In ne, wc papirja nimam na zalogi. Če bo pošel, imamo bide in vodo in se bomo namesto obrisat umili. Zadovoljna? Če se ti pa tale tako smili, izvoli it v trgovino zanj, ter mu robo dostavi pred vrata.
Nič se ne bom umikala. Jaz nimam par sto ali celo par tisoč evrov viška, da bi si delala zaloge za pol leta. Bolj ali manj moram nakupovati sproti. In tudi jaz imam doma kroničnega bolnika. Tale bolnik, če je sam, ima možnost zaprositi za pomoč. Za mojega bolnika moram kar sama poskrbeti. In ne, wc papirja nimam na zalogi. Če bo pošel, imamo bide in vodo in se bomo namesto obrisat umili. Zadovoljna? Če se ti pa tale tako smili, izvoli it v trgovino zanj, ter mu robo dostavi pred vrata.
[/quote]
Jao ženska, kaj si tako našpičena, daj se malo umiri no, saj ti noben nič noče, kaj si tako planila, saj bo vse v redu. Samo zdaj moramo ”skupaj stopit”, seveda ne dobesedno ampak v glavi, si pomagat, saj vidiš kam nas egoizem pelje, v zmago proti koroni sigurno ne.
Jao ženska, kaj si tako našpičena, daj se malo umiri no, saj ti noben nič noče, kaj si tako planila, saj bo vse v redu. Samo zdaj moramo ”skupaj stopit”, seveda ne dobesedno ampak v glavi, si pomagat, saj vidiš kam nas egoizem pelje, v zmago proti koroni sigurno ne.
[/quote]
Jaz to vem in se na nikogar ne jezim zato, ker poskuša sebe ali svoje zaščititi kakor ve in zna. Vem, da nas je veliko in je treba počakat, da prideš na vrsto. Zato tole pridigo kar živčnemu tipčku povej, pa grdi, ki me je napadla. Ali mogoče velja samo zame?
Jaz to vem in se na nikogar ne jezim zato, ker poskuša sebe ali svoje zaščititi kakor ve in zna. Vem, da nas je veliko in je treba počakat, da prideš na vrsto. Zato tole pridigo kar živčnemu tipčku povej, pa grdi, ki me je napadla. Ali mogoče velja samo zame?
[/quote]
Ma glej, ne bi zdaj o tem kdo je koga ”napadel”, nima smisla. Dajmo raje pozitivno delovat. Kakšen imaš pa ti problem? Tudi ne moreš naročit? Ali je kaj drugega? Lahko kdo kaj pomaga?
Ma glej, ne bi zdaj o tem kdo je koga ”napadel”, nima smisla. Dajmo raje pozitivno delovat. Kakšen imaš pa ti problem? Tudi ne moreš naročit? Ali je kaj drugega? Lahko kdo kaj pomaga?
[/quote]
Naročit je itak znanstvena fantastika. Ja, doma imamo bolnika. Poskušamo biti z njim čim manj v stiku. Če kaj potrebuje, nabavimo mi. Držimo se vseh navodil, tako glede samoizolacije, higiene, gremo v manjše lokalne trgovine in če se le da v času, ko je tam najmanj ljudi. In to je bolj ali manj vse, kar lahko naredimo. Imaš prav, moramo skupaj stopit. Ne pa pi*diti na ljudi, ki so v enaki zagati kot smo sami.
[/quote]
Potem imaš ti isti problem kot on, tega nisi prej napisala, namesto da si izmenjata nasvete se greš crkni ti da bo moj kronični bolnik preživel,
Krize s hrano ni, to je samo v glavah ljudi. Kriza je v nevidni stvarci ki se ji reče bolezen, pred njo se obvarujes tako da nikamor ne greš (če bi čisto vsi 1 mesec doma ostali in res nikamor ne šli in nič naročali, bi bolezen izginila) in ne tako da si narediš za dve leti zaloge. Dost je samo 1 mesec. Samo to je nemogoče ljudem dopovedat, ker delujejo po principu važno da imam hrano, zdaj gremo pa ven malo nogomet igrat ali posedat v park. Samo da ne umrem od lakote :))
Pa se neki na splošno ne leti nate- zdaj ko smo doma se ni treba nazirat, ker lahko koga se zvije od vse te hrane, v bolnici res nimajo nobenega dela in komaj čakajo še tiste, ki se doma od dolgčasa prenajedajo z belimi makaroni, oljem in konzervami..